به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، پرویز سروری امروز سه شنبه در حاشیه سیصد و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع اصحاب رسانه تصریح کرد: هماکنون موضوع تمدید فعالیت شوراها در مجلس در حال بررسی است؛ شورای نگهبان به دلیل مغایرت این تمدید با قوانین، به آن ایراد گرفته است.
وی اضافه کرد: مجلس میتواند بر مصوبه خود اصرار کند که در این صورت موضوع به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع میشود مضافاً بر اینکه من فکر میکنم با توجه به اینکه نظر مجلس بر ادامه فعالیت شوراها تا شش ماه بوده، میتواند مصوبه را منطبق با سیاستها برای هماهنگی اصلاح کند.
وی در پاسخ به این سوال که اگر مدت زمان مورد نظر تمدید نشود؛ آیا دولت شرایط برگزاری انتخابات را خواهد داشت یا خیر؟ افزود: دولت اعلام کرده که روند کاری خود را ادامه میدهد و خود را با مصوبات مجلس تطبیق خواهد داد. اگر مجلس نتواند مصوبه را اصلاح کند و انتخابات خرداد ۱۴۰۴ برگزار شود؛ ممکن است دولت با چالشهایی مواجه شود. اما دستگاههای اجرایی قادر به مدیریت شرایط خواهند بود.
سروری با اشاره به فشارهای ناشی از برگزاری پنج انتخابات در مدت اخیر، گفت: برگزاری انتخابات در خرداد ماه ممکن است چندان مناسب نباشد؛ از سوی دیگر، انتخابات میان دورهای نیز در پیش است و احتمال دارد مجلس مدت تمدید فعالیت شوراها را بیش از ۶ ماه تصویب کند.
وی درباره اصلاحات انتخاباتی نیز اظهار کرد: ایرادات انتخابات در حال اصلاح است و مشکلات پیشآمده احتمالاً رفع خواهند شد؛ من شخصاً بند انتخابات تناسبی را در مجلس پیگیری میکردم و معتقدم این روش، عادلانهتر است.
وی افزود: انتخابات تناسبی کشور را به سمت تقویت احزاب سوق میدهد و بهتر است فعالیت احزاب از شرایط کلیشهای صرفاً انتخاباتی خارج شده و تقویت شوند. این یک الزام برای کشور است.
نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران، در مورد علت تمدید دوره سوم شوراها و همزمانی برگزاری انتخابات آن با انتخابات ریاست جمهوری نیز توضیح داد: ما دو راه داشتیم. یا سه انتخابات را هم زمان برگزار میکردیم یا انتخابات مجلس و ریاست جمهوری را اصلاح میکردیم؛ در نهایت تصمیم گرفته شد انتخابات شوراها از این چرخه خارج شود، زیرا برگزاری دو انتخابات در فاصله سه ماه امکان پذیر نبود. از این رو با استانی کردن انتخابات، دیگر نیازی به همزمانی دو انتخابات برای شوراها و ریاست جمهوری نبود.
وی همچنین در پاسخ به اینکه مردم برای چهار سال اعضای شورای شهر را انتخاب کردهاند و باید به این چهارساله بودن، احترام گذاشت؛ تصریح کرد: این موضوع کاملاً درستی است. مردم باید برای چهار سال انتخاب میکردند، اما با توجه به شرایط پیشآمده، تصمیم گیری در این خصوص ضروری بود. اگر میخواستیم در دوره سوم برای دو سال انتخابات برگزار کنیم، هزینههای زیادی به شهرداری تحمیل میشد که تنها دو سال فعالیت کند.
سروری در پایان درباره اتوبوسهای برقی وارداتی نیز گفت: این اتوبوسها آخرین تکنولوژی دنیا هستند و به سایر کشورها نیز صادر میشوند؛ البته رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورا استدلالهایی دارد که باید به آنها گوش داد. شهرداری تهران برای ماه رمضان و استقبال از سال نو برنامه ریزی کند
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران نیز در جلسه امروز شورا با اشاره به نزدیکی ماه مبارک رمضان، بر لزوم فراهمسازی شرایط مناسب برای استقبال از این ماه تأکید کرد.
سید جعفر تشکری هاشمی در تذکر پیش از دستور سیصد و هشتمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به حلول ماه مبارک رمضان گفت: از هفته آینده، با ورود به این ماه عزیز، باید شهر را به گونهای آماده کنیم که تمامی ویژگیها و ظرفیتهای لازم برای استقبال از آن را داشته باشد.
وی افزود: علاوه بر توجه ویژه به تبلیغات محیطی، این ماه باید ماه نشاط مؤمنین باشد، شهرداری تهران باید تسهیلات لازم را برای برگزاری مراسم مذهبی فراهم کند و در کنار آن، توجه خاصی به طبقات ضعیف و محروم جامعه داشته باشد. انتظار من از شهرداری این است که در ماه مبارک رمضان بستههای حمایتی ویژهای برای اقشار نیازمند، بهویژه در مناطق محروم شهر، در نظر بگیرد.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران گفت: با توجه به شرایط تورمی و مشکلات اقتصادی فعلی که زندگی را برای بسیاری از مردم دشوار کرده است، ضروری است که حمایت از افراد نیازمند انجام شود و لازم است از NGOها و سمنهایی که در این زمینه فعالیت میکنند، پشتیبانی شود تا این ماه برای مردم، بهخصوص اقشار ضعیف، دشوار نگذرد. این کمکها میتواند از طریق مساجد و با فعالسازی ظرفیتهای محلی به شکل موثری توزیع شود.
تشکری هاشمی در ادامه با اشاره به همزمانی دهه سوم ماه مبارک رمضان با تعطیلات سال نو اظهار کرد: همانطور که هر ساله برنامههایی برای استقبال از بهار داریم، امسال نیز باید توجه ویژهای به این موضوع شود. در طول زمستان، بسیاری از معابر شهر آسیب میبینند؛ از جمله آسفالت خیابانها، مبلمان شهری و بهطور کلی آراستگی شهر تا حدود زیادی دچار مشکل میشود انتظار من این است که شهرداری در طول تعطیلات عید نوروز اقدام به نوسازی محیطهای آسیب دیده کند تا پس از تعطیلات شهروندان با شهری نونوار مواجه شوند.
وی گفت: از آنجایی که اصلاح برخی از معابر پروژههای ترافیکی منجر به انسداد خیابانها میشود تعطیلات نوروز فرصت خوبی برای انجام آنها است.نام شهید آرمان عزیز در طرح «شهر آرمانی» شهرداری تهران درخشید
سید محمد آقامیری، رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران هم در صحن علنی شورا به همایش «شهر آرمانی» اشاره کرد و اظهار داشت: دیروز همایش بسیار ارزشمندی با موضوع “شهر آرمانی” در تهران برگزار شد که جمع زیادی از فعالان و مسئولان در آن حضور داشتند. در این همایش، نمایشگاهی از ۲۲ منطقه مختلف تهران برپا شد که در آن فعالان هر منطقه، فعالیتهای خود را به نمایش گذاشتند.
وی افزود: این نمایشگاه با استقبال بسیار خوبی از سوی مردم روبهرو شد و در ۷۰۰ مسجد و ۸۰۰ مدرسه مختلف، طرحهای متنوعی از فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی و آموزشی ارائه شد.
آقامیری گفت: یکی از مهمترین ویژگیهای این طرح، مشارکت ۳۰۰ هزار دانشآموز در برنامههای مختلف آموزشی و تربیتی بود که به وضوح نشان از موفقیت و اهمیت این طرح در بهبود وضعیت آموزش و پرورش دارد. در این بخش، نمایندگان مناطق مختلف، برنامهها و دستاوردهای خود را در حوزههای مختلف آموزشی به اشتراک گذاشتند.
وی در ادامه افزود: در بخش ورزشی نیز اقدامات قابل توجهی صورت گرفت. ۴۳۱ مسجد و ۱۱۸ باشگاه ورزشی در راستای تأمین امکانات ورزشی برای دانشآموزان و تقویت فرهنگ ورزش در جامعه، راهاندازی شده است. این اقدامات بخشی از تلاشهای گسترده برای تحقق هدف “شهر آرمانی” بوده و به نوعی ادامهدهنده راه شهید آرمان عزیز، در طرح آرمان شهرداری تهران درخشید.
آقامیری همچنین اشاره کرد: شهرداریهای برخی از شهرهای اطراف تهران، از جمله باقرشهر، تقاضای اجرای این طرح را دارند. این درخواستها، علیرغم محدودیتهای حریم شهری، نشاندهنده پتانسیل بالا و خواست مردم برای گسترش این طرح است. در حال حاضر، پیگیریهایی در حال انجام است تا این طرح به سایر مناطق و محلهها نیز توسعه یابد.
آقامیری افزود: یکی از نکات مهم این طرح، ایجاد “مرکز تعالی بانوان” است. هدف این مرکز، تقویت جایگاه زنان و مادران در خانواده و جامعه است. با توجه به چالشهای تبلیغاتی منفی علیه زنان در فضای مجازی، این طرح اهمیت ویژهای دارد و به دنبال آموزشهای تربیتی و اخلاقی به مادران است تا اثرات آن در تربیت نسل آینده و در خانوادهها مشاهده شود. این طرح در حال پیشرفت است و جلسات مرتبط با آن بهطور مستمر برگزار میشود.
رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران همچنین خاطرنشان کرد: طرح “شهر آرمانی” که ابتدا در ۳۵۴ محله تهران آغاز شده بود؛ اکنون به ۷۰۰ مسجد و ۸۰۰ مدرسه گسترش یافته است و برنامهریزیهایی برای توسعه این طرح به هزار مسجد انجام میشود. هدف نهایی این است که تمام مساجد و محلات تهران تحت پوشش این طرح قرار گیرند و برنامههایی آموزشی، تربیتی و فرهنگی در این فضاها به صورت مستمر ارائه شود.
در پایان، آقامیری از تمامی افرادی که در این همایش و اجرای طرحهای شهری مشارکت داشتند؛ قدردانی کرد و بر لزوم پیگیری و حمایت از اینگونه طرحها تأکید کرد.