تصویر روز ناسا خوشه ستارهای M41 را که با نام غیررسمی «کندوی عسل کوچک» نیز شناخته میشود، نمایش میدهد. این خوشه میزبان ستارگان پرجرم و جوان آبیرنگ و غولهای سرخ بیشماری است که میان گازها و غبارهای پراکنده میانستارهای میدرخشند. این تصویر برجسته با استفاده از تلسکوپ Chilescope T2 در شیلی، طی ۴ ساعت نوردهی ثبت شده است.
در خوشه ستارهای M41 که در تصویر روز ناسا میبینید، ستارههای کمنورتر و غیرآبی، ازجمله ستارههایی مشابه خورشید ما، نیز حضور دارند اما بهدلیل روشنایی کمتر، تشخیص آنها دشوارتر است.
رشتههای قرمزی که در تصویر دیده میشوند، مربوط به گاز هیدروژن یونیزهشده هستند که در محیط میانستارهای پراکندهاند. این گازها تحتتأثیر تابش فرابنفش ستارگان داغ و پرجرم برانگیخته شده و نور قرمز منتشر میکنند. این تابش برای نمایش بهتر در تصویر تقویت شده است.
در تصویر چندین غول سرخ درخشان نیز دیده میشوند که در مراحل پایانی عمر خود قرار دارند.
خوشه M41 با فاصله حدود ۲ هزار و ۳۰۰ سال نوری از ما، راستای صورت فلکی «سگ بزرگ» قرار دارد و تخمین زده شده که با سرعت حدود ۲۳.۳ کیلومتربرثانیه از ما دور میشود. این خوشه خوشه باز ستارهای است و تخمین زده میشود که حدود ۱۹۰ میلیون سال پیش شکل گرفته باشد.
100 میلیون سال آینده، ستارههای آبی درخشان این خوشه در انفجارهای ابرنواختری منفجر شده و از بین خواهند رفت. ستارههای کمنورتر خوشه نیز بهدلیل اختلاف جزئی در مسیرهای حرکتی خود، بهتدریج از هم جدا شده و این خوشه پراکنده خواهد شد.
خورشید ما نیز احتمالاً میلیاردها سال پیش در خوشه ستارهای مشابه M41 متولد شده اما با گذر زمان از ستارگان همزاد خود فاصله گرفته و در کهکشان پراکنده شده است.