به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، با روی کار آمدن دونالد ترامپ، بحث جنگ تعرفهها بالا گرفت. در ابتدای امر رئیس جمهور آمریکا عنوان کرد؛ کانادا باید به یکی از ایالتهای آمریکا تبدیل شود. این موضوع با واکنش جدی سیاست گذاران کانادا مواجه شد و به دنبال آن دونالد ترامپ بر واردات از این کشور تعرفه تعیین کرد. این موضوع برای کشور مکزیک نیز تکرار شد. ترامپ اعتقاد داشت دریاچه مکزیک باید به نام دریاچه آمریکا تغییر کند. با همه این تفاسیر یک ماه اعمال تعرفههای ترامپ به تعویق افتاد و حالا در انتهای هفته جاری میلادی موعد منقضی شدن مهلت یک ماهه تعرفه های کانادا و مکزیک فرا می رسد. ترامپ در سخنرانی اخیر خود اعلام کرده است که تاخیر یک ماهه در اجرای تعرفه ها با پایان مهلت مقرر به جلو خواهد رفت و به انجام خواهد رسید. بنابراین در این هفته بار دیگر توجه فعالان بازارهای جهانی به تعرفه ها و اقدامات آمریکا در این رابطه جلب خواهد شد و این موضوع اصلی ترین عامل نوسانات بازارها در هفته پیش رو خواهد بود.
جنگ تجاری آمریکا و چین بالا گرفت
به گزارش بلومبرگ که در اوایل روز سه شنبه منتشر شد، دولت جدید آمریکا به دنبال تشدید کنترل تراشهها در چین است. در این گزارش آمده است که دولت ترامپ در حال بررسی کنترل های سخت گیرانهتر بر صادرات تراشههای انویدیا به چین است. همچنین آمریکا از ژاپن و هلند درخواست کرده است تا در خصوص محدودیتهای چین هماهنگ شوند. این جنگ تجاری میان آمریکا و چین نیز از جمله عواملی است که ریسک را در بازارها افزایش داده و محرک مثبت برای طلای جهانی محسوب می شود.
تورم pce در کانون توجهات
در ایالات متحده تورم همچنان یک مشکل بزرگ برای فدرال رزرو محسوب می شود. نرخ تورم مصرف کننده در ژانویه به 3 درصد افزایش پیدا کرد و امیدها را به دو کاهش نرخ بهره در سال جاری میلادی از بین برد. در آخرین روز هفته جاری میلادی، گزارش تورم pce منتشر می شود. انتظار فعالان مبنی بر افزایش شاخص اصلی تورم pce از 0.2 به 0.3درصد است. در ژانویه شاخص اصلی pce از 2.8 به 2.7درصد کاهش یافت. حال اگر پیش بینی فعالان اقتصادی برای داده شاخص هزینههای مصرف شخصی درست نباشد و این داده با افزایش غیرمنتظره همراه نباشد، میتواند موجب تعدیل انتظارات از کاهش دو مرحله ای نرخ بهره توسط فدرال رزرو در سال جاری شود. به دنبال این موضوع میتوان انتظار داشت فشار بر شاخص دلار افزایش یابد و در طرف مقابل طلای جهانی با افزایش همراه خواهد شد.
تنها محرک نزول طلای جهانی
اصلیترین محرکی که در حال حاضر میتواند باعث فشار بر طلای جهانی و ریزش آن شود، پایان جنگ روسیه و اوکراین است. در چند هفته اخیر مذاکراتی میان دولت آمریکا و روسیه به جهت صلح و به پایان رساندن جنگ چندین ساله این دو کشور صورت گرفت. نتیجه این مذاکرات بسیار حائز اهمیت است چرا که در صورت تحقق صلح قطعی میان روسیه و آمریکا، طلای جهانی بدون در نظر گرفتن هیچ محرک دیگری ریزش سنگینی را تجربه خواهد کرد و تمام رشد صورت گرفته از جنگ روسیه و اوکراین را خنثی خواهد کرد. در روز جاری خبری مبنی بر تصویب قطعنامه آمریکا برای جنگ اوکراین در شورای امنیت منتشر شد. اعضای شورای امنیت سازمان ملل بامداد سه شنبه قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای پایان دادن به جنگ اوکراین را تصویب کردند. به دنبال خبر مذکور طلا کمی کاهشی شد. حال در صورت تحقق صلح قطعی میان اوکراین و روسیه طلای جهانی با نزول همراه خواهد شد.