این همایش با حضور مدیران و کارشناسان اقتصادی برگزار شد و علیرضا دلیری، دبیر علمی همایش، تامین مالی جمعی را روشی سریع و کارآمد برای تامین منابع پروژهها در شرایط اقتصادی غیرقابلپیشبینی کشور دانست. حسین سلاحورزی، رئیس سازمان ملی کارآفرینی ایران، این ابزار را انقلابی در اکوسیستم مالی ارزیابی کرد که میتواند رشد اقتصادی محلی را تقویت کند. همچنین سورنا ستاری بر اهمیت ایجاد اکوسیستم پایدار تامین مالی جمعی تاکید کرد و هشدار داد که محدودیتهای اعمالشده بر استارتآپها و بخش خصوصی، ضربهای به نوآوری و توسعه اقتصادی کشور خواهد بود.
سورنا ستاری، رئیس کمیسیون علم و فناوری شورای راهبردی روابط خارجی، در همایش ملی تامین مالی جمعی گفت: به موضوع تامین مالی جمعی باید نگاه اکوسیستمی داشت و توجه کرد که وقتی یک اکوسیستم خراب شود بهزودی درست نمیشود، بنابراین وقتی یک کسبوکار یکشبه بسته میشود در واقع یک اکوسیستم نابود شدهاست.
ستاری گفت: بزرگترین مشکل بخشخصوصی تامین مالی است و باید اجازه داد تامین مالی جمعی توسعه یابد. ما خود میدانیم که در کشور پول هست اما این پول فریز شده و پولی که در دست مردم قرار دارد، از پولی که در بانکها و نزد دولت هست بیشتر است. باید اکوسیستمی را درست کنیم که پول از فریز خارج شود و جریان یابد، تامین مالی جمعی ابزاری برای این کار است و در این اکوسیستم سرمایهگذار و سرمایهپذیر سود میکنند.
رئیس کمیسیون علم و فناوری شورای راهبردی روابط خارجی در همایش ملی تامین مالی جمعی یادآور شد: در موضوع فناوری دو مشکل وجود داشت، یکی اینترنت بود که بهزودی در گوشیهای شخصی اینترنت ماهوارهای میآید و موضوع دوم زبان بود که این را هم هوشمصنوعی حل کردهاست. در شرایط غلبه فناوری، این استارتآپها هستند که کسبوکارها را پیشمی برند پس چرا آنها را میزنیم و این بخشخصوصی است که محصول نوآورانه را ایجاد میکند. دولت که نوآوری ندارد. وی اضافه کرد: ما هنوز در تامین مالی بهصورت سنتی و قدیمی فکر میکنیم و با توجه به توسعه هوشمصنوعی به ابزارهای جدید نیاز داریم. اکنون بیش از هرچیز در حوزه فینتک نیاز به اکوسیستم داریم، رمزارز ایدهای انقلابی در جهان بوده اما اکنون جای خود را پیدا کردهاست. وی اظهار کرد: تمام مدیران دولتی دو کشو دارند، در یک کشو قوانینی قفلکننده و کشویی دیگر راهکارهای راهگشاست و این انتخاب مدیر است که از محتوای کدام کشو استفاده کند.
حسین سلاحورزی، رئیس سازمان ملی کارآفرینی ایران، تامین مالی جمعی را انقلابی در اکوسیستم مالی دانست که میتواند عدمتوازن در اقتصاد محلی را برطرف کند، با اینحال وی محدودیتهای قانونی و کمبود آگاهی عمومی را از موانع توسعه این ابزار در کشور عنوان کرد و خواستار اصلاح مقررات و آموزش سرمایهگذاران شد. وی اضافه کرد: تامین مالی جمعی میتواند باعث افزایش عملکرد در ردیفهای تملک داراییهای سرمایه و بودجههم شود و در این موضوع هم اقداماتی انجام شدهاست. باید در این رویداد فقط به این مرحله بسنده نکنیم و ادامه داشتهباشد و اینکه هر سالدر تقویم باشد و برگزار بشود و رویدادهای جانبی هم در طول سالداشته باشیم. این موضوع در ایران هم اجرایی شده و توسعه پیداکرده و الان هم بیش از سی سکوی تامین مالی ایجادشده ولی هنوز جای زیادی برای کار هست. از نظر مقرراتی برخی از محدودیتها و موانع کماکان وجود دارد. سلاحورزی گفت: از مدلهای مختلفی که برای تامین مالی جمعی هست بهنظر میرسد فقط مدل بدهی محور است که همچنان در ایران فعلا درحالتوسعه است و به بقیه مدلها توجهی نشدهاست. از نظر ترویجی به نظر میرسد جوامع محلی و عموم مردم هنوز اطلاع کافی پیدا نکردند از وضعیت تامین مالی جمعی و اینکه سرمایههای کوچک و خرد آنها چطور میتواند کمک کند به تقویت اقتصاد ملی و محلی، پس میتوان کار ترویجی زیادی انجام بشود.
وی افزود: زیرساختهای حقوقی و نظارتی موجود هم باعث ایجاد محدودیت و مانع میشود که همه اینها را میتوان با همکاری و استفاده از ظرفیتی که اتاق بازرگانی ایران دارد دنبال و این موارد را برطرف کرد تا بتوان از این ظرفیت تامین مالی جمعی برای اقتصاد کشور، استفاده بهینهتری داشت.