ترویج کتابخوانی در سطح جامعه کاهش آسیب های اجتماعی را در پی دارد

خبرگزاری مهر یکشنبه 05 اسفند 1403 - 16:42
تبریز- مدیر کتابخانه های عمومی استان آذربایجان شرقی در دیدار با مدیرکل آموزش و پرورش استان گفت:ترویج کتابخوانی باعث کاهش آسیب های اجتماعی می شود و این فرهنگ کتابخوانی باید از مدرسه شروع شود.

به گزارش خبرنگار مهر، اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی استان در راستای تقویت همکاری‌های مشترک با اسفندیار صادقی مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی دیدار و گفتگو کرد.

اسد بابایی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان آذربایجان شرقی در این دیدار با بیان اینکه اقدامات خوبی با مشارکت آموزش و پرورش در راستای تجهیز کتابخانه‌های مدارس صورت گرفته است، گفت: طرح خلاقانه «دانش آموزان کتابیار» با مشارکت اداره آموزش و پرورش در سطح استان اجرا شده سال گذشته با گردهمایی ۱۲۰۰ نفر از کتابیاران به مرحله اجرا درآمد و آئین اختتامیه اولین جشنواره انتخاب «دانش آموز کتابیار برتر» آذرماه امسال برگزار شد.

وی از برگزاری دومین جشنواره انتخاب «دانش آموز کتابیار برتر» استان آذربایجان شرقی با همکاری آموزش و پرورش در سال جاری خبر داده و افزود: در این طرح کتابیاران بر اساس شاخص‌های مختلف همچون معرفی کتابخانه و خدمات آن، همکاری در اجرای برنامه‌های کتاب محور، اطلاع رسانی مسابقات و جشنواره‌های کتابخوانی، تولید متن، فیلم و پادکست معرفی کتاب و … انتخاب و مورد تجلیل قرار می‌گیرند.

بابایی با تشریح سایر اقدامات صورت گرفته در مدارس، اظهار کرد: در کتابخانه‌های استان، بخش کودکان را فعال کرده‌ایم و تالارهای علم و خلاقیت نیز در کتابخانه‌ها ایجاد گردیده‌اند تا نوجوانان در فضایی جذاب و علمی تجربه مطالعه و یادگیری را داشته باشند.

بابایی ادامه داد: اگر رسالت کتابخوانی در جامعه ترویج پیدا کند، می‌تواند زمینه ساز کاهش آسیب‌های اجتماعی در آینده باشد. وی اجرای طرح «مثبت کتابخووون» در شهرهای فاقد کتابخانه و همچنین ارائه خدمات کتابخانه سیّار در مناطق کم برخوردار را از جمله اقدامات این اداره کل در راستای برقراری عدالت فرهنگی در سطح استان عنوان کرد.

اسفندیار صادقی، مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی، نیز در این دیدار گفت: باید راهکارهای جذب و افزایش سرانه مطالعه بررسی شده و اقدامات کارشناسی را در این زمینه در دستور کار قرار داد.

وی یکی از راهکارهای افزایش سرانه مطالعه را ارائه بسته‌های تشویقی عنوان نمود و گفت: برای افزایش کیفیت مطالعه نیز می‌توان بازخورد مطالعه را گرفت.

صادقی با اشاره به اینکه گاه رفت و آمد به کتابخانه برای خانواده‌ها مقدور نیست، اظهار کرد: می‌توان فضای مطالعه را در مدارس ایجاد کرده و نسبت به این امر اقدامات خلاقانه‌ای انجام داد.

وی افزود: زیست کتابخانه‌ای، حسی ارزشمند است و برگزاری اردوهای دانش‌آموزی و حضور دانش‌آموزان در کتابخانه‌ها می‌تواند فرهنگ مطالعه در نسل جدید را تقویت کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه توسعه و تجهیز کتابخانه‌های مدارس در اولویت آموزش و پرورش استان می‌باشد، خاطرنشان کرد: در این زمینه علاوه بر اعتبارات داخلی تلاش خواهیم کرد از ظرفیت برون سازمانی و خیرین نیز بهره‌مند شویم.

وی ادامه داد: باید ایجاد فرصت مطالعه در مناطق فاقد کتابخانه نیز در اولویت باشد و در این زمینه همکاری مشترک با نهاد کتابخانه‌های عمومی ضروری است.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.