به گزارش بازار؛ گزارش جدید رگولاتوری از وضعیت بازار اشتراکات M۲M خبر از آغاز فصل جدید ارتباطی میدهد؛ توسعه ۵G رسما بازار رقابتی را به چالش کشیده و همراه اول با رشد پرشتاب سهم بازار غالب M۲M را هم از آن خود کرد.
با گسترش فناوری ۵G و رکوردزنی مداوم اپراتورهای تلفن همراه در ایجاد و استقرار سایتهای ارتباطی مبتنی بر این نسل فناوری، نقش آن در توسعه اینترنت اشیاء (IoT) و اشتراکهای M۲M (ارتباطات ماشین به ماشین) به یکی از موضوعات کلیدی صنعت ارتباطات تبدیل شده است.
جدیدترین گزارش فصلی رگولاتوری ارتباطات نشان میدهد، سهم بازار اپراتورهای تلفن همراه کشور در این حوزه دستخوش تغییرات معناداری شده است.
ایرانسل که با کاهش سهم بازار اشتراکهای M۲M خود در تابستان، پرچمداری بازار را به همراه اول واگذار کرده بود، در پایان «پاییز ۱۴۰۳» با ریزشهای چشمگیری مواجه شده است.
در مقابل، همراه اول با اختلاف چشمگیری صدرنشین حوزه اشتراکهای M۲M است.
رایتل هم در کف بازار سهم دو سه درصدی را به خود اختصاص داده و در اسکیل خود فعالیت میکند.
سهم بازار اشتراکهای M۲M همراه اول ۶۲ درصد، ایرانسل ۳۵ درصد و رایتل ۳ درصد تا پایان پاییز ۱۴۰۳ بوده که فقط اپراتور اول تلفن همراه افزایش مثبت داشته است.
آمار رگولاتوری ارتباطات حاکی از آن است که تنها طی بازه زمانی سه ماه، همراه اول «۱۳ درصد» رشد را تجربه کرده که در مقایسه با مجموع گزارشهای ادواری یک رکورد است و در مقابل ایرانسل نیز «۱۲ درصد» افت را به ثبت رسانده است.
این در حالی است که تغییرات رایتل با آهنگ فرکانسی ملایمی تغییر کرده و در سه ماهه سوم ۱۴۰۳ با یک درصد ریزش به ۳ درصد رسیده است.
فناوری ۵G؛ موتور محرک رشد M۲M و اینترنت اشیاء
فناوری نسل پنجم ارتباطی بهعنوان یکی از تحولات بزرگ عصر دیجیتال، نقش اساسی در توسعه ارتباطات M۲M و IoT ایفا کرده است. این فناوری، اتصال پرسرعت و با تاخیر بسیار کم را فراهم و به صنایع مختلف از جمله حملونقل، سلامت، کشاورزی و تولید کمک شایانی کرده است.
مزایای کلیدی ۵G در توسعه M۲M و IoT
افزایش پهنای باند: شبکههای ۵G امکان انتقال داده با سرعت بسیار بالاتر را فراهم میکنند که برای خدماتی مانند اینترنت اشیاء صنعتی و ارتباطات هوشمند ضروری است.
ارتباط همزمان میلیاردها دستگاه: ۵G قادر است میلیاردها دستگاه را بهصورت همزمان و بدون دخالت انسان به یکدیگر متصل کند، که این ویژگی در صنایع مختلف تحولآفرین خواهد بود.
تاخیر بسیار کم: سرعت بالای ۵G و کاهش تاخیر، امکان اجرای خدماتی مانند خودروهای خودران، جراحی از راه دور و کنترل هوشمند صنایع را فراهم کرده است.
گفتنی است دادههای موجود در گزارش آماری رگولاتوری حاکی از آن است که تا پایان پاییز ۱۴۰۳، همراه اول با بالاترین رکورد، ۱۱۷۵ سایت فیزیکی فعال مبتنی بر شبکه ۵G در کشور داشته و سهم ایرانسل نیز ۱۱۵۳ سایت بوده است.