خوردن این میوه خطر ابتلا به افسردگی را کاهش می‌دهد

فرارو جمعه 10 اسفند 1403 - 23:02
به گفته محققان هاروارد، روانشناسان و متخصصان تغذیه مصرف روزانه این میوه می‌تواند خطر افسردگی را کاهش دهد.

فرارو- تحقیقات نشان داده است روده و مغز ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند و حتی بر سلامت دیگری تأثیر بگذارند.

به گزارش فرارو به نقل از وومنز هلث مگ، بله، آنچه می‌خورید و باکتری‌هایی که در روده ایجاد می‌شوند می‌تواند تأثیر زیادی بر نحوه تفکر و احساسات شما داشته باشند. تحقیقات جدید نشان می‌دهد این ارتباط می‌تواند به سلامت روان شما نیز گسترش یابد. پژوهشی جدید به بررسی ارتباط بین مصرف مرکبات و کاهش خطر افسردگی پرداخته است. مهم است تاکید کنیم عوامل زیادی وجود دارد که باعث افسردگی می‌شود و منصفانه نیست بگوییم تنها خوردن پرتقال وضعیت سلامت روانی را به طرز چشمگیری تغییر می‌دهد. اما اگر می‌خواهید در مورد کار‌هایی که می‌توانید برای کاهش خطر ابتلا به افسردگی انجام دهید اطلاعات بیشتری کسب کنید، این یافته‌ها قطعا ارزش توجه دارند.

این مطالعه داده‌های نزدیک به ۳۲۵۰۰ زن و همچنین داده‌های بیش از ۳۰۰ مرد را بررسی کردند. آنها سپس از این اطلاعات به همراه نمونه‌های مدفوع برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد میکروبیوم‌های روده شرکت کنندگان استفاده کردند. محققان دریافتند زمانی که افراد روزانه یک وعده مرکبات مصرف می‌کنند، خطر ابتلا به افسردگی را تا حدود ۲۰ درصد کاهش می‌دهند. این نتایج تنها برای مرکبات مشاهده شد و ارتباط مشابهی در مصرف سایر میوه‌ها یا سبزیجات پیدا نشد. یافته‌ها بر نقش رژیم غذایی در پیشگیری از افسردگی تأکید می‌کنند و توضیح قابل قبولی برای چگونگی تعدیل میکروبیوم روده توسط مرکبات و تأثیرش بر سلامت روان ارائه کردند. باکتری‌های موجود در روده، که به نام میکروبیوم روده شناخته می‌شوند، با تأثیر بر تولید انتقال‌دهنده‌های عصبی (پیام‌رسان‌های شیمیایی که به سلول‌ها در برقراری ارتباط با یکدیگر کمک می‌کنند)، التهاب بدن و یکپارچگی سد روده، نقش مهمی در سلامت روان بازی می‌کنند.

بعضی از باکتری‌های روده، به ارتباط بهتر در محور روده-مغز که یک سیستم ارتباطی دو جهته بین روده و مغز است، کمک می‌کنند. برخی از باکتری‌های شناسایی شده به ویژه مهم هستند، زیرا می‌توانند به کاهش التهاب کمک کنند. از آنجایی که التهاب مزمن با افسردگی مرتبط است، افزایش این باکتری‌ها در روده از طریق مصرف مرکبات ممکن است با کاهش نشانگر‌های التهابی به تنظیم خلق و خو کمک کند. با این حال، در حالی که رابطه روده و مغز به طور محکم برقرار است، نحوه عملکرد این مسیر در سطح سلولی هنوز در حال بررسی است. محققان هنوز موفق به درک کامل تأثیر سلامت روده بر افسردگی نشده‌اند. این مطالعه خاص نشان داد که خوردن یک پرتقال متوسط در روز می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به افسردگی کمک کند. محققان مرکبات دیگیر را نیز مورد بررسی قرار دادند و نتایج مشابهی یافتند.

خوردن این میوه خطر ابتلا به افسردگی را کاهش می‌دهد/ ترجمه

چند ویژگی خاص در مرکبات وجود دارد که به نظر می‌رسد در بهبود سلامت روان تأثیر گذار هستند. نکته اصلی وجود غلظت بالای فلاونوئید‌ها مانند نارینژنین و فورمونونتین در مرکبات است. این فلاونوئید‌ها به رشد باکتری‌های ضروری برای سلامت روده کمک می‌کنند و همچنین ممکن است فرآیند‌هایی را در روده تنظیم کنند که به بهبود انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند سروتونین و دوپامین در بدن کمک می‌کنند. به خاطر داشته باشید که یافته‌های این مطالعه در واقع ثابت نمی‌کند مصرف مرکبات بر سلامت روان شما تأثیر می‌گذارد، بلکه تنها یک ارتباط کلی بهتر میان روده و مغز ایجاد می‌کند. این مطالعه همچنین تنها به یک جنبه از تأثیر مرکبات بر روده و به طور خاص پیوند باکتریایی می‌پردازد. در کنار تأثیر بر روی میکروبیم روده غلطت بالای ویتامین سی در مرکبات نیز در بهبود سلامت روا ن تأثیر دارد.

تحقیقات رابطه‌ای بین خوردن غذا‌های فوق‌العاده فرآوری‌شده و افزایش خطر افسردگی نیز پیدا کرده‌اند. این تحقیقات نشان می‌دهد خوردن غذا‌های کامل و فرآوری‌نشده ممکن است برای سلامت روحی و جسمی بهتر باشد. تمرکز بر میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و غذا‌هایی که مواد اولیه زیادی ندارند، مسیر درست برای مراقبت از سلامت روان است. متخصصان سبک غذایی ۸۰/۲۰ را پیشنهاد می‌کنند، که در آن سعی می‌کنید ۸۰ درصد مواقع سالم غذا بخورید و در ۲۰ درصد دیگر هر آنچه میلش را دارید می‌خورید. مصرف غذا‌های تخمیر شده مانند ماست، کیمچی و کفیر که دارای پروبیوتیک هستند و می‌توانند به تنظیم سطح انتقال‌دهنده‌های عصبی در مغز کمک کنند، همراه با مغز‌ها و دانه‌ها، که اسید‌های چرب امگا ۳ را فراهم می‌کنند و التهاب را کاهش می‌دهد، ارتباط روده و مغز را تقویت می‌کند.

حبوبات، ماهی‌های چرب و سبزیجات سبز برگ نیز ممکن است کمک کننده باشند. این غذا‌ها در کنار یکدیگر رژیمی را ایجاد می‌کنند که از سلامت روده حمایت می‌کند، التهاب را کاهش می‌دهد و تعادل انتقال‌دهنده‌های عصبی را افزایش می‌دهد، که همگی به کاهش خطر افسردگی کمک می‌کنند. این مطالعه به طور خاص به پیشگیری از افسردگی پرداخت. بنابراین، بر اساس این یافته‌ها، مشخص نیست که چگونه خوردن مرکبات بر درمان یا کاهش علائم افسردگی کمک خواهد کرد. متخصصان تأکیید کردند به هیچ وجه نباید پرتقال را درمانی برای افسردگی بالینی در نظر گرفت. همچنان نتایج این پژوهش جدید برای سلامت روان جدید و هیجان انگیز هستند. تأثیر مثبت غذا‌های در دسترس بر سلامت کلی و به ویژه بر سلامت روان همیشه خبر مثبتی در تحقیقات پزشکی است.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.