چشمه سحرآمیز تهران

فرارو سه شنبه 07 اسفند 1403 - 22:07
در چشمه‌علی شهرری آثار تمدنی ۸هزار سال پیش نهفته است. وقتی چشمه‌ای دل سنگ را شکافت و دشت ری را حاصلخیز کرد، همه‌چیز برای شکل‌گیری تمدن کهن ری باستان مهیا شد.

 ۸هزار سال پیش، اقوام آریایی در مسیر خود درحالی‌که به‌دنبال آب و آبادانی برای تشکیل سکونتگاه بودند، وقتی به این چشمه رسیدند نخستین سکونتگاه‌ها را در تپه‌های حوالی این چشمه جوشان بنا کردند و تمدن چشمه‌علی از همین دوره تاریخی آغاز شد. چشمه‌علی پیش از اسلام «چشمه سورن» نام داشت که اشاره به خاندانی به همین نام در دوران ساسانیان دارد. گفته می‌شود خاندان سورن مسئولیت تاجگذاری ساسانیان را برعهده داشت.

به گزارش همشهری آنلاین؛ از همین‌جا بود که نخستین سکونتگاه‌های ری و تهران امروز شکل گرفت؛ جایی‌که در کاوش‌های بین سال‌های ۱۳۱۳تا ۱۳۱۵ظروف سفالین متعلق به بیش از ۶هزار سال پیش نیز در آن کشف شد. از دیگر یافته‌های باستانی چشمه‌علی، آثار تمدنی متعلق به دوره پارت‌ها، آغاز مسیحیت، ساسانیان و آغاز اسلام است که نشان از قدمت این تمدن کهن به‌عنوان هسته اولیه ری باستان دارد. در دوران باستان دورتادور ری با دیواری محصور شده بود که در زمان حمله اعراب تخریب شد. اکنون در کنار تخته‌نگاری‌های دوران فتحعلی‌شاه قاجار، دیواری با همان شکل و شمایل بازسازی شده و بالای این چشمه تاریخی دیده می‌شود.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.