صادرات محصولات چوبی ایرانی به ۱۸ کشور جهان

صدا و سیما سه شنبه 07 اسفند 1403 - 10:01
فناوران یک شرکت دانش بنیان موفق شدند، از درختان اکالیپتوس چوب‌های (ام دی اف) را تولید کنند و این محصول را وارد بازار ۱۸ کشور اروپایی، آسیایی و آفریقایی کنند.

صادرات محصولات چوبی ایرانی به ۱۸ کشور جهان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، با توسعه جنگل‌های اکالیپتوس، یکی از شرکت‌های دانش بنیان اقدام به تولید ام دی اف این نوع درختان کرده و به گفته مدیر عامل این شرکت این محصول هم اکنون وارد بازار ۱۸ کشور اروپایی، آسیایی و آفریقایی شده است.

بر اساس آمار‌ها زنجیره صنعت اوراق فشرده چوب از زراعت درخت تا تولید نئوپان و ام دی اف برای کاربرد در مبلمان شهری، خانگی، صنعتی و فرهنگی سهم ۸ درصدی در تولید کشور دارد و گردش مالی این حوزه ۸ میلیارد دلار برآورد شده است.

محققان یکی از گروه‌های صنعتی در ابتدای سال ۱۳۹۴ فعالیت خود را در این حوزه به منظور صیانت از منابع ملی، توسعه اقتصادی، اشتغال زایی، جلوگیری از خروج ارز، خودکفایی در زمینه تامین مواد اولیه صنایع چوب کشور و تولید اوراق فشرده چوبی ام دی اف در زمینی به مساحت ۶۰۰ هکتار آغاز کرد و با خاکبرداری ۱۰ میلیون متر مکعبی اقدام به کاشت ۲ میلیون نهال اکالیپتوس در طول ۲۸ ماه کرد.

این شرکت از بهمن۱۳۹۶ با توزیع یک میلیون اصله نهال رایگان اکالیپتوس در استان خوزستان، گام بزرگی در بهبود محیط زیست منطقه برداشت.

تولید‌ام‌دی‌اف از درخت اکالیپتوس به دلیل ویژگی‌های خاص این درخت، در برخی کشور‌ها انجام می‌شود.

اکالیپتوس دارای چوبی سخت، مقاوم و سریع‌الرشد است که آن را به گزینه‌ای مناسب برای تولید‌ام‌دی‌اف تبدیل می‌کند.

ویژگی‌های اکالیپتوس برای تولید‌ ام‌دی‌اف شامل رشد سریع، این درخت نسبت به گونه‌های دیگر سریع‌تر رشد می‌کند، بنابراین تأمین مواد اولیه آسان‌تر است.

چوب اکالیپتوس دارای چگالی متوسط تا بالا است که به تولید‌ام‌دی‌اف با کیفیت خوب کمک می‌کند، الیاف آن قابلیت فشرده‌سازی خوبی دارند و برای تولید تخته‌های مقاوم مناسب‌اند، ام‌دی‌اف تولیدشده از اکالیپتوس معمولاً مقاومت خوبی در برابر ضربه و رطوبت دارد.

برای کاربرد اکالیپتوس برای تولید‌ ام دی اف پس قطع درختان، پوست آنها جدا شده و تراشه‌های چوبی تولید می‌شوند.

 تراشه‌ها به خرده‌ چوب‌های کوچک‌تر تبدیل شده و در دیگ‌های بخار تحت فشار قرار می‌گیرند تا الیاف چوبی جدا شوند. الیاف چوب با چسب‌های رزینی (مانند اوره فرمالدهید) ترکیب می‌شوند.

این ترکیب روی نوار نقاله پهن شده و تحت فشار و حرارت زیاد قرار می‌گیرد تا تخته‌های‌ ام‌دی‌اف تشکیل شوند. در نهایت تخته‌ها به اندازه‌های مختلف برش خورده و سطح آنها صاف و آماده برای استفاده می‌شود.

از جمله مزایای استفاده از اکالیپتوس در تولید‌ ام‌دی‌اف می‌توان به مواردی، چون دوام و استحکام بالا، امکان تولید ورق‌های نازک و ضخیم با کیفیت خوب، منبع تجدیدپذیر و سریع‌الرشد برای تولید پایدار و قابلیت جذب خوب رنگ و روکش‌های مختلف اشاره کرد.

برخی کشور‌ها مانند برزیل، استرالیا، چین و هند به دلیل داشتن مزارع وسیع اکالیپتوس، از این چوب برای تولید‌ام‌دی‌اف استفاده می‌کنند.

حمید حمدانی مدیر عامل این شرکت دانش بنیان گفت: کاشت درخت اکالیپتوس در منطقه خوزستان علاوه بر آنکه در کاهش ریزگرد‌ها نقش موثری دارد، درختی است که زمستان خوابی ندارد و از آنجایی که چوب آن سخت است، جز گزینه‌های مناسب برای کاربرد در MDF به شمار می‌رود.

حمدانی خاطرنشان کرد: این درخت در کنار مزایای زیست محیطی که دارد نه تنها از تنه و درخت در صنعت‌ام دی اف استفاده می‌شود بلکه برگ و شاخه‌های این درخت نیز در صنعت داروسازی و بهداشتی در حال استفاده است.

وی اضافه کرد: این شرکت با اشتغال زایی برای بیش از ۶۰۰ نفر به صورت مستقیم به عنوان یک شرکت خصوصی در زمینه تولید مصنوعات چوبی، با یک تراز پیشرو و دانش بنیان مشغول به فعالیت است.

مدیر عامل این گروه صنعتی دانش بنیان اظهار کرد:  در اواخر سال ۹۴ صادرات خود را آغاز کردیم و با ترمیم زیر ساخت‌ها برای سرعت بخشیدن به این زمینه، توانسته حجم صادرات محصولات را به بیش از ۱۲ برابر برساندیم و در حال حاضر محصولات ما به ۱۸ کشور اروپایی، افریقایی و آسیایی صادر می‌شود.

 این شرکت دانش بنیان در رویداد ملی «پیشگامان پیشرفت» که از سه‌شنبه ۲ بهمن در حسینیه امام (ره) اقدام به ارائه دستاورد‌های علمی و فناورانه خود کرد.

 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.