ضرورت مدل اقتصادی پایدار برای توسعه هوش مصنوعی

صدا و سیما سه شنبه 07 اسفند 1403 - 14:51
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهور گفت: توسعه هوش مصنوعی بر مبنای یک مدل اقتصادی پایدار محقق می‌شود و باید مسیر توسعه را به‌گونه‌ای طراحی کنیم که سرمایه‌گذاری در این حوزه برای بخش خصوصی جذاب باشد.

ضرورت مدل اقتصادی پایدار برای توسعه هوش مصنوعی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، افشین در نخستین کنفرانس بین‌المللی هوش مصنوعی و رویداد «پل‌تاک»، که امروز با شعار «هوش مصنوعی برای همه» و با حضور فعالان این حوزه، در دانشگاه شهید بهشتی آغاز شد بر نقش بنیادین مهندسان در تحول فناوری تأکید کرد و گفت: مهندسی صرفاً یک عنوان نیست، بلکه یک فرآیند ذهنی و عملی است که از دانش عبور می‌کند و به خلاقیت می‌رسد.

افشین با اشاره به روند توسعه هوش مصنوعی در ایران از سال ۲۰۱۰ افزود: این فناوری ابتدا در خودرو‌های خودران، سیستم‌های هدایت پزشکی و مدیریت ترافیک مطرح شد و امروز، با عبور از مرحله نظری، وارد کاربرد‌های صنعتی و عملیاتی شده است.

وی با اشاره به این‌که هوش مصنوعی دیگر یک موضوع نظری صرف نیست، گفت: نشانه این تغییر رویکرد، برگزاری همین کنفرانس است. زمانی درمورد هوش مصنوعی تنها موضوع‌های نظری مطرح می‌شد، اما امروز کشور با نسل جدیدی از طرح‌های عملیاتی در حوزه نفت، سلامت، شهر‌های هوشمند و صنعت مواجه است. این تغییر مسیر، نتیجه سرمایه‌گذاری هدفمند و ورود جدی مهندسان خلاق به این عرصه است.

«پل‌تاک» زیست‌بوم ارتباطی برای توسعه هوش مصنوعی

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، به نقش رویداد «پل‌تاک» در توسعه زیست‌بوم هوش مصنوعی کشور، این رویداد را حلقه اتصال میان حاکمیت، صنعت و جامعه علمی دانست و گفت: ما برای عبور از مرحله تحقیقاتی به کاربردی، نیازمند یک شبکه ارتباطی و یک زبان مشترک بین نخبگان، صنعتگران و سیاست‌گذاران هستیم. پل‌تاک دقیقاً چنین نقشی ایفا می‌کند و فضای تقاطع ایده‌ها، تبدیل مفاهیم علمی به محصولات و جذب سرمایه برای پروژه‌های کلان هوش مصنوعی است.

ضرورت مدل اقتصادی پایدار برای توسعه هوش مصنوعی

رییس بنیاد ملی نخبگان، با بیان این‌که توسعه هوش مصنوعی در کشور، باید بر اساس یک مدل اقتصادی پایدار باشد وگرنه در حد پژوهش‌های دانشگاهی باقی می‌ماند، تأکید کرد: کشور‌هایی که در هوش مصنوعی پیشرو هستند، زیست‌بوم تجاری مبتنی بر این فناوری را شکل داده‌اند. ما نیز باید مسیر توسعه را به‌گونه‌ای طراحی کنیم که سرمایه‌گذاری در این حوزه برای بخش خصوصی جذاب باشد. امروز باید به این سؤال پاسخ دهیم: چگونه هوش مصنوعی را به یک مزیت رقابتی در اقتصاد کشور تبدیل کنیم؟

نخستین کنفرانس بین‌المللی هوش مصنوعی و رویداد پل‌تاک از ۷ اسفند ۱۴۰۳ آغاز شده و تا فردا میزبان دانشگاهیان، پژوهشگران و فعالان حوزه هوش مصنوعی است. در این رویداد، محور‌هایی همچون هوش مصنوعی در صنایع کلیدی، نقش دولت در تنظیم‌گری این فناوری و مدل‌های موفق سرمایه‌گذاری در AI بررسی خواهد شد.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.