یکی از حرفهترین ابزارهای حال حاضر؛ بازار لپتاپها هستند. دستگاههایی که تا چند وقت پیش به عنوان یک ابزار ساده و دم دستی به کار گرفته میشدند اما با پیشرفتهای بسیار گستردهای که در ساخت و طراحی آنها صورت گرفته، به یک ابزار حرفهای جدای ناپذیر تبدیل شدهاند. به طوری که افراد حرفهای در زمینههای تخصصی مختلف مانند طراحی گرافیک، برنامهنویسی، تدوین و تولید محتوا، مهندسی و مدلسازی 3D و حتی دانشگاهی از آنها استفاده میکنند.
در این میان، دو برند بسیار بزرگ HP و مایکروسافت مطرح میشوند که چند سال است به شدت در حال رقابت با یکدیگر میباشند. این دو برند همیشه سعی داشتند تا لپتاپهای خود را از لحاظ طراحی، توان پردازشی و بهرهوری در بالاترین حد ممکن طراحی کرده و در این زمینه بسیار موفق عمل کردهاند. به حدی که واقعا لپتاپهای این برندها تقریبا با سایر برندهای موجود در بازار فرق داشته و از یک اصالت و کیفیت بسیار خاصی پیروی میکنند. ما در این مقاله قصد داریم بدون جانبداری از هیچ یک، وارد عملکرد این دو برند مطرح شده و ببینیم برای انجام کارهای حرفهای و سخت چگونه عمل خواهند کرد.
هر دو برند مطرح شده، از بهترین مواد اولیه ساخته شده و هر یک سعی میکنند تا بهترین طراحی ممکن را انجام دهند. به همین دلیل قیمت لپ تاپ HP و مایکروسافت همیشه با سایر برندهای موجود در بازار متفاوت است. از آنجایی که طراحی، کیفیت ساخت و ارگونومی لپتاپها تاثیر زیادی بر روی عملکرد حرفهای شما خواهد داشت، برای شروع، در این بخش به این موضوع میپردازیم.
اصولا یک لپتاپ حرفهای را حتی میتوان از ظاهرش هم تشخیص داد. مایکروسافت یک عنوان یک برند اصلی ویندوزی همیشه سعی کرده تا بهترین و با کیفیتترین مواد مصرفی را برای ساخت همه لپتاپهای مایکروسافت رعایت کند. به همین دلیل همیشه از آلیاژهای منیزیم و آلومینیوم بسیار درجه یک در بدنه محصول استفاده میکند که بجز زیبایی باعث میشود تا هم وزن لپتاپ کم شده، در برابر ضربه و خط و خش مقاوم و در نهایت همیشه خنک باقی بماند.
برند HP هم در مدلهای حرفهای خود همین سیاست را پیش گرفته و سعی کرده تا با استفاده از متریال باکیفیت و سبکی مانند ترکیب فلز و فیبر کربن، مقاومت، سبکی و استحکام بسیار بالایی را در ساخت لپتاپهای خودش بوجود بیاورد.
دقت داشته باشید که مایکروسافت در همه لپتاپها از یک کیفیت یکسان و بسیار بالا استفاده میکند ولی اچ پی در برخی از سریهای خاص مانند ZBook و Spectre، برترین و فوقالعادهترین بدنه را طراحی و عرضه کرده است. بدین ترتیب همه محصولات HP مانند مایکروسافت کیفیت بدنه شگفتانگیز ندارد و فقط در این دو سری که عنوان شد، بالاترین استانداردهای کیفی رعایت میشود.
مایکروسافت در بدو ورودش به بازار با سری Surface، نشان داد که چقدر خلاقیت در طراحی محصولات جدید خود دارد. طراحی این سری واقعا یک تجربه بینظیر و کاملا متفاوتی دارد که همه چیز در آن به صورت مهندسی شده و کاملا بر اساس راحتی و دوام استفاده شدهاند. از لولاهای با کیفیت و خرابنشدنی گرفته تا تاچ صفحه نمایش عالی به همراه کیبورد درجه یکی که به سختی میتوانید نمونهای از آن را پیدا کنید. وقتی که با هر یک از لپتاپهای سرفیس شروع به کار میکنید، حس لوکس بودن و کیفیت فوقالعادهای به شما دست خواهد داد که دیگر حاضر نخواهید بود آن را در هیچ لپتاپ دیگری تجربه کنید.
رقیب اصلی آن یعنی HP هم تقریبا همین کار را کرده است. با طراحی بسیار راحت و ارگونومی بالایی که در برخی مدلها کاملا مشابه مایکروسافت عمل کرده است. زمانی که با کیبورد جزیرهای و درجه یک HP کار میکنید، حس راحتی و دقت فوقالعاده بالایی به شما دست خواهد داد. به طور کلی کار کردن با یک لپ تاپ مایکروسافت و HP مساوی است با راحتی بالا و خداحافظی با خستگیهای طولانی مدت! بخصوص شمایی که مدام در جلسات متعدد حضور داشته و یا زیاد از لپتاپ حرفهای خود استفاده میکنید.
بیشک یکی از ویژگیهای بسیار خاص لپتاپهای مایکروسافت سبکی مثال زدنی آنها است. به طوری که تقریبا هیچ برندی هنوز نتوانسته یک لپتاپ قوی را تا این حد سبک و خوش ساخت درست کند. مایکروسافت رکورددار سبکترین و نازکترین لپتاپهای جهان را داشته و بهترین انتخاب برای کسانی است که مدام در حال جابجا شدن هستند.
از طرف دیگر شاید HP نسبت به مایکروسافت کمی سنگینتر به نظر برسد، اما باز هم لپتاپهایی باریک و بسیار سبکی را میسازد که تقریبا هیچ برندی بجز مایکروسافت نمیتواند در این زمینه با آن رقابت کند. سریهای گفته شده ZBook و Spectre x360 اچ پی از این دسته هستند.
زمانی که صحبت از نمایشگر میشود، محصولات مایکروسافت و hp واقعا جز برترینها هستند. برای درک بهتر آنها، در این بخش به صورت اختصاصی در مورد صفحه نمایش و کیفیت آن در هر دو برند با شما صحبت میکنیم.
مایکروسافت به صورت کاملا اختصاصی از پنل صفحه نمایش خودش یعنی PixelSense استفاده میکند. پنلی که رزولوشن فوقالعاده بالایی داشته و کیفیت تصویر بینظیری را به همراه دارد. به همین دلیل است که بسیاری از طراحان و یا تدوینگرانی که به کیفیت تصویر بسیار دقیق و فوقالعاده نیاز دارند، در درجه اول از محصولات مایکروسافت استفاده میکنند. همچنین ویژگیهای لمسی و قلم را نیز نباید نادیده گرفت.
محصولات مایکروسافت به صورت بسیار ویژه از قلم پشتیبانی کرده و دقت و سرعت پاسخگویی بسیار فوقالعادهای را نیز دارد. در مدلهای بالای لپ تاپ hp هم از نمایشگرهای بسیار باکیفیت و درجه یکی استفاده میشود که یا با پنل OLED عرضه میشوند و یا IPS که در کل رنگها و دقت فوقالعاده بالایی داشته و میتوانند تا رزولوشن 4K نیز وضوح داشته باشند.
مایکروسافت نمایشگرهای Surface را با دقت رنگ بسیار بالا و پوشش رنگی RGBs و DCI-P3 وسیعتری طراحی کرده است. به همین دلیل هم هست که برای انجام کارهای گرافیکی، عکاسی و طراحی حرفهای عالی هستند. شدت روشنایی در این محصولات بین 400 تا 500 نیت میباشد که به شما امکان این را میدهد، در بدترین شرایط نوری هم بتوانید همچنان با لپتاپ مایکروسافت خود کار کرده و هیچ مشکلی هم نخواهید داشت.
HP هم در سریهای حرفهای سعی کرده تا نمایشگرهای خود را با همان دامنه رنگی بالا عرضه کرده و در برخی مدلها هم امکان کالیبره کردن رنگ پنتون در آنها وجود دارد. به طور کلی تمام کاربران حرفهای که به نوعی با رنگ و طرح سر و کار دارند، میتوانند بدون نگرانی از هر دو برند استفاده کرده و خروجیهای بسیار باکیفیت و استاندارد را دریافت کنند.
از آنجایی که لپتاپهای مایکروسافت بیشتر برای کارهای بسیار حرفهای طراحی شدهاند، زیاد بر روی گیمینگ تمرکز نکردهاند، برای همین در این لپتاپها رفرشریت بالا در نظر گرفته نشده و بیشتر بر جنبههای حرفهای دیگر پرداخته است.
ولی HP سعی کرده در مدلهای خاص گیمینگ خودش، از صفحهنمایشهای با رفرشریت بالای 120 هرتز استفاده کند تا گیمرها هم بتوانند از آنها استفاده کرده و لذت ببرند.
هدف اصلی مایکروسافت این است که از پردازندههای بسیار پرقدرت، ولی کم مصرف استفاده کند تا هم توان پردازشی بالایی داشته باشند و هم اینکه باتری زیادی مصرف نکنند. به همین دلیل در اکثر مدلهای مایکروسافت میتوانید پردازندههای کم مصرف سری Core i7 و Core i9 نسل بالا را مشاهده کنید. این پردازندههای معمولا سری U و کم مصرف هستند اما در سری Surface Laptop Studio، از پردازندههای قدرتمند سری H اینتل استفاده شده که توان پردازشی بسیار بالایی داشته و برای انجام کارهای بسیار حرفهای و سنگین عالی خواهند بود. برند HP هم بر اساس سری لپتاپهای خود، از انواع مختلفی از پردازندهها کم مصرف و پرمصرف استفاده میکند که باید بر اساس نیاز خود آنها را انتخاب کنید.
حافظه رم همیشه یکی از موارد مورد بحث میباشد زیرا یکی از مهمترین قطعات کامپیوتر است. مایکروسافت برای سریهای سرفیس از یک نوع رم با عنوان LPDDR4x و LPDDR5x استفاده میکند که در مقایسه با DDR4 و DDR5 به مراتب سریعتر هستند.
این لپتاپها بر اساس نوع فعالیت حرفهای شما با ظرفیتهای بسیار متنوعی عرضه میشوند. برند HP هم در محصولات خود همیشه از جدیدترین رمهای DDR4 و DDR5 با ظرفیتهای متنوع استفاده میکند که میتوانید بر اساس میزان فعالیت خود از بین آنها انتخاب کنید.
یکی از مهمترین مزیتهای لپتاپهای سرفیس در بدو ورود به بازار این بود که همگی با حافظه داخلی SSD پرسرعت عرضه میشدند. امروز هم تمام محصولات این برند با انواع بسیار سریع SSD NVMe با ظرفیتهای متنوع برای شما عرضه میشوند؛ ولی مسئلهای که وجود دارد این است که شما زیاد نمیتوانید روی ارتقا حافظه داخلی مایکروسافت حساب کنید؛ پس بهتر است قبل از انتخاب از یک حافظه داخلی با ظرفیت بالاتر از نیاز خود سفارش دهید. در HP اینگونه نیست، در این سری از سریعترین حافظههای SSD NVMe با فناوریهای جدیدتر استفاده شده و شما میتوانید حتی تا 4 ترابایت هم آن را ارتقا دهید.
در اکثر محصولات مایکروسافت، بجز سری Surface Laptop Studio، خبری از کارت گرافیک مجزا نیست. البته همان گرافیک یکپارچهای که در این لپتاپها استفاده میشود، جوابگوی نیازهای حرفهای غیر گیمینگ شما خواهند بود اما در سری استودیو، از کارتهای گرافیکی RTX استفاده شده و شما نیز میتوانید از آن برای طراحی، 3D، تدوین و هر چیزی که به گرافیک ربط داشته باشد استفاده کنید.
در برند HP مدلهای مخصوص گیمینگ وجود دارد که از آخرین کارت گرافیکهای معرفی شده بازار استفاده میکنند تا یک کاربر حرفهای بتواند بدون نگرانی تمامی کارهای وابسته به گرافیک را با آن انجام دهد. از بازی کردن و طراحی گرافیک گرفته تا رندرینگ 3D و کارهای مهندسی سنگین را به راحتی میتوان با آنها انجام داد.
مایکروسافت همیشه لپتاپهای خود را طوری طراحی میکند که کمترین مصرف باتری را به همراه داشته باشند. هر چقدر مدلهای جدیدتر سرفیس به بازار عرضه میشود، بهینهسازیهای بیشتری روی آن انجام میگیرد. اگر بخواهید به صورت کلی درباره میزان عمر باتری این لپتاپهای با شما صادق باشیم، میتوانید روی حدود 17 ساعت کار مداوم حساب کنید!
برند HP هم سعی کرده تا از نظر باتری خود را به شدت به مایکروسافت نزدیک کند. بدین ترتیب شما میتوانید مدلهای کم مصرف زیادی را در این برند مشاهده کنید که بعضا بین 12 تا 15 ساعت میتوانند به شما شارژدهی کنند. ولی دقت کنید، در مدلهای بسیار حرفهای که سختافزار قویتری دارند این زمان به حدود زیر 6 ساعت خواهد رسید.
مایکروسافت در سری Surface، به طراحی مینیمالیستی اعتقاد داشته و به همین دلیل شما پورتهای زیادی را روی لپتاپ نخواهید دید اما به لطف درگاه پرسرعت USB-C، میتوانید از یک هاب سریع و همهکاره استفاده کنید. اچ پی اما زیاد به طراحی ساده و مینیمال اعتقادی نداشته و به همین دلیل شما پورتهای ارتباطی بسیار بیشتری را میتوانید در آنها ببینید. به طوری که در مدلهای حرفهای HP، لپتاپهای فول پورت زیادی را میتوانید داشته باشید.
هر دو برند از جدیدترین فناوریهای ارتباطی استفاده میکنند. یعنی شما در مدلهای جدید مایکروسافت و HP به راحتی میتوانید Wi-Fi 6E را داشته باشید. با این نسخه وای فای دیگر تاخیری نداشته و ارتباط شما همیشه پایدار خواهد بود.
هر دو برند هم بر اساس مدل، از بلوتوثهای جدید و معرفی شدهای مانند Bluetooth 5.2 استفاده میکنند تا بدون نگرانی بتوانید دیواسهای قدیمی و جدید خود را خیلی راحت به آنها وصل کنید.
انتخاب کردن بین مایکروسافت Surface و HP کاملا به نوع کاربری حرفهای شما بستگی دارد. یعنی باید ببینید که چه انتظاری از لپتاپ خود دارید و بر اساس آن لپتاپ مورد نظر را انتخاب کنید. اگر طراحی مینیمال، وزن سبک، نمایشگر لمسی و هماهنگی بدون نقص با ویندوز را میخواهید، اصلا در انتخاب سرفیس شک نکنید.
اگر کارهای سنگین گرافیکی یا مدیریتی انجام میدهید، سری Surface Laptop Studio یا Surface Pro 9 انتخابهای عالی خواهند بود.
اگر کارهای حرفهای سنگینی انجام میدهید که وابسته به پردازش قوی باشد، قطعا سریهای HP انتخاب بسیار بهتری هستند زیرا هم توان سختافزاری بالاتری داشته و هم اینکه به راحتی میتوانید آنها را کاملا ارتقا دهید.
اگر هم اهل بازی کردن، طراحی، تدوین و رندرینگ باشید، سریهای گیمینگ این برند عملکردی بسیار عالی و بدون نقص را برای شما به همراه خواهند داشت.