حجتالاسلام عباس موسیوند در گفتوگو با خبرنگار مهر، با اشاره به پخش برنامههای معنوی "حسینیه معلی" و "محفل" از تلویزیون طی دو سال گذشته، اظهار کرد: برنامه "حسینیه معلی" یک برنامه ویژه است که از چند منظر قابل بررسی است.
وی با بیان اینکه این برنامه با گستردگی و نگاهی کلی، توانسته با همه قشرها، حتی قشر خاکستری و کسانی که شاید ارتباطی با هیئت و اهل بیت نداشتهاند، ارتباط خوبی برقرار کند، افزود: آمارها نشان میدهد این برنامه درصد بسیار بالایی از بینندگان را به خود اختصاص داده و بهعنوان یک برنامه پربازدید و موفق شناخته شده است.
موسیوند با تأکید بر نقاط قوت برنامه، حضور اقوام مختلف، دستههای عزا و شادی از نقاط مختلف کشور در "حسینیه معلی" را یکی از ویژگیهای مثبت این برنامه دانست و گفت: این برنامه معنوی باید حمایت شود.
وی همچنین بیان کرد: اگر نقاط منفیای در برنامه وجود دارد، مسئولان صدا و سیما و دلسوزان باید تذکر دهند تا در برنامههای بعدی اصلاح شود. بهعقیده وی، نباید به خاطر چند اشکال، کل برنامه را زیر سوال برد. وی پرسید: مگر در قاب تلویزیون چند برنامه با این محتوا وجود دارد که برخی به آن اعتراض کرده و مورد هجمه قرار میدهند؟
موسیوند خطاب به منتقدان برنامه تأکید کرد: همه افراد جامعه معرفت خاص و کامل به مجالس اهل بیت ندارند. یک برنامه تولیدی باید برای قشرهای مختلف جامعه تهیه شود، نه فقط برای قشر خاصی.
وی با اشاره به نکاتی که تهیهکنندگان برنامه باید به آن توجه کنند، گفت: موسیقی نباید در برنامههای ملی و مذهبی اصل قرار بگیرد و محتوا و شکل برنامه به حاشیه برود. وی افزود: دین ما به موسیقی تشویق نکرده است، اما موسیقیهای حلال و حرام داریم. اهل بیت ما توصیه به موسیقی نکردهاند، بنابراین نباید رنگ موسیقی را در برنامههای معنوی پررنگ کرد.
موسیوند با بیان اینکه برخی رفتارها و تعبیرها مناسب اهل بیت نیست، تأکید کرد: برنامه "حسینیه معلی" در قالب یک حسینیه است و برخی رفتارها در آن مناسب نیست. وی همچنین به حضور اقوام مختلف با سبکهای متفاوت عزاداری اشاره کرد و گفت: باید مراقب بود که رفتارهای برخی اقوام، زیبنده سایر اقوام نباشد.
وی بهعنوان مثال به جشنهای عربهای خوزستان اشاره کرد و گفت: برخی از این رفتارها شبیه رقص است و نگاه مردم بقیه کشورها باید متناسب با شأن اهل بیت باشد. تکرار چنین نمونههایی در چند برنامه، کار مناسبی نبوده است.
مدیر حوزه علمیه آخوند همدان با بیان اینکه اصرار بر خوانندگی دختران و پسران در برنامهها خیلی پسندیده نیست، افزود: اختلاط در چنین برنامههایی شایسته نیست و بهتر است شأن مجالس اهل بیت را رعایت کنیم.
وی با تأکید بر اینکه این برنامه باید ادامه پیدا کند، گفت: با وجود برخی نقاط ضعف که به راحتی قابلیت اصلاح دارند، باید این نقاط ضعف رفع شوند.
موسیوند در ادامه به برنامه "محفل" اشاره کرد و گفت: این برنامه تاکنون نقطه منفی نداشته و انصافاً برنامه وزین و سنگینی بوده است. وی افزود: برنامه "محفل" توانسته استعدادهای نهفته را شناسایی کند و نشان دهد که افراد با ظواهر مختلف، میتوانند در حوزه قرآن خوش بدرخشند.
وی با بیان اینکه ویژگی مهم این برنامه، فرهنگسازی عمومی قرآن در سطح جامعه است، گفت: رویکرد جامعه قرآنی تأثیرگذار بوده و این برنامه باید تقویت شود.