عطیه رزازی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: روزه داری در بسیاری از بیماری ها به ویژه در زمان انباشتگی بدن از مواد زائد که به دلیل پرخوری و کم تحرکی به آن مبتلا می شود، با ایجاد تعادل در روند ورود مواد غذایی به بدن و خروج مواد دفعی به پاکسازی بدن کمک شایان توجهی دارد.
وی ادامه داد: روزه داری باید با رعایت اصول تغدیه در این ماه مبارک و ملاحضات غذایی خاص صورت بگیرد تا روزه داران با مشکلات و بیماری مواجه نشوند.
رزازی تصریح کرد: وعده سحری، افطار و همچنین شام سه وعده اصلی در ماه مبارک رمضان هستند که باید مواد غذایی مناسبی در این سه وعده مصرف شود از جمله اینکه در زمان سحر با توجه به اینکه روزه داران در طول روز تحرکاتی دارند بایستی به تامین انرژی و مواد غذایی کمک شایان توجهی کند و در عین حال باید سبک، کم روغن و کم نمک باشد تا بدن افراد در طول روز کم آب نشود.
به گفته این مسوول، نکته مهمی که در زمان افطار نیز باید به آن توجه داشته باشیم این است که روزه داران در این وعده باید از پرخوری پرهیز داشته باشند و همچنین از غذاهای سبک همچون نان و پنیر و سبزی، شیربرنج، فرنی، چای کمرنگ، شیر گرم و خرما استفاده کنند.
وی افزود: انواع مایعات از جمله آش کم حبوبات، حلیم و سوپ غذاهای مناسبی برای افطار است و همچنین غذاهای سبک تر دیگری همچون سبزیجات، سیب زمینی آب پز، کوکو و کتلت های گریل شده برای وعده شام که با فاصله بسیار کم با افطار استفاده می شود، بسیار مناسب هستند.
رزازی با بیان اینکه به طور کلی مصرف حجم سنگین مواد غذایی در وعده افطار و سحر توصیه نمی شود، تاکید کرد: اگر می خواهیم دچار مشکلات گوارشی نشویم باید از حجم غذاهای سبک و با هضم راحت تر استفاده شود.
مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: همچنین نخوردن سحری نیز می تواند مشکلات گوارشی بسیاری ایجاد کند و از این رو به هیچ عنوان نباید وعده سحری حذف شود، چرا که سوخت و ساز بدن را در طول روز با مشکلاتی مواجه می کند.