نخست جوش شیرین را روی سینی فر ریخته و قدری آب بپاشید تا تبدیل به خمیر گردد و آنگاه با کمک یک ورق فویل آلومینیومی که مچاله کرده اید و مثل اسفنج اسکراب یا سیم ظرفشویی عمل می کند به طور دایره وار کف سینی را تمیز کنید. در آخر سینی را با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید و این کار تقریبا 10-15 دقیقه وقت می برد.
نخست با جوش شیرین و سرکه خمیری تهیه کنید و آن را روی سطح سینی بمالید و به مدت 30 دقیقه صبر کنید و آنگاه با اسفنجی مرطوب آن را پاک نموده و با آب گرم و مایع ظرفشویی شستشو دهید. این کار حدود 45 دقیقه وقت می برد.
کرم تارتار را به صورت مساوی روی سینی فر بپاشید و آنگاه قدری سرکه روی آن ریخته تا تبدیل به خمیری شود. بگذارید این مخلوط لااقل به مدت 8 ساعت بماند تا خشک گردد و در آخر با اسفنج اسکراب و آب گرم آن را پاک کنید و با آب و مایع ظرفشویی بشویید.
همه سطح سینی را با مواد تمیز کننده بپوشانید و آنگاه آن را داخل فر بگذارید و بعد از گذشت 20 دقیقه سینی را بیرون بیاورید. سپس، سینی را در سینک ظرفشویی با سیم و آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید تا مواد باقی مانده را ازبین ببرید و این کار 30 دقیقه وقت می برد.
جوش شیرین را در تمام سطح سینی بپاشید و مقدار زیادی هیدروژن پراکسید را روی آن ها ریخته تا همه پودر مرطوب گردد. به مدت یک شب صبر کنید و آنگاه با کمک اسکاچی پلاستیکی همه جوش شیرین ها را برداشته و درون سطل آشغال بریزید و در آخر سینی را با اسفنج اسکراب، آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید.
آمونیاک میتواند ابزاری خیلی مفید برای ازبینبردن اجزای غذا و آلودگیهای دشوار باشد، ولی این شیوه برای کامل شدن به وقت زیادی احتیاج دارد. همینطور با توجه به مواد شیمیایی مورد استفاده باید این شیوه را محتاتانه انجام بدهید. برای حفظ امنیتتان، بهتر است از دستکش و عینک ایمنی برای انجام این شیوه استفاده کنید.
سینی فر را در یک کیسهٔ پلاستیکی مقاوم مثل کیسهٔ زباله بگذارید. نصف فنجان آمونیاک به آن بیفزایید. در کیسه را ببندید و آن را بهمدت یک روز در خارج از خانه و در معرض آفتاب بگذارید تا آمونیاک زمان کافی برای نرمکردن و واکنش با چربیها و اجزای غذا را داشته باشد.
بدون استنشاق آمونیاک، در کیسه را باز کنید و سینی را دربیاورید. سینی فر را با سیم ظرفشویی تمیز کنید. سینی را بهطور کامل بشویید.
سینی فر را بر روی اجاق گاز قرار دهید، بر روی آن آب و چند قطره مایع ظرفشویی بریزید، آب را بهمدت ۵ دقیقه در حالت جوش نگه دارید، آنگاه بگذارید مایع روی آن به طور کامل خنک شود، روی سینی فر را با سیم ظرفشویی تمیز کنید تا همه بقایای چربیها از بین برود.
بر روی سینی فر کرم تارتار بریزید، به آن آب اضافه کنید و بر روی اجاق گاز قرار دهی، بگذارید آب بهمدت ۵ دقیقه بجوشد؛ این کار سبب جدایی چربیها از روی سینی میشود، آنگاه سینی را بشویید تا باقیمانده چربی ها از بین برود، در نهایت، آن را خشک کنید.
بر روی سینی جوششیرین بریزید، روی آن قدری سرکه بریزید، ترکیب آغاز به تولید گاز میکند، بگذارید سینی بهمدت ۳۰ دقیقه در این حالت باقی بماند، آنگاه به راحتی چربیها را جدا کنید، سینی را کاملا بشویید و خشک کنید.
گردآوری: بخش خانه داری بیتوته