چرا دهان بعضی‌ها همیشه بوی بدی می‌دهد؟

همشهری آنلاین سه شنبه 07 اسفند 1403 - 15:40
خیلی‌ها از بوی بد دهان خود شکایت دارند اما نمی‌دانند که این مشکل اغلب با رعایت اصولیِ بهداشت و اصلاح عادت‌های غذایی برطرف می‌شود.

به گزارش همشهری‌آنلاین، خیلی‌ها از بوی بد دهان خود شکایت دارند اما نمی‌دانند که این مشکل اغلب با رعایت اصولیِ بهداشت و اصلاح عادت‌های غذایی برطرف می‌شود. شما نمی‌توانید هر شب مسواک نزنید، هیچ وقت از نخ دندان استفاده نکنید، رژیم غذایی نامناسبی داشته باشید، آب کمی بخورید و همیشه دهان‌تان خشک باشد و سالانه برای چکاپ پیش دندانپزشک نروید اما انتظار داشته باشید که دهان‌تان خوشبو باشد. البته گاهی علت بوی بد دهان، نشانه یک بیماری است و لازم است اول برای درمان آن بیماری به پزشک مراجعه کنیم.

در این گزارش به دلایلی که باعث بدبو شدن دهان می‌شوند، اشاره می‌کنیم. دلایل و مواردی که با اصلاح آنها بوی بد دهان هم به احتمال زیاد برطرف خواهد شد.

بهداشت نامناسب دهان و دندان: در بیشتر مواقع علت بوی بد دهان، رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان است. اگر دهان و دندان‌ها را به طور منظم و اصولی تمیز نکنید، ذرات غذا در دهان باقی می‌مانند و باکتری‌ها که به آنها پلاک یا جرم می‌گویند، روی دندان‌ها تجمع می‌کنند و می‌چسبند که باعث ایجاد بوی بد در دهان می‌شود.

پوسیدگی دندان: پوسیدگی دندان باعث تجمع باکتری‌ها و تولید ترکیبات گوگردی بدبو می‌شود. حفره‌های پوسیده همچنین می‌توانند ذرات غذا را گیر بیندازند و محیطی برای رشد میکروب‌های مولدِ بو ایجاد کنند.

مشکلات لثه: بیماری‌های لثه مثل انواع التهاب‌ها و نیز عفونت‌های شدید می‌توانند بوی نامطبوعی در دهان ایجاد ‌کنند.

بیشتر بخوانید؛

خشکی دهان: کاهش ترشح بزاق باعث افزایش فعالیت باکتری‌های تولیدکننده‌ی بو می‌شود. معمولا کسانی که آب کم می‌خورند، دهان بدبویی دارند.

مصرف بعضی خوراکی‌ها: مصرف سیر، پیاز، قهوه، الکل، بعضی ادویه‌ها، بعضی صیفی‌جات، رژیم‌های غذایی با قند بالا و رژیم‌های پر پروتئین بوی بدی در دهان ایجاد می‌کنند. روزه‌ گرفتن یا رژیم‌های کم‌کربوهیدرات هم می‌توانند باعث بوی دهان شوند.

مشکلات گوارشی: هضم نشدن مناسب غذا و مشکلاتی مثل رفلاکس معده، یبوست یا اختلالات روده همگی می‌توانند باعث ایجاد بوی ناخوشایند و حتی بویی شبیه بوی مدفوع در دهان شوند.

عفونت سینوسی یا سینوزیت: گاهی بوی بد دهان می‌تواند به دلیل مشکلات سینوسی باشد. یک سینوس عفونی مخاطی ترشح می‌کند که بوی بدی دارد. مخاط به پشت گلو تخلیه می‌شود و بوی بدی در دهان ایجاد می‌کند.

بعضی از بیماری‌ها: دیابت، مشکلات کلیوی و بیماری‌های کبدی هم از دلایل ایجاد بوی بد در دهان هستند.

وجود مشکل در لوزه‌ها: گاهی التهاب لوزه‌ها به دلیل عفونت غشاهای مخاطیِ اطرافِ آنها و تولید چرک باعث بوی نامطبوع دهان می‌شود.

مصرف بعضی داروها: بعضی داروها مثل آنتی‌هیستامین‌ها، بعضی مسکن‌ها، بعضی از داروهای ضد افسردگی، بعضی مکمل‌ها در ایجاد بوی بد دهان تاثیر دارند.

بیشتر بخوانید؛

چند توصیه کاربردی

بوی بد دهان اغلب با رعایت بهداشت مناسب و اصلاح عادات غذایی برطرف می‌شود. اگر مشکل پایدار باشد، بررسی دندانپزشکی و حتی مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی یا گوارش ضروری است.

دندانپزشک با بررسی پوسیدگی‌ها و عفونت‌های دندانی جرم‌گیری دندان‌ها و یا درمان بیماری‌های احتمالی لثه می‌تواند در رفع مشکل بوی بد دهان کمک‌تان کند. اگر هم مشکل از رفلاکس معده باشد، کاهش مصرف غذاهای اسیدی و پرچرب و یا مراجعه به متخصص گوارش کمک می‌کند.

تغییر رژیم غذایی، یکی از راه‌های کاهش بوی بد دهان است. مثلا با کاهش مصرف مواد غذایی با بوی تند مثل سیر و پیاز، مصرف ماست پروبیوتیک برای کاهش باکتری‌های مضر دهانی، پرهیز از مصرف الکل و قهوه که باعث خشکی دهان می‌شوند و ... .

درضمن بهداشت دهان و دندان را جدی بگیرید، روزانه ۲ بار با خمیردندان حاوی فلوراید مسواک بزنید، بعد از هر بار مسواک زدن، روی زبان را هم مسواک کنید، هر شب نخ دندان بکشید، نگذارید دهان‌تان خشک شود؛ آب کافی بخورید، آدامس‌های بدون قند یا آبنبات‌های تحریک‌کننده بزاق بجوید، از مصرف الکل و سیگار بپرهیزید. درنهایت هر مشکلی وجود دارد، برطرف کنید تا هم خودتان اذیت نشوید و هم اطرافیان به خاطر بوی بد دهان‌تان کلافه نشوند.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.