به گزارش بهداشت نیوز، مینا اطهریزاده اظهار کرد: اگر آداب خوردن و سبک زندگی مناسب داشته باشیم، روزهداری میتواند موجب حفظ سلامتی ما شود.
وی افزود: افطار با غذاهای گرم و سبک مانند سوپ، شیر و آش رقیق که هضم راحتتری دارند، از جمله راهکارهایی است که به سلامت روزهداران کمک میکند و مورد سفارش طب ایرانی است.
این متخصص طب ایرانی بیان کرد: معده خالی در زمان افطار، تحمل غذای سنگین را ندارد. مصرف بعضی غذاها مثل آش رشته با روغن فراوان، زولبیا، بامیه، کلهپاچه و سیراب شیردان مناسب نیست و به جای آن میتوان با توجه به شرایط بدنی، از شیرینیهای طبیعی مثل عسل، کشمش، مویز و خرما استفاده کرد.
اطهریزاده تأکید کرد: مصرف میوه به میزان محدود و ترجیحاً به صورت کمپوت، پرهیز از درهمخوری و عدم مصرف غذاهای متنوع در یک وعده، از توصیههای طب ایرانی به منظور حفظ سلامت بدن در ماه رمضان است.
وی ییان کرد: غذاهایی را استفاده کنید که با مزاجتان متناسب است. برای شروع افطار سراغ غذای لطیف و سبکتر بروید. قبل و بعد از غذا یا بین غذا هرگز آب ننوشید. غذای خود را خوب بجوید و پرخوری نکنید.
این متخصص طب ایرانی اظهار کرد: خوردن غذا در وعده سحر، برای روزهداری ضروری است و عدم استفاده از غذاهای چرب یا پر ادویه در این وعده و اهمیت خوردن غذاهای اصلی با فاصله به منظور پیشگیری از یبوست به عنوان یکی از عوارض شایع روزهداری است.
وی گفت: خودداری روزهداران از خوردن چای پررنگ، قهوه، غذاهای خشک مثل برنج و نان سفید و در مقابل استفاده از خاکشیر و آب جوش، روغن زیتون و روغن بادام شیرین در وعده افطار ضروری است. همچنین باید از مصرف تنقلات فراوان در فاصله افطار تا سحر خودداری شود.
اطهری زاده تصریح کرد: رعایت زمان خواب پیش و بعد از سحر و انجام ورزشهای سبک مانند پیادهروی بعد از افطار، خودداری از انواع خونگیری مثل حجامت و زالو در ماه رمضان، از جمله موضوعات مهمی است که طب ایرانی برای سلامت در ماه رمضان تأکید کرده است.
این متخصص طب ایرانی گفت: اثر خوب روزه در پاکسازی بدن در صورتی ظاهر خواهد شد که در فاصله افطار تا سحر مقدار محدودی خوراکی مصرف شود. عادت به کم خوری باعث میشود بعد از ماه رمضان نیز بتوان به ترک عادتهای نادرست مثل پرخوری و درهم خوری ادامه داد.
منبع: ایسنا