به گزارش بهداشت نیوز به نقل از مدیکال اکسپرس، یک مطالعه جدید به سرپرستی محققان مرکز پزشکی بریگام انگلیس (Brigham) نشان میدهد که مصرف ماست در طول زمان ممکن است از طریق تغییرات در میکروبیوم روده در برابر سرطان روده بزرگ محافظت کند.
با استفاده از دادههای مطالعاتی که شرکتکنندگان را برای دههها دنبال میکردند، محققان دریافتند که مصرف طولانیمدت دو یا چند وعده در هفته ماست با نرخ پایینتر سرطان روده بزرگ به خاطر گونهای باکتریایی موجود در ماست، مرتبط است.
این مطالعه که اخیراً در مجله تخصصی بیماری های گوارشی گات میکروبس (Gut Microbes) منتشر شد، نشان داد که گونههای باکتریایی موجود در ماست رایج بودند: حدود ۳۰ درصد از بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال دارای بیفیدوباکتریوم قابل تشخیص در بافت تومور خود بودند. نتایج آنها در منتشر شده است.
دکتر شویگو اوگینو سرپرست برنامه اپیدمیولوژی آسیب شناسی مولکولی در بخش آسیب شناسی در بیمارستان زنان بریگام و یکی از بنیانگذاران سیستم مراقبت های بهداشتی این موسسه پزشکی گفت: مطالعه ما شواهد منحصر به فردی در مورد فواید بالقوه ماست ارائه میدهد.
اوگینو عضو انجمن سرطان آمریکا و استاد دانشگاه هاروارد و دانشکده بهداشت عمومی چان و عضو وابسته انستیتوی گسترده MIT میگوید: رویکرد آزمایش من این است که سعی کند رژیمهای غذایی طولانیمدت و سایر مواجههها را با یک تفاوت کلیدی احتمالی در بافت، مانند وجود یا عدم وجود گونهای خاص از باکتریها مرتبط کند. این نوع آزمایش میتواند قدرت شواهد مربوط به رژیم غذایی و سلامتی را بالاتر میبرد.
محققان ۳۰۷۹ مورد ثبت شده سرطان روده بزرگ را در قشرهای مختلف مورد مطالعه قرار دادند. محققان ارتباط معنیداری بین مصرف طولانیمدت ماست و عدم ابتلا به سرطان دستگاه گوارش و به خصوص سرطان روده بزرگ یافتند. مشاهده شد که میزان بروز سرطان در بین افرادی که دو یا چند وعده ماست در هفته مصرف میکردند ۲۰ درصد کمتر بود.
محققان این فرضیه را مطرح میکنند که مصرف طولانیمدت ماست ممکن است با تغییر میکروبیوم روده، از جمله بیفیدوباکتریوم، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد، اما آنها خاطرنشان میکنند که تحقیقات بیشتری که هم مطالعات علوم پایه و هم مطالعات سلامت جمعیت را گرد هم میآورد، برای نتیجهگیری قطعی مورد نیاز است.
منبع: اطلاعات آنلاین