طبق گزارش اداره کل هواشناسی استان تهران، از امروز (شنبه ۱۸ اسفند) تا چهارشنبه (۲۲ اسفند)، سامانه بارشی در آسمان تهران فعال خواهد بود. در این مدت، آسمان نیمهابری تا ابری خواهد بود و در برخی ساعات، بهویژه از بعدازظهر امروز تا صبح فردا (۱۹ اسفند)، در نیمه شمالی بارش باران و در ارتفاعات بارش برف و کولاک پیشبینی میشود. همچنین در نیمه جنوبی استان، شاهد بارش باران همراه با وزش باد شدید، رگبار و رعدوبرق خواهیم بود.
تا فردا کاهش نسبی دما در استان ادامه دارد، اما از روز دوشنبه، روند افزایش تدریجی دما در سطح استان آغاز خواهد شد.
بر اساس اعلام هواشناسی، توچال با ثبت دمای منفی ۶ درجه سانتیگراد، سردترین ایستگاه استان تهران در شبانهروز گذشته بوده است.
بیشترین بارش طی ۲۴ ساعت گذشته در ایستگاه فیروزکوه-آلودگی با ۲.۵ میلیمتر ثبت شده است. میزان بارندگی در سایر ایستگاههای تهران به شرح زیر است:
به این ترتیب، فیروزکوه-آلودگی با ۲.۵ میلیمتر بیشترین میزان بارندگی را در ۲۴ ساعت گذشته در استان تهران داشته است.
بر اساس آخرین تحلیل نقشههای پیشبینی هواشناسی، طی روزهای دوشنبه و سهشنبه، بارندگی در استانهای واقع در دامنههای جنوبی البرز، بخشهایی از غرب، شرق، شمال شرق، مرکز و جنوب کشور ادامه خواهد داشت. این روند در روز چهارشنبه نیز در دامنهها و ارتفاعات البرز مرکزی، مناطق مرکزی، شرق و جنوب شرق کشور تداوم مییابد.
امروز در برخی نقاط مرکزی و جنوبی، روز یکشنبه در مرکز، شرق و جنوب شرق، دوشنبه در جنوب و جنوب شرق، و همچنین سهشنبه و چهارشنبه در بخشهایی از مرکز و شرق کشور، وزش باد شدید پیشبینی میشود که ممکن است با خیزش گردوخاک همراه باشد.
دریای خلیج فارس امروز مواج خواهد بود و این شرایط روز دوشنبه در شرق خلیج فارس و تنگه هرمز نیز مشاهده میشود.
محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، در گفتوگو با بخش خبری ۱۴ به کاهش میزان بارندگی در کشور اشاره کرد. وی اعلام کرد که میزان بارندگی در کشور نسبت به سال گذشته ۲۲ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۴۲ درصد کاهش داشته است که این روند نتیجه تغییرات اقلیمی است.
اردکانی با تأکید بر تأثیر این شرایط بر تهران افزود: با وجود اینکه ۲۵ درصد از آب شرب کشور در تهران مصرف میشود، اما خشکسالی و تغییر اقلیم باعث کاهش ۲۵ درصدی بارندگی در تهران نسبت به سال گذشته و ۴۵ درصدی نسبت به میانگین بلندمدت شده است.
وی همچنین اشاره کرد که در طول ۵۷ سال گذشته، میزان بارندگی در سال آبی جاری در استان تهران به کمترین حد خود رسیده است. برخلاف الگوی معمول که پس از دو سال خشکسالی، سالهای پربارش پشت سر گذاشته میشد، تهران اکنون برای نخستین بار در دوره آماری خود، چهارمین سال پیاپی خشکسالی را تجربه میکند. این شرایط منجر به کاهش ذخایر سدهای کشور شده است.
به گفته اردکانی، میزان پرشدگی سدهای چهارگانهای که آب تهران را تأمین میکنند، تنها ۶ درصد گزارش شده است. با وجود تلاشهای وزارت نیرو در چهار سال اخیر برای مدیریت منابع آبی و جلوگیری از تأثیر مستقیم کاهش بارندگی بر مشترکان، استمرار خشکسالی و کاهش چشمگیر حجم مخازن سدها باعث شده که کاهش فشار آب در شبکه توزیع اجتنابناپذیر باشد.
اردکانی در ادامه گفت: ۳۵ درصد از مشترکان تهرانی کمتر از ۱۲ مترمکعب در ماه (زیر الگوی استاندارد) مصرف میکنند، ۶۰ درصد تا دو برابر این میزان آب استفاده میکنند، و ۵ درصد بیش از دو برابر الگوی استاندارد مصرف دارند. این آمار نشان میدهد که مصرف آب در تهران بهطور کلی از میانگین جهانی بالاتر است.
مدیرعامل شرکت آبفای تهران از شهروندان درخواست کرد که با توجه به ادامه خشکسالی و کاهش منابع آبی، حداقل ۲۰ درصد از میزان مصرف آب خود را کاهش دهند تا بتوان از این شرایط سخت عبور کرد.