همکاری وزارت نفت با ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان

صدا و سیما سه شنبه 07 اسفند 1403 - 14:16
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری گفت: از ۳ هزار شرکت سازنده‌ای که با وزارت نفت همکاری می‌کنند، نزدیک به ۷۰۰ شرکت دانش بنیان هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، سومین نمایشگاه پتروتک در دو روز برگزار شد و از مجموع شرکت‌های دانش بنیانی که با صنعت نفت همکاری می‌کنند، ۴۴ شرکت در آن حضور پیدا کردند و این نمایشگاه با امضای ۲۳ قرارداد به ارزش ۵۰ میلیون یورو و رونمایی از ۱۵ محصول به پایان رسید. 
 
امید شاکری، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری در سومین نمایشگاه پتروتک با بیان اینکه عمده نیاز‌های صنعت نفت توسط شرکت‌های داخلی تامین می‌شود، درخصوص جایگاه شرکت‌های دانش‌بنیان در این صنعت گفت: در حال حاضر از ۳ هزار شرکت سازنده‌ای که با وزارت نفت همکاری می‌کنند، نزدیک به ۷۰۰ شرکت دانش بنیان هستند که محصولات آن‌ها در شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نفت و شرکت‌های پیمانکاری که با وزارت نفت کار می‌کنند، استفاده می‌شود. 

وی افزود: شرکت‌های دانش بنیان علاوه بر اینکه نیاز داخل را تامین می‌کنند به دانش و توانایی تولید برخی از محصولات مانند توربین رسیده و وارد فاز صادراتی نیز شده‌اند. 

وزارت نفت در چه زمینه‌هایی از شرکت‌های دانش بنیان حمایت می‌کند؟
شاکری در پاسخ به این سوال گفت: مهم‌ترین انتظاری که از مجموعه وزارت نفت می‌رود، ایجاد بازار کار و ثبت سفارش از این شرکت‌ها است که مجموعه وزارت نفت علاوه بر انجام این امور از ابزار‌های دیگری مانند بیمه مسئولیتِ کالای تولید اول، صدور گواهی کیفیت و خرید تضمینی استفاده می‌کند، به عبارت دیگر دغدغه‌های مالی شرکت‌ها در طول قرارداد پوشش داده می‌شود، محصول تولیدی آنها گواهی کیفیت می‌گیرد و خرید تضمینی می‌شود. 

رقابت بین شرکت‌های دانش‌بنیان خصوصی و شرکت‌های دولتی در مناقصه‌ها یکی از مسائلی است که شرکت‌های دانش‌بنیان می‌گویند، برخی مواقع علی‌رغم کیفیت بهتر محصولات بخش خصوصی قرارداد‌ها با شرکت‌های دولتی بسته می‌شود، معاون وزیر نفت در پاسخ به این سوال که آیا وزارت نفت اجباری برای خرید محصولات شرکت‌های دولتی دارد، گفت: وزارت نفت ملزم به استفاده از ظرفیت بخش خصوصی است که این الزام شامل دو بخش واگذاری کار به بخش خصوصی و ایجاد بازار کار برای آنها و دوم فراهم کردن ابزار‌های حمایتی برای رسیدن محصول به مرحله نهایی تولید، است که ما در هر دو بعد از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت می‌کنیم. 
وی افزود: برخی موارد در لایه اصلی اجرای طرح‌های صنعت نفت به سرمایه‌های بزرگی نیاز است که ممکن است شرکت‌های دانش‌بنیان قدرت تامین آن را نداشته باشند، اما در دیگر لایه‌ها از ظرفیت آن‌ها استفاده می‌شود.

امید شاکری با بیان اینکه اکنون توانایی تولید بسیاری از نیاز‌های صنعت نفت در داخل کشور وجود دارد، گفت: با این وجود در برخی حوزه‌ها میزان تقاضا برای محصولات بیشتر از ظرفیت موجود است و شرکت‌ها باید روی افزایش ظرفیت خود کار کنند که در گام اول نیازمند سرمایه‌گذاری هستند. 

در ادامه نیز معاون وزیر نفت این سوال که تحریم‌ها چقدر در تامین تجهزات اساسی اثر منفی داشته را با یک مثال جواب داد: در صنعت نفت تجهیزاتی به نام ماشین‌های دوار وجود دارد که شامل توربین، کمپرسور و پمپ می‌شود که در تمام سال‌های تحریم در تامین در این تجهیزات در مضیغه بودیم، اما اکنون این محصولات توسط شرکت‌های داخلی بومی‌سازی شده است.

وی تشریح کرد: قطعا وجود تحریم‌ها تاثیرات منفی‌ای مخصوصا در اقتصاد دارد، اما این محدودیت‌ها هم‌زمان توانست فضایی را ایجاد کند تا شرکت‌های داخلی در غیاب شرکت‌های خارجی به تدریج توانایی‌های فناورانه خود را ارتقا دهند. 
­

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.