شناسایی ۱۸۰۰ دستفروش در خطوط مترو

صدا و سیما سه شنبه 07 اسفند 1403 - 10:16
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با اشاره به اولویت دستفروشان مترو برای ساماندهی و استقرار در بازار‌های فاخر، اعلام کرد: ۱۸۰۰ دستفروش برای این امر شناسایی شدند که واحد شرایط لازم هستند. 

شناسایی ۱۸۰۰ دستفروش در خطوط متروبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما، "مجتبی اقوامی‌پناه" در نشست قرارگاه اجتماعی شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران که دیروز دوشنبه برگزار شد، گفت: شناسایی و ثبت‌نام بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از دست‌فروشان شهر تهران در درگاه ملی مجوزها، افزایش تعداد بازار‌های محلی از ۳۶ به ۶۳ هزار و افزایش برپایی نمایشگاه‌های مناسبتی و فصلی از ۸ به به ۳۰ بازار در سال از جمله اقداماتی است که تاکنون در این حوزه صورت گرفته است. 
وی در ادامه با بیان اینکه احداث و بهره‌برداری از جایگاه‌های عرضه سوخت کوچک مقیاس یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که در دستور کار قرار دارد، افزود: با توجه به اینکه عرضه روزانه ۹ هزارلیتر بنزین توسط هر نازل در شهر تهران نشان می‌دهد که شهروندان برای پیمایش جهت زدن بنزین، مسیر بیشتری را طی می‌کنند. 
وی تصریح کرد: تا به امروز ۳ جایگاه سوخت کوچک‌مقیاس افتتاح شده، ۳ جایگاه سوخت کوچک‌مقیاس هم در آستانه افتتاح قرار دارند. همچنین چند طرح دیگر جایگاه سوخت کوچک‌مقیاس ۳ نازله نیز در دستور کار داریم و امیدوارم تعداد این نوع جایگاه‌ها را به مقداری گسترش دهیم که به میزان استاندارد برسیم.
اقوامی‌پناه اظهار داشت: احداث مجتمع چندمنظوره خودروئی باتیس، احداث و بهره‌برداری از گذر‌های گردشگری، ایجاد مجتمع خودرویی و پارکینگ در ضلع جنوبی بازارگل غرب (شهید ستاری)، احداث و بهره‌برداری از بازار ثابت یادگار امام، احداث ۷۰ غرفه در محوطه بازار پرندگان غرب از جمله دیگر اقدامات شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران است. 
وی در پایان با اشاره به شب‌بازار پایانه آزادی نیز گفت: در پایانه آزادی، دست‌فروش‌های بسیاری نما و منظر شهر را مخدوش کرده بودند. در این خصوص شب بازار پایانه آزادی ایجاد شده که به زودی افتتاح خواهد شد و تمام بساط‌گستران آزادی را در آن مکان مستقر خواهیم کرد.شناسایی ۱۸۰۰ دستفروش در خطوط مترودستفروشی یک معضل ریشه‌دار است و نیاز به مدیریت هوشمند دارد
"محمدحسین صادقی"، معاون پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور نیز در قرارگاه اجتماعی شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با تأکید بر لزوم حفظ حقوق عمومی در معابر شهری، گفت: دستفروشی یک پدیده اجتماعی ریشه‌دار است که نیاز به مدیریت کارشناسی و مدبرانه دارد.
وی با اشاره به اینکه حق تردد ایمن و آرام یکی از حقوق اساسی شهروندان است، تصریح کرد: تصرف معابر عمومی برای منافع شخصی نادرست است و آرامش ذهنی مردم در سطح شهر باید حفظ شود.
صادقی با بیان اینکه پدیده دستفروشی سال‌هاست که وجود دارد و نمی‌توان آن را صرفاً با اقدامات ضربتی حل کرد، خاطرنشان کرد: مدیریت این موضوع نیازمند یک نگاه عمیق، برنامه‌ریزی کارشناسی و اقناع‌سازی عمومی است. مواجهه سرکوبگرانه نه‌تنها مسئله را حل نمی‌کند، بلکه منجر به ایجاد تنش اجتماعی و حتی درگیری‌های ناخواسته می‌شود.
وی همچنین بر اهمیت استانداردسازی رفتار مأموران در برخورد با دستفروشان تأکید کرد و افزود: یک برخورد نادرست می‌تواند بحران ایجاد کند. ضروری است مأمورانی که در مواجهه مستقیم با این افراد قرار دارند، آموزش‌های حرفه‌ای ببینند و از افرادی با سعه‌صدر بالا در این حوزه استفاده شود.شناسایی ۱۸۰۰ دستفروش در خطوط مترو لزوم برنامه‌ریزی منسجم برای ساماندهی مشاغل و رفع معضلات شهری
در ادامه این نشست، "ولی‌الله مهبودی"، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب تهران هم بر ضرورت برنامه‌ریزی دقیق و اجرای قوانین در حوزه ساماندهی مشاغل و صنوف تأکید کرد و گفت: ترک فعل‌هایی در سال‌های گذشته انجام‌شده و اکنون تنها با کار شبانه‌روزی و برنامه‌ریزی منسجم می‌توان عقب‌ماندگی‌ها را جبران کرد.
 مهبودی با اشاره به قوانین و مقررات مرتبط با ساماندهی صنایع و صنوف در تهران، از جمله بند ۲۰ ماده ۵۵ و ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها، اظهار داشت: شهرداری تهران موظف است با تعامل فعال با نهاد‌های ذی‌ربط و بهره‌گیری از ظرفیت‌های قانونی، اقدامات لازم را در راستای توسعه اقتصادی، ساماندهی مشاغل و مدیریت شهری انجام دهد.
وی تصریح کرد: باید برنامه اجرایی دقیق و زمان‌بندی‌شده‌ای برای سال ۱۴۰۴ تهیه شود و ضروری است که اهداف مشخص، راهبرد‌های عملیاتی و زمان‌بندی اجرای برنامه‌ها شفاف باشد تا بتوان میزان پیشرفت و تحقق آنها را سنجید.
معاون دادستان تهران همچنین بر لزوم ایجاد سیستم‌های نظارتی پیشرفته، تهیه اطلس ساماندهی مشاغل برای مناطق مختلف شهر، و واگذاری حداکثری امور ساماندهی به نهاد‌های غیردولتی تأکید کرد.
مهبودی با اشاره به مشکلاتی نظیر سد معبر دستفروشان، مشاغل مزاحم و آلودگی‌های زیست‌محیطی، تصریح کرد: اگر مصوبات موجود از سال ۱۳۸۷ تاکنون به‌درستی اجرا می‌شد، تهران می‌توانست به یک شهر نمونه در سطح بین‌المللی تبدیل شود.
وی همچنین بررسی و مقابله با مافیا‌های اقتصادی و سودجویان در برخی حوزه‌ها، از جمله مافیای دستفروشان و کودکان کار را از اولویت‌های دستگاه قضایی دانست و بر همکاری شهرداری، نیرو‌های امنیتی و سازمان‌های نظارتی برای برخورد قانونی با این معضلات تأکید کرد.
مهبودی در پایان بر اهمیت نقش رسانه‌ها و فرهنگ‌سازی در اجرای موفق برنامه‌های ساماندهی شهری تأکید کرد و افزود: هرگونه اقدام در این حوزه نیازمند هماهنگی، اقناع‌سازی و جلب مشارکت عمومی است تا بتوان به نتایج مطلوب دست یافت.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.