استانبولی از غذاهای محبوب تهرانیها بود؛ غذایی که با ورود گوجه به ایران رونق گرفت و سوغات سفیر قاجار بود.
استانبولی که برخی آن را دمی گوجه هم مینامند، بسیار باب طبع پایتختنشینان قرار گرفت. در زمان قاجار فردی به نام مشیرالدوله سفیر ایران در استانبول بود. او بعد از آمدن به تهران، پادشاه و برخی از درباریان را به خانه دعوت کرد و همسرش این غذای خوشرنگ را که از زنان ترک یاد گرفته بود، برایشان طبخ کرد. از آن زمان به بعد این پلو به استانبولیپلو معروف شد و به روشهای مختلف مثل اضافهکردن سیبزمینی یا لوبیاسبز طبخ میشود. برخی نیز از گوشت مرغ یا گوشت گوسفندی برای پخت آن استفاده میکنند.
منبع: همشهری آنلاین
منبع خبر "
فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.