چرا امسال شدت همه‌گیری آنفلوانزا بیشتر است؟

تابناک دوشنبه 06 اسفند 1403 - 02:06
متخصصان بهداشت و درمان می‌گویند که این یکی از بد‌ترین فصل‌های ابتلا به آنفلوانزا بوده و افزایش آنفلوانزا با نرخ بالای ابتلا به ویروس‌های دیگر ازجمله کووید-۱۹، آر‌اس‌وی یا ویروس تنفسی و ویروس گوارشی نوروویروس همراه بوده است.

اگر هم شما و هم تمامی اطرافیانتان زمستان امسال بیمار شده‌اید، چندان دور از انتظار نیست. متخصصان بهداشت و درمان می‌گویند که این یکی از بد‌ترین فصل‌های ابتلا به آنفلوانزا بوده و افزایش آنفلوانزا با نرخ بالای ابتلا به ویروس‌های دیگر ازجمله کووید-۱۹، آر‌اس‌وی یا ویروس تنفسی و ویروس گوارشی نوروویروس همراه بوده است. 

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، برای اولین بار پس از آغاز همه‌گیری کووید-۱۹، زمستان امسال نرخ مرگ‌ومیر ناشی از آنفلوانزا از مرگ‌ومیر ناشی از کووید-۱۹ پیشی گرفت. جن برول، رئیس آکادمی پزشکان خانواده آمریکا، می‌گوید که این ارقام از شدت آنفلوانزای زمستان امسال خبر می‌‌‌دهند. به گفته برول، این موضوع به‌دلیل کاهش میزان ویروس کووید-۱۹ نیست، بلکه از شدت افزایش آنفلوانزا خبر می‌دهد. 

برول به روزنامه یو‌اس‌ای‌‌تودی گفت، افزایش موارد ابتلا و بستری در سال جاری بیش از سال‌های گذشته است و نشان می‌دهد این سویه ویروس آنفلوانزا «مسری‌تر» و بیماری حاصل از آن، «شدیدتر» از سال‌های پیش است. او هشدار می‌دهد که اگر همین وضعیت در ماه فوریه ادامه یابد نرخ مرگ و میر در آمریکا سه‌برابر سال گذشته خواهد شد. 

چرا موارد آنفلوانزا بیشتر شده است؟

کارشناسان می‌گویند شدت آنفلوانزای امسال به ترکیبی از عوامل برمی‌گردد. به گفته دانیل گریفین، متخصص بیماری‌های عفونی در دانشگاه کلمبیا، افزایش موارد ابتلا ممکن است در نتیجه افزایش روابط اجتماعی‌ در مقایسه با سال‌‌های پس از همه‌گیری باشد. به گفته برول، پایین ‌آمدن نرخ واکسیناسیون نیز عامل دیگر است. طبق داده‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌‌‌‌ها، نرخ واکسیناسیون آنفلوانزا در میان عموم مردم و در میان کودکان به پایین‌ترین سطح در سه سال گذشته رسیده است.

تلاقی دیگر بیماری‌‌ها با آنفلوانزا هم می‌تواند مزید بر علت شود. امسال بیماری‌های دیگر ازجمله کووید-۱۹، آر‌اس‌وی و نوروویروس افزایش یافته‌اند. براساس داده‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، تعداد ابتلا به نوروویروس در نوامبر و ژانویه امسال در مقایسه با سال ۲۰۱۲ و سال‌های پس از آن بیشتر بوده است. همه این موارد را می‌توان عوامل گسترش بیماری آنفلوانزا به شمار آورد. 

منبع خبر "تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.