به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، اردشیر دادرس رئیس هیئت مدیره انجمن CNG و صنایع وابسته استان تهران در نشست خبری گفت: صنعت سی ان جی در طی دو دهه گذشته حدود ۱۲۰ میلیارد بنزین جایگزینی انجام داده که معادل ۱۲۰ میلیارد دلار میشود و منجر به جلوگیری از خروج ارز شده است.
وی افزود: در حال حاضر ۱۷.۹ درصد گاز دنیا مختص به ایران است به طوری که ۹۰۰ میلیون متر مکعب میتوانیم گاز استخراج کنیم درحالی که روسیه با همین منابع ۳ هزار میلیون متر مکعب استخراج دارد.
دادرس اضافه کرد: در حال حاضر چیزی بالغ بر۲۶۰۰ جایگاه CNG داریم که سوخت بیش از ۴ میلیون خودرو را تأمین میکند به طوری که از این تعداد خودرو تنها ۲ میلیون خودرو از سوخت CNG استفاده میکنند. متأسفانه فروش سی ان جی از ۱۹ میلیون متر مکعب به ۱۵ میلیون متر مکعب رسیده است که نشان دهنده افت فروش ما در این حوزه است. میتوانیم تا ۴۰ میلیون متر مکعب تولید CNG داشته باشیم در حالی که تنها نیمی از این ظرفیت مورد استفاده قرار گرفته است.
به گفته رئیس هیئت مدیره انجمن CNG، در حال حاضر ۴ الی ۱۰ درصد از جایگاههای سی ان جی در کشور فعال هستند. در حال حاضر سرانه مصرف روزانه CNG کشور ۱۸.۵ میلیون متر مکعب است.
رییس هیات مدیره انجمن سیانجی استان تهران افزود: تغییر روش برندسازی با ایجاد شرکتهای زنجیرهای با تجربه و صاحب نام و واگذاری جایگاههای شهرداری به بخش خصوصی با استفاده از قانون مشارکت عمومی - خصوصی (۳۲) توسط تعداد شرکت با کیفیت به عنوان محور اصلی قرار گیرند.
دادرس با بیان اینکه مصوبه تبدیل یک میلیون و ۵۴۰ هزار خودرو و تعیین تکلیف ۶۵۰۰ میلیارد تومان بودجه مصوبه سال ۱۳۹۷ بابد تعیین تکلیف شود، گفت: مصوبه هوشمندسازی و اصلاح اجراء کمی و کیفی با تخصیص سهمیه ۷۰ درصدی برای جایگاهها مصوبه سال ۱۳۹۸ نیز باید تعیین تکلیف شود.
وی اظهار کرد: ارائه معافیت مالیاتی و بیمه تامین اجتماعی همانند کشورهای تولید کننده نفت و گاز برای جایگاههای سوخت و خدمات رسانی توزیع سوخت و اجرای قانون بهبود فضای کسب و کار و ماده ۲۵ قانون مذکور در زمان قطعی گاز در زمستان و قطعی برق در تابستان مجموعاً ۵۲ روز قطعی برق و گاز در سال ۱۴۰۳ شامل میشود.
رییس هیات مدیره انجمن سیانجی استان تهران در ادامه با اشاره به کاهش ۳۰ درصدی مصرف سیانجی در کشور، گفت: این کاهش روزانه ۵ میلیون دلار به ضرر دولت و بیتالمال تمام میشود و عدمالنفع سالانه آن به ۲ میلیارد دلار میرسد.
وی افزود: در دو دهه گذشته مصرف بنزین به مرز ۱۲۰ میلیارد لیتر رسیده که معادل ۱۲۰ میلیارد دلار است. این در حالی است که کشور ما با داشتن ۴۶۰ هزار کیلومتر شبکه مویرگی گاز، ۴۵ هزار کیلومتر شبکه فشار قوی و ۹۸ درصد ضریب نفوذ گاز شهری، ظرفیت توزیع ۴۰ میلیون مترمکعب سیانجی را دارد، اما هماکنون تنها ۱۹ میلیون مترمکعب در روز مصرف میشود.
دادرس با اشاره به غیرفعال بودن ۴ تا ۱۰ درصد جایگاههای CNG به دلیل مشکلات استانداردسازی، قیمت پایین بنزین و توزیع کارت سوخت اضافی را از مهمترین موانع رشد مصرف CNG دانست و گفت: اگر تنها ۱۰ درصد از واردات بنزین به جایگاههای سیانجی بازگردد، میتوان روزانه ۳۵ تا ۴۰ میلیون لیتر در مصرف بنزین صرفهجویی کرد و آن را صادر کرد.
رییس هیات مدیره انجمن سیانجی استان تهران در پایان با تأکید بر لزوم پرداخت بدهی ۲۶۰۰ میلیارد تومانی دولت به جایگاهداران بابت طرح هوشمندسازی و مطالبات سنوات گذشته، گفت: صنعت سیانجی نیازمند حمایت جدی برای جلوگیری از زیان بیشتر و افزایش بهرهوری است.