طرز تهیه دسر خرمایی؛ دسر خوشمزه و مقوی برای افطار

فرارو سه شنبه 14 اسفند 1403 - 19:22
دسر خرمایی نوعی دسر بسیار مقوی و خوشمزه است که از ترکیب شیر با خرما، خامه و... تهیه می‌شود و برای افطار مناسب است.

فراروـ دسر‌ها یکی از محبوب‌ترین و متنوع‌ترین خوراکی‌ها در سراسر جهان هستند. در این میان دسر‌های زعفرانی به دلیل عطر و طعمی که دارند، بسیار خوش‌طعم و گوارا هستند و طرفداران خاص خود را دارند. دسر‌ها معمولاً پس از غذا سرو می‌شوند؛ زیرا شیرینی موجود در آنها به هضم بهتر غذا کمک می‌کند. برخی دسر‌ها به دلیل بافت لطیف و سبکی که دارند و به دلیل داشتن شیرینی برای وعده افطار ماه رمضان و روزه‌داران بسیار مناسب هستند. دسر خرمایی یکی از دسر‌های خوشمزه و مقوی مخصوص ماه رمضان است که از ترکیب شیر با خرما، نشاسته ذرت، خامه و... تهیه می‌شود و دستور پخت آسانی دارد. اگر دوست دارید این دسر خوشمزه و مقوی را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه دسر خرمایی همراه ما باشید.

مواد لازم

خرما: ۲۰ عدد
شیر: ۴ لیوان
خامه صبحانه: ۲ قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت: ۴ قاشق غذاخوری
شکر: ۳ قاشق غذاخوری
پودر دارچین: ۱ قاشق چای‌خوری
پودر هل: ۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

طرز تهیه دسر خرمایی؛ دسر خوشمزه و مقوی برای افطار

برای درست کردن این دسر خوشمزه ابتدا هسته‌های خرما را خارج کنید و خرما‌های بدون هسته را همراه با ۱ لیوان شیر داخل دستگاه غذاساز بریزید و یک دقیقه دستگاه را روشن کنید تا خرما با شیر کاملا میکس شود. در مرحله بعد ۳ لیوان شیر را با شکر، پودر هل، پودر دارچین و نشاسته ذرت داخل یک قابلمه مناسب بریزید و با همزن دستی هم بزنید تا به صورت یکدست مواد با هم مخلوط شوند. قابلمه را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا شروع به جوشیدن کند، سپس مخلوط شیر و خرما را اضافه کنید و هم بزنید. در آخر خامه صبحانه را که به دمای محیط رسیده و شل شده است، همراه با وانیل به قابلمه اضافه و اجاق گاز را خاموش کنید و هم بزنید تا مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. حالا دسر را داخل ظرف سرو بریزید و صبر کنید تا دسر ببندد، سپس روی دسر را با خرمای بدون هسته و مغزیجات تزیین کنید، نوش جان. 
نکات مهم
ـ شاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن می‌شنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسر‌ها و غذا‌ها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمی‌توان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را می‌توانید در بسته‌بندی‌های بهداشتی از فروشگاه‌های مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.
ـ خرما سرشار از ویتامین B، A و K ۱ ـ و مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، پتاسیم، منگنز، فسفر، مس، گوگرد و منیزیم است. برای تهیه دسر خرمایی بهتر است از خرمایی استفاده کنید که شیرین باشد. رطب یا خرمای عسلی بهترین خرما برای تهیه این دسر است.
ـ برای تهیه شیرینی حتماً از پودر هل سبز استفاده کنید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیش‌تری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسب‌تر است.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.