نقش پروبیوتیک ها در پیشگیری از بیماری های مختلف

بهداشت نیوز چهارشنبه 08 اسفند 1403 - 11:52

به گزارش دومین سرطان شایع در انسان سرطان روده است. تومورها در روده بزرگ، به میزان صد مرتبه سریع‌تر نسبت به روده کوچک رشد می‌کند. به همین دلیل بسیاری از محققان اعتقاد دارند که فلور میکروبی روده نقش اساسی را در گسترش سرطان روده ایفا می کند و انواع پروبیوتیک‌ها به عنوان عامل محافظ در برابر گسترش سرطان روده شناخته می شود.

همچنین مشخص شده گونه‌ های مختلف باکتریایی، اغلب عامل سرطان‌ های روده‌ای است و متابولیسم برخی مواد غذایی، سبب افزایش این تومورها می شود.

کاهش ناراحتی های پوستی

همان طور که بدن به تغذیه از مواد غذایی جذب شده در اثر روده نیاز دارد، پوست هم نیاز به تغذیه دارد. یکی از راه های بهبود تعادل درونی بدن مصرف پروبیوتیک‌ها است. استفاده از پروبیوتیک‌ها برای کنترل ناراحتی‌های پوستی به چند دهه قبل بر می گردد. به عنوان مثال تحقیقاتی روی «لاکتوباسیل‌ها» برای درمان آکنه، به ویژه در پسران و دختران زیر 18 سال انجام گرفته که شواهد نشان می‌دهد این باکتری‌ها ایمن و به میزان درصد80 موثر بوده ‌است.

کنترل بیماری های آلرژیک

گزارش های متعددی از افزایش روزافزون بیماری های آلرژیک ارثی در دنیای صنعتی امروز منتشر می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که میکروفلور نقش مهمی در بیماری های آلرژیک دارد. به تازگی پتانسیل پروبیوتیکی برای کاهش بیماری های آلرژیک روی کودکانی که احتمال ایجاد واکنش‌های ایمنی در آنها زیاد بوده، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود کودکانی که به مدت 6 ماه پروبیوتیک مصرف کردند، مصرف این مواد موجب کاهش ابتلا به اگزما در این کودکان شده بود.

اثرات ضد بیماری

پروبیوتیک‌ها با کاهش pH روده قادر هستند رقابت مؤثری با باکتری های بیماریزای بدن داشته باشند. همچنین بسیاری از لاکتوباسیل‌ها و بیفیدوباکترها قادر به ترشح آنتی بیوتیک‌های طبیعی هستند که طیف گسترده‌ای از فعالیت ها را شامل می‌شود. برخی گونه های بیفیدوباکترها قادر به ترشح مواد ضد میکروبی هستند که روی بیماریزاهای روده ای مختلف اثر دارند.

بهبود جذب کلسیم

مصرف پروبیوتیک‌ها می‌تواند سبب افزایش جذب کلسیم در بدن شود. اگرچه روده کوچک جایگاه اصلی جذب کلسیم در انسان است، اما این اعتقاد وجود دارد که مقادیر عمده کلسیم در سراسر روده بزرگ جذب می‌شود. تحقیقات مختلف نشان می دهد که پروبیوتیک‌ها جذب کلسیم از روده بزرگ را افزایش می‌ دهند. همچنین افت کلسیم از بافت استخوانی را کاهش می‌دهند.

اثربخشی روی چربی‌های خون

تحقیقات و فعالیت های بسیاری در زمینه کاهش کلسترول خون با استفاده از ترکیبات غذایی صورت گرفته است. افزایش سطوح کلسترول در خون نشان دهنده عامل خطر برای بیماری های قلبی و عروقی است. این امر با سطح LDL خون یا لیپوپروتئین‌هایی با دانسیته کم ارتباط مستقیم دارد. در ارتباط با مصرف پروبیوتیک‌ها شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد پروبیوتیک‌ها قادر به کاهش کلسترول کل و لیپوپروتئین‌های با دانسیتۀ کم بوده و به صورت غیر مستقیم تاثیر مثبتی در کاهش فشار خون دارد. پروبیوتیک‌ها با تولید انسولین، عملیات سنتز تری گلیسیریدها را در جگر کاهش می‌دهند و این امر می‌تواند تاثیر مثبتی بر چربی خون داشته باشد.

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.