تأثیر ویتامین ب ۱۲ بر مغز سالمندان

بهداشت نیوز چهارشنبه 08 اسفند 1403 - 09:40

به گزارش بهداشت نیوز، وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: دریافت مقدار توصیه‌شده ویتامین ب ۱۲ برای ساخت دی‌اِن‌اِی، گلبول‌های قرمز و بافت عصبی ضروری است؛ اما یافته‌های پژوهش جدید نشان می‌دهد که تأمین حداقل نیاز بدن به ویتامین ب ۱۲ ممکن است کافی نباشد؛ به‌ویژه برای افراد مسن. در واقع، پایین‌بودن میزان ویتامین ب ۱۲ بدن یا حتی اندازه طبیعی آن، ممکن است احتمال ابتلا به اختلالات شناختی را افزایش دهد.

ویتامین ب ۱۲ بیشتر در غذاهای با منشأ حیوانی یافت می‌شود. بهترین منابع این ویتامین، گوشت (گوشت گاو و بره)، ماهی (ماهی آزاد، ماهی تن، قزل‌آلا)، محصولات لبنی (شیر، پنیر، ماست) و تخم‌مرغ هستند، غذاهای گیاهی غنی‌شده مانند غلات، مخمرهای تغذیه‌ای و جایگزین‌های شیر گیاهی نیز ممکن است ب ۱۲ را به‌خصوص برای گیاه‌خواران تأمین کنند.

پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو در آمریکا به‌تازگی دریافتند افراد مسن سالم با کمبود ویتامین ب ۱۲ علائم زوال عصبی و شناختی نشان می‌دهند. ماده سفید مغز (رشته‌های عصبی که بخش‌های مختلف مغز را قادر به برقراری ارتباط می‌کنند) در این افراد آسیب بیشتری دیده بود و سرعت پردازش شناختی و بصری آن‌ها در مقایسه با افرادی که ویتامین ب ۱۲ بیشتری داشتند، کمتر بود.

دکتر آری. جِی. گرین (Dr. Ari J. Green)، سرپرست گروه پژوهشی گفت: بازنگری در تعریف کمبود ویتامین ب ۱۲ برای ترکیب بیومارکرهای (نشانگرهای زیستی) عملکردی ممکن است به مداخله زودهنگام‌تر و پیشگیری از بروز زوال شناختی منجر شود.

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.