پیام راهبردی یک «تشییع با شکوه»
روزنامه خراسان نوشت:
پیامدهای سیاسی ، اجتماعی تشییع مهم و تاریخی شهید نصرالله در عرصه های داخلی لبنان ، منطقه ای و بین المللی تعیین کننده و قابل توجه است. از منظر سیاسی این تشییع باشکوه می تواند به سلسله تظاهرات در جهان اسلام و عرب منجر شود که مانع تعیین کننده و راهبردی را مقابل زیاده خواهی ها ، تجاوزات و استکبار ترامپ به ویژه طرح استعماری او برای نوار غزه و کوچ اجباری فلسطینیان به کشورهای همسایه ایجاد کند.
تسخیر خیابان های شهرهای بزرگ کشورهای عربی و اسلامی توسط توده های عظیم و میلیونی مردم چشم اسفندیار حکومت های وابسته ، فاسد و مستبد عرب در منطقه محسوب می شود. رهبران وابسته و مستبد کشورهای عربی به خوبی درک میکنند که حمایت آنان از طرح ترامپ و عادی سازی روابط اسرائیل با سعودی نزد افکار عمومی کشورهای عربی و اسلامی منطقه مصداق عینی خیانت به حقوق ملی فلسطینیان تلقی می شود و می تواند افکار عمومی کشورهای عربی را به شدت خشمگین کند .
با این حضور و تظاهرات عظیم مردمی و تسخیر خیابان های کشورهای منطقه در مبارزه علیه استکبارات و تجاوزات ترامپ و نتانیاهو و در حمایت از مردم مظلوم غزه و فلسطین احتمال ایجاد تغییری راهبردی در چشم انداز سیاسی ،امنیتی و اجتماعی منطقه افزایش یافت.
******
زمینهچینی برای مذاکره ایران با ترامپ؟
روزنامه جوان نوشت:
با وجود آنکه ترامپ با تهدید به بمباران ایران و تأکید چندباره بر سیاست فشار حداکثری، تهاجمیترین مواضع را پس از روی کار آمدن علیه ایران اتخاذ کرده است، اما گمان میرود جریان اصلاحطلب با توسل به رویکرد جعلی «صلح جویی» ترامپ در منطقه، گامهای دیگری را برای فشار بر دولت جهت زمینهچینی مذاکره با امریکا اجرایی کند.
آمریکا پس از شکست سیاستهای خود در منطقه و در قبال جنگ اوکراین نیاز به بازسازی وجهه خود در جهان دارد. روند کندشدن نفوذ امریکا در جهان و به ویژه در منطقه که پس از ۷ اکتبر شتاب گرفت، خطر بیاعتبارشدن امریکا و چرخش سیاسی دولتمردان منطقه و کشورهای عرب برای کاخ سفید را افزایش داد، از این رو امریکا شیوه جدیدی را برای ترمیم چهره خود با عنوان چهرهای صلحجو به خدمت گرفت. اقدامات امریکا در رابطه با مذاکره با مسکو برای خاتمه دادن جنگ اوکراین و اظهارات سران کاخ سفید در همین راستا قرار دارد. در رابطه با ایران نیز طی روزهای اخیر مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا گفته است که ایالاتمتحده با وجود آنکه قدرت آن را دارد که به حکومت ایران پایان دهد، اما ترامپ «صلحطلب» است و چنین گزینهای را نمیخواهد.
با وجود آنکه امریکا علنی ایران را تهدید میکند و سیاست چماق و هویج در این اظهارات به طور آشکاری وجود دارد، اما تردیدی نیست اصلاحطلبانی که رؤیای مذاکره در عمیقترین لایه فکری را دارند، با توسل به این سخنان به تطهیر ترامپ بپردازند و لازمه مذاکره با امریکا را در رسانهها منعکس کنند. چنانکه بعد از اینکه ترامپ علناً خواستار نابودی توان دفاعی ایران شد اعلام کردند هدف ترامپ خلع سلاح ایران نیست، بلکه او به دنبال کنترل تسلیحات ایران است، بنابراین این جریانات به طور حتم رویکرد جهانی ترامپ را سرلوحه و دستاویزی برای لزوم مذاکره با امریکا قرار میدهند، چه آنکه آنها با نادیدهگرفتن واقعیتهای امریکا، بارها سیاستهای خصمانهای که موجودیت انقلاب را هدف گرفته، انکار کرده و سیاستهای کلان این کشور را به فرد و حزب تقلیل دادهاند.
ریشه این دست اقدامات فارغ از کسب منافع سیاسی و حزبی، در افکار حقارتگزینی، تسلیمپذیری و در نهایت آمالگرایی به سمت غرب و اعتماد به آن قرار دارد که نتیجهای جز فریبخوردن برای آنها در پی نداشته است، همانطور که برجام نمونه علنی از شکست اعتماد به امریکا برای ایران بود و خسارتهای مالی و حیثیتی متنوعی را به بار آورد، از این رو باید انتظار داشته باشیم که در مرحله بعدی، رسانههای وابسته به این جریانات به طور ملموسی «نیاز» به مذاکره با امریکا را طبق مشکلات داخلی و با توجه به چهره جعلی و دروغین صلحجویانه ترامپ ترویج دهند و وی را از فهرست بدخواهان انقلاب جدا کنند!
******
هممیهن اولتیماتوم میدهد یا تهدید میکند؟!
سایت جهاننیوز نوشت:
روزنامه هممیهن متعلق به غلامحسین کرباسچی امروز هم به دفاع از عملکرد ضعیف همتی پرداخت و مشکلات اقتصادی را به گردن ترامپ انداخت.
این روزنامه با نادیده گرفتن مواضع قبلی خود در قبال افزایش قیمت دلار و طلا، امروز نوشت: «استیضاح وزیر اقتصاد کاملاً سیاسی است و در واقع، بانیان وضع موجود با هدف منحرف کردن مردم از نتایج زیانبار رویکردهای سیاسی اعم از داخلی یا خارجی خود میخواهند آن را پدیدهای اقتصادی معرفی کنند و صرفاً متوجه دولت و نه حتی مجلس یا هر نهاد دیگری نمایند و در دولت هم آن را متوجه وزیر اقتصاد نمایند. فارغ از اینکه این استیضاح انجام شود یا نشود، و اگر انجام شد چه رای آورد و چه رای نیاورد، بدون هیچ تردیدی و تا هنگامی که این سیاستها هست، وضعیت اقتصادی کشور حتی با سرعتی بیش از گذشته در همین مسیر موجود ادامه خواهد یافت.»
پیش از این اتفاقات برخی تحلیلگران هشدار داده بودند که عناصری در دولت به کمک اصلاح طلبان رادیکال به دنبال گروگان گرفتن معیشت مردم هستند تا نظام را مجبور به امتیازدهی به ترامپ کنند.
******
ثابتی با هزینه بیتالمال به لبنان رفت؟
حضور چند تن از نمایندگان مجلس در مراسم تشییع شهید سید حسن نصرالله، در فضای مجازی حاشیهساز شد و واکنشهایی را به دنبال داشت.
امیرحسین ثابتی نماینده مجلس شورای اسلامی در کانال تلگرامی خود در اینباره نوشت: «از مدتها قبل پیگیر بودم تا هر طور شده در مراسم تشییع سید حسن نصرالله حضور داشته باشم اما قرار شد از طرف مجلس فقط ۴ نفر حضور داشته باشند؛ رئیس مجلس؛ رئیس فراکسیون مقاومت، رئیس کمیسیون امنیت ملی و نائب رئیس گروه دوستی با لبنان. لذا همراه با چند نفر دیگر از نمایندگان با هزینه شخصی، خود را به بیروت رساندیم تا در بین میلیون ها نفر از بدرقه کنندگان سید مقاومت باشیم.
با اینکه از روزهای قبل گمانه زنی های مختلفی درباره عدم امنیت مراسم و تهدیدات ضمنی صهیونیستها منتشر شده بود اما جمعیت میلیونی حاضر در مراسم و روحیه مثال زدنی لبنانی ها نشان داد که پیروز این جنگ کدام طرف بوده؟ حتی حرکت دائمی پهپاد جاسوسی امریکا در بالای سر ورزشگاه و مانور جنگنده های اسرائیل از بالای سر جمعیت حاضر در مراسم، جز بلندتر شدن صدای "الموت لاسرائیل" اثر دیگری نداشت. در حاشیه مراسم به سید جواد نصرالله فرزند سید حسن عزیز تسلیت گفتم.»
******
خاتمی: وضعیت کشور تقصیر پزشکیان نیست
سید محمد خاتمی،رئیس دولت اصلاحات در دیدار با جمعی از اعضای حزب مجمع ایثارگران با اشاره به وضعیت کشور اظهار داشت: «عزیزان وضعیت کشور خوب نیست. البته این وضع را آقای پزشکیان به وجود نیاوردند. این اوضاع میوه رویکرد و جهت گیری است که از سالیان پیش اتخاذ شده و اکنون بروز و ظهور کرده است. گرچه با کمال تاسف، کسانی که قدرت را باختند، سعی می کنند این وضع بد را به حساب دولتی بگذارند که از جمله مورد حمایت شما نیز هست. حتما هم این را قبول دارم که دخالت دشمن، فزون طلبی ها، انتقامگیریها و... از این نظام و مردم بر بد شدن اوضاع اثر داشته است. اما بنده معتقدم باید به خودمان هم نگاه کنیم. اینکه ما چه کردیم؟ ما تا چه اندازه میتوانستیم این وضع را به وجود نیاوریم و آوردیم؟»
وی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: «متأسفانه از همه چیز حتی مقدسات سوء استفاده می شود بخصوص اگر قدرت مهار نشده ای حاکم باشد. همچنان که از دین، اخلاق، علم، و ... سوء استفاده شده است و می شود و همین ایثار را در نظر بگیریم میبینیم که گاه امری ضد ایثار و حتی ضد احسان را می گویند این ایثار است و ادعا می کنند که ایثارگر کسی است که این عمل و رویکرد خلاف را می خواهد. به هرحال ایثار یعنی دیگر را بر خود مقدم دانستن و بالاترین حد ایثار اینست که برای یک ارزش متعالی، از جمله برای بهبود زندگی انسانها، انسان از جان خود نیز می گذرد. ما نقش ایثار و ایثار گری را در دفاع مقدس دیدیم. سلاح و اسلحه بسیار مهم و موثر است. اما این سلاح، ایثار است که موشک را کارساز می کند. اگر موشک باشد و این سلاح نباشد خود موشک هم کارآمد نخواهد بود. ممکن است شما تمام سلاح ها را در اختیار داشته باشید اما مردم حاضر نباشند در عرصه حضور یابند و از خودگذشتگی و مشارکت نکنند و سلاح ها از کار میافتند. اتحاد جماهیر شوروی نمونه آن است. زمانی که حکومت از مردم جدا شود، آن حکومت دوام نخواهد داشت.»
******
آغاز برخورد با برگزارکنندگان جلسات غیراخلاقی بلايندديت
رئيس پليس امنيت عمومی فراجا از برخورد با برگزارکنندگان اصلی جلسات بلايند ديت (قرارهای ناشناس) در فضای مجازی خبر داد.
سردار سيد مجيد فيض جعفری گفت: «اين اقدام در پی نارضايتی خانوادهها و بررسی اطلاعاتی انجام شده و با هماهنگی مراجع قضايی صورتگرفته است.»
رئيس پليس امنيت عمومی فراجا، اظهار داشت: «باتوجه به افزايش رواج پديده بلايند ديت (قرارهای ناشناس) در فضای مجازی و شکايت متعدد خانوادهها از آسيبهاى اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی ناشی از اين روابط، بررسیهای اطلاعاتی و رصدهای دقيق در اين حوزه انجام شده است.»
وی افزود: «بر این اساس طی عمليات هاى اخير ۱۵ نفر از تهیهکنندگان، سازندگان و برگزارکنندگان اصلی اين جلسات در سراسر کشور شناسایی و در ۳ روز گذشته با هماهنگی مراجع قضايی احضار، جلب و يا مورد تذکر قرار گرفتهاند.»
اين مقام ارشد انتظامی در ادامه با بيان اينکه همچنين محتوای نامناسب مرتبط با اين فعالیتها پاکسازی و صفحات مربوطه در فضای مجازی توقيف شدهاند، تأکید کرد: «اين طرح تا پاکسازی کامل فضای مجازی از چنين محتواهايی ادامه خواهد داشت.»
******
پشتپرده استفاده مکرر پزشکیان از جملات سؤالی
سایت عصر ایران نوشت:
به این جملات خوب دقت کنید: «چرا وقتی کسی قانون را اجرا نمیکند، ارتقا هم میگیرد؟»، «چرا باید در کشور ما، هم ثروتمندان و هم نیازمندان یارانه دریافت کنند؟»، «چرا باید به اسم کسی که درآمد ندارد ماشین آنچنانی وارد شود؟»، «چرا عدهای باید از عناوینی مانند FATF فرار کنند؟»، «چرا باید بپذیریم که در کشورمان و در شهرهای ما، دانشآموزان جایی مناسب برای تحصیل نداشته باشند؟ «چرا باید مملکت ما با سخنرانی یک رئیس جمهور در آن سر دنیا همه چیزش به هم بخورد؟ چرا ما نباید بتوانیم مشکلمان را حل کنیم؟»، «چطور ممکن است که کشوری از آن سوی دنیا برای ما تصمیم بگیرد و بگوید که چگونه باید زندگی کنیم؟»
اینها جملاتی است که رئیس جمهور پزشکیان در سخنرانی های مختلف خود بیان داشته است. به نظر می رسد پزشکیان از جملات سوالی در سخنرانی ها و صحبت های خود بیش از اندازه استفاده می کند. چه دلایلی برای این موضوع می توان برشمرد؟
۱- آقای پزشکیان نیز بیشتر از شانزده سال است که نماینده مجلس بوده و مجلس بیشتر با سوال و پرسش و استیضاح و تحقیق و تفحص سر و کار دارد. لذا شاید بتوان یک دلیل این حجم بالا از جملات سوالی در صحبت های پزشکیان را نوعی عادت دانست که در ذهن و کلام پزشکیان جا افتاده است.
۲- ممکن است پزشکیان از ابراز نظر صریح پرهیز می کند به این دلیل که نمی خواهد آنچه را که خود «وفاق ملی» می نامد تضعیف کند و لذا نظرات و دیدگاههای خود را در قالب جملات پرسشی ابراز می کند تا هم موضع خود را به نوعی بیان کرده باشد و هم تند و تیزی جملات صریح و بی پرده را نداشته باشد.
۳- ممکن است اینکه رئیس جمهور به جای پاسخ یابی به سوال یابی می پردازد به این دلیل باشد که او قادر به حل برخی از این مهم ترین سوالات نیست، منتهی با طرح آن می خواهد نشان دهد که به مشکلات واقف است، اما کاری از دستش برنمی آید؛ چنانکه یکبار گفته بود: «شما خیال میکنید من کی هستم؟ تصور می کنید حالا که رئیسجمهور شدهام، انگار یک جعبه جادویی دارم که میتوانم مشکلات را با سحر و جادو حل کنم؟ نه، واقعیت این نیست.»
۴- برخی سوالاتی که پزشکیان مطرح می کند اساسا به قصد یافتن پاسخ نیست، چون پاسخ در خود سوال مستتر است و در واقع نوعی استفهام انکاری است.
۵- ممکن است برخی سوالات پزشکیان نه به قصد دریافت پاسخ، بلکه با هدف انتقال پیام مطرح می شود. به طور مثال وقتی خطاب به آمریکا عنوان می کند: «اگر واقعاً بهدنبال مذاکره هستند، چرا سیاستهای خصمانه خود را متوقف نمیکنند؟»، در واقع این پیام را انتقال می دهد که اگر از سیاست فشار حداکثری دست بردارید، امکان مذاکره وجود دارد؛ چنانکه اخیرا نیز به این موضوع اشاره کرد و گفت: «اگر عزتمندانه بیایند، مذاکره میکنیم.»
علی رغم همهی اینها به نظر می رسد آقای رئیس جمهور باید در استراتژی روابط عمومی و سخنرانی خود تجدیدنظر کند. (البته اگر اساسا استراتژیای وجود داشته باشد) بهتر است به جای طرح سوالات متعدد، صریح و بیپرده با مردم سخن بگوید و مشکلات را توضیح دهد.
******
به تاسیسات هسته ای ایران حمله کنند مقابله به مثل می کنیم
علی مطهری، سیاستمدار، استاد دانشگاه تهران و نماینده سابق مجلس، گفتگویی با تابناک درباره تهدیدات اخیر مقامات رژیم صهیونیستی، انجام داده است که بخشهایی از آن را در ادامه می خوانید:
* به نظر من این تهدیدهای نتانیاهو علیه ایران توخالی است و فقط جنبه تهدید دارد. مخصوصاً با توجه به اینکه خود ترامپ اعلام کرده که مخالف جنگ است و قصد دارد به درگیریهای موجود در جهان پایان دهد. نتانیاهو تحت فشار شدیدی قرار دارد، بهویژه پس از اتفاقات اخیر. رفتار حماس در آزادسازی اسرای اسرائیلی و مدیریت اوضاع در غزه باعث شده که او در داخل اسرائیل با انتقادات جدی مواجه شود. تأثیر این وقایع بر افکار عمومی اسرائیل قابل توجه بوده و به نظر میرسد که نتانیاهو با این تهدیدها تلاش میکند شکست خود را جبران کند. اکنون با توجه به فضای سیاسی خوب داخل کشور و قدرت نظامی ایران و با در نظر گرفتن اینکه سیاست ترامپ پایان دادن به جنگهاست، به نظر میرسد که این تهدیدها توخالی است و بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد.
* اگر آنها اقدام به حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ما کنند، ما نیز قطعاً مقابله به مثل خواهیم کرد. اما اینکه واکنش ما در چه سطحی باشد، بستگی به میزان خسارت وارده خواهد داشت. اگر حملات آنها خسارت سنگینی به ما وارد کند و بخشی از توان ما را از بین ببرد، گذشته از مقابله به مثل، ساخت سلاح هستهای را بعید میدانم چون حرام اعلام شده اما احتمال خروج ایران از NPT وجود دارد. البته این تصمیمی است که نهادهای مربوط باید اتخاذ کنند، اما در هر صورت، پاسخ ایران قطعی خواهد بود و نمیتوان تصور کرد که آنها حمله کنند و ما واکنشی نشان ندهیم.
******
پیام واضح فرمانده ارشد نظامی ایران به آمریکا و اسرائیل
سردار سرلشکر «غلامعلی رشید» فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتمالانبیاء (ص) در جمع فرماندهان رزمایش مشترک ذوالفقار ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه سوم نیروی دریایی ارتش در کنارک با اشاره به تهدیدها و لفاظیهای آمریکا و اسرائیل علیه ایران اظهار داشت: « اکنون مدت چهار ماه است که رژیم صهیونیستی با روایتی غلط از قدرت ایران سعی در فریب آمریکاییها و اروپاییها و برخی از کشورهای منطقه دارد؛ رژیم صهیونیستی در طی ۷۰ سال حیات ننگین و تجاوزکارانهاش همواره تصویری که از قدرت خود در رسانهها ترسیم میکند، هرگز با تصویر واقعیاش در فلسطین اشغالی انطباق ندارد و به همین دلیل دائماً با احساس تهدید موجودیتی در هراس از جبهه مقاومت و شکنندگی دائمی به سر میبرد و این، هزینه دروغهایی است که میپردازد.»
وی تصریح کرد: «ما به رژیم صهیونیستی و آمریکا به دلیل حمایتهای همهجانبهاش از اسرائیل هشدار میدهیم، هرگونه تهدید رژیم صهیونیستی علیه منافع ملت ایران بر اساس حمایت کامل آمریکا از اسرائیل ارزیابی میشود و از سوی نیروهای مسلح اقدام قاطع صورت خواهد گرفت و مبدأ تجاوز و امکانات و پایگاههای کمکی به اسرائیل در مسیر و فضای مورد استفاده هدف قرار خواهند داد.»