کدام عرصه های طبیعی ایران با هجوم گردشگران آسیب دیدند؟

همشهری آنلاین دوشنبه 06 اسفند 1403 - 10:55
معرفی مقصدهای تازه برای سفر نوروزی، مثل باز کردن درِ بهشت به روی گردشگران است، اما چه فایده اگر به جهنمی از زباله و آلودگی تبدیل شود؟

همشهری آنلاین- زهرا رفیعی: از یک سو هر گردشگر ایرانی دوست دارد جاهای بکر و کمتر دیده شده کشور را ببیند و از سوی دیگر حضور گردشگر به‌معنای پذیرش آسیب‌های بعضا جبران‌ناپذیر به محیط‌زیست آن منطقه است. کم نیست تعداد گردشگرانی که فکر می‌کنند شهرداری ناکجاآباد دنبال آنها راه می‌افتد و زباله‌هایشان را از زیر سنگ‌ها و پای درختان و رودخانه‌ها جمع می‌کند. بدیهی‌ترین قانون شهروند بودن که نریختن زباله و برگرداندن پسماند است، به کلی در این روزها فراموش می‌شود. تجربه ویرانی، در روزهای پرمسافر در مقاصد آشنای گردشگری، هر سال در تعطیلات نوروز تکرار می‌شود. ساحل گیسوم، جنگل عباس‌آباد، کویر مرنجاب، جنگل فندقلو، جزیره هرمز و ... ازجمله مناطقی هستند که در این ایام با زخم گردشگران ناآگاه مواجه می‌شوند؛ درحالی‌که با کمی مسئولیت‌پذیری، می‌توانیم لذت سفر را با حفظ طبیعت برای نسل‌های بعد ترکیب کنیم.

ساحل گیسوم

مکان: استان گیلان

ویژگی‌طبیعی: جنگل‌هایی که تا نزدیک دریا امتداد دارد.

آسیب زیست‌محیطی: روزانه حدود ۲ تا ۳ تن زباله در تعطیلات نوروز تولید می‌شود که شامل پلاستیک، ظروف یک‌بارمصرف و پسماند غذایی است. در نوروز ۱۴۰۲، بیش از ۵۰ هزار نفر از این منطقه بازدید کردند.

کدام عرصه های طبیعی ایران با هجوم گردشگران آسیب دیدند؟

جنگل عباس‌آباد

مکان: استان مازندران (بهشهر)

ویژگی طبیعی: این جنگل با دریاچه‌ای زیبا مقصد پرطرفدار گردشگری است.

آسیب زیست‌محیطی: روزانه حدود ۱.۵ تن زباله تولید می‌شود که به‌دلیل کمبود امکانات جمع‌آوری، در طبیعت باقی می‌ماند. در نوروز ۱۴۰۱، حدود ۳۰ هزار نفر از این جنگل بازدید کردند.

کدام عرصه های طبیعی ایران با هجوم گردشگران آسیب دیدند؟

کویر مرنجاب

مکان: استان اصفهان حوالی شهرهای آران و بیدگل

ویژگی طبیعی: تپه‌های شنی و آسمان پرستاره گردشگران را در ایام تعطیلات به‌ خود جلب می‌کند.

آسیب زیست‌محیطی: روزانه حدود ۸۰۰ کیلوگرم تا یک تن زباله تولید می‌شود که در باد پراکنده شده و منظره کویر را آلوده می‌کند. تردد آفرودسواران و موتورسیکلت‌ها فرسایش خاک و تخریب زیستگاه خزندگان را به‌دنبال دارد. در نوروز ۱۴۰۲، حدود ۲۰ هزار گردشگر از این منطقه دیدن کردند.

کدام عرصه های طبیعی ایران با هجوم گردشگران آسیب دیدند؟

جنگل فندقلو

مکان: استان اردبیل

ویژگی طبیعی: زیر اشکوب درختان این جنگل، چمنزارهایی سرشار از بابونه رشد می‌کند که در فصول گرم‌تر سال میزبان گردشگران است.

آسیب زیست‌محیطی: به جز اینکه حدود یک تن زباله در روز در این جنگل رها می‌شود، چیدن گل‌ها، تردد غیرمجاز و آتش‌افروزی به پوشش گیاهی و حیات وحش این منطقه آسیب می‌زند. بازمانده پسماند گردشگران، حیات وحش این منطقه را به انسان نزدیک کرده است. در نوروز ۱۴۰۱، بیش از ۲۵ هزار نفر از این جنگل بازدید کردند.

کدام عرصه های طبیعی ایران با هجوم گردشگران آسیب دیدند؟

جزیره هرمز

استان: هرمزگان

ویژگی طبیعی: این جزیره از معدود جزایر کره زمین است که با خاک رنگارنگ، گردشگران را به‌خود جلب می‌کند.

آسیب زیست‌محیطی: علاوه بر زباله‌ای که گردشگران نوروزی در سواحل این جزیره رها می‌کنند، برداشت غیرقانونی خاک رنگی توسط گردشگران برای سوغات، به ساختار زمین‌شناختی جزیره آسیب می‌زند. حضور تعداد زیاد گردشگران در برخی مناطق مانند دره مجسمه‌های این جزیره، میزان فرسایش خاکی را چندین برابر کرده است. در نوروز ۱۴۰۲، بیش از ۱۵ هزار نفر از این جزیره بازدید کردند.

کدام عرصه های طبیعی ایران با هجوم گردشگران آسیب دیدند؟

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.