دستور پودینگ تافی چسبناک، یک دسر بریتانیایی فوق العاده غنی و مرطوب است که به طرز شگفت آوری ساده تهیه می شود. در این دستور، خرمای خردشده و شکر قهوه ای به کیکی اسفنجی و لذیذ تبدیل شده و با سس تافی کره ای پوشیده می شود.
کیک خرمایی غنی و مرطوب با سس تافی کره ای قهوه ای و براندی.
خرمای بدون هسته، خردشده | 225 گرم |
آب جوش | ½ پیمانه |
جوش شیرین | 1 قاشق چایخوری |
کره بدون نمک | ⅓ پیمانه |
شکر قهوه ای | ⅔ پیمانه |
آرد همه منظوره | 1 پیمانه |
بکینگ پودر | 1 قاشق چایخوری |
تخم مرغ بزرگ | 2 عدد |
عصاره وانیل | 1 قاشق چایخوری |
شکر قهوه ای | ¾ پیمانه |
کره بدون نمک | ½ پیمانه |
خامه سنگین | ⅓ پیمانه |
براندی یا عصاره وانیل | 1 قاشق چایخوری |
نمک | کمی |
ابتدا مواد لازم را آماده کنید. سپس فر را روی دمای 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتی گراد) پیش گرم کنید. کف یک ظرف پخت 9×9 اینچی را با کاغذ روغنی بپوشانید.
خرما و آب را در یک قابلمه ترکیب کنید و بجوشانید. حرارت را خاموش کرده و جوش شیرین را اضافه کنید. مخلوط را برای 10-15 دقیقه بگذارید تا استراحت کند. سپس با یک مخلوط کن دستی یا غذاساز کوچک مخلوط کنید تا صاف شود.
کره و شکر قهوه ای را با همزن روی سرعت متوسط بزنید تا پف دار شود. تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید و وانیل را هم بزنید.
آرد و بکینگ پودر را الک کنید. به تناوب مخلوط آرد و مخلوط خرما را به مایه کیک اضافه کنید تا یکدست شود.
مایه کیک را در ظرف آماده شده بریزید و به مدت 23-27 دقیقه یا تا زمانی که خلال دندانی که وارد کیک می کنید تمیز بیرون بیاید، بپزید. بگذارید در ظرف خنک شود.
شکر قهوه ای، کره، خامه سنگین و براندی (اگر از وانیل استفاده می کنید، آن را بعد از پخت سس اضافه کنید) را در یک قابلمه ترکیب کنید.
روی حرارت متوسط به بالا بجوشانید. سپس حرارت را کم کنید و برای 4-5 دقیقه بجوشانید. نمک را اضافه کنید.
سس هنگام سرد شدن غلیظ تر می شود.
پودینگ تافی را به 9 تکه برش بزنید و با سس تافی سرو کنید.
• این دستور را می توانید دو برابر کرده و در ظرف 9×13 اینچی به مدت 40-45 دقیقه بپزید.
• اگر سس تافی را از قبل آماده می کنید، قبل از سرو آن را گرم کنید.
• کیک باقی مانده را می توان تا 2 روز در دمای محیط یا تا 5 روز در یخچال نگهداری کرد.
• سس را می توانید تا 10 روز در یخچال نگهداری کنید.
• قابلیت انجماد تا 3 ماه را دارد.
ریشه: این دسر بریتانیایی است و واژه "پودینگ" می تواند به یک دسر گرم پخته شده اشاره کند. اما این دسر بیشتر شبیه کیک است و شباهتی به پودینگ های آمریکایی ندارد.
طعم: پودینگ تافی چسبناک کیکی غنی، کمی سنگین و شکلاتی است که با سس تافی کره ای سرو می شود.
تکنیک: خیساندن خرما را از دست ندهید؛ این مرحله بافتی بی نظیر به کیک می دهد.
صرفه جویی در زمان: سس تافی را می توان از قبل آماده و هنگام سرو گرم کرد. این سس هنگام سرد شدن غلیظ شده و با گرم شدن دوباره روان می شود.
پیشنهاد سرو: این دسر بسیار شیرین و غنی است. بهتر است برش های کوچک تری نسبت به کیک های معمولی شکلاتی بزنید. آن را با بستنی وانیلی یا خامه زده شده سرو کنید.
خرما: خرماها به طور طبیعی شیرین هستند (لقب "شیرینی طبیعی" را دارند) و بافتی جویدنی به کیک می دهند. مطمئن شوید خرماها بدون هسته باشند یا با ایجاد یک شکاف کوچک هسته آن ها را خارج کنید.
کیک: مواد باقی مانده کیک از مواد ساده آشپزخانه تهیه می شود. می توانید از شکر قهوه ای روشن یا تیره استفاده کنید.
سس تافی: این سس شبیه به سس کارامل است اما به جای شکر سفید از شکر قهوه ای استفاده می شود. می توانید به جای براندی از رام یا عصاره وانیل استفاده کنید.
کمی دارچین، جوز هندی یا ادویه پای سیب را در مرحله چهارم با مواد خشک مخلوط کنید تا کیکی با طعم غنی تر و معطرتر داشته باشید.
سس تافی را می توان با خامه زده شده ترکیب کرد تا یک پوشش فوق العاده خوشمزه ایجاد شود. برای جلوه ای جشن وار، از زغال اخته شکری یا گردوی شکری استفاده کنید.
پودینگ تافی چسبناک را در دمای محیط تا 2 روز یا در یخچال تا 5 روز، در ظرفی پوشیده نگهداری کنید.
سس تافی را در یک شیشه با درب محکم در یخچال تا 10 روز نگهداری کنید. برای گرم کردن، آن را در مایکروویو به مدت 30 ثانیه گرم کنید.
پودینگ را به صورت تکه های جداگانه در پلاستیک بپیچید و سپس در یک کیسه زیپ دار قرار داده و تا 3 ماه فریز کنید. برای مصرف، آن را در دمای محیط یا یخچال یخ زدایی کنید.
گردآوری: بخش آشپزی بیتوته