به گزارش رکنا، جالب است بدانید که چای سفید برخلاف چایهای سبز و سیاه، کمترین فرآیند اکسیداسیون را پشت سر میگذارد. این چای در ابتداییترین شکل خود برداشت و خشک میشود، که این موضوع به حفظ مواد مغذی و آنتیاکسیدانها در آن کمک میکند.
یکی از مهمترین ویژگیهای چای سفید تأثیر مثبت آن بر عملکرد مغز است. وجود ترکیباتی مثل کافئین و ال_تیانین در این چای میتواند تمرکز را افزایش داده و به بهبود عملکرد شناختی کمک کند. آنتیاکسیدانهای موجود در چای سفید علاوه بر این، نورونهای مغزی را در برابر تخریب محافظت میکنند و احتمال ابتلا به آلزایمر و پارکینسون را کاهش میدهند. مصرف این چای در افزایش سطح انرژی مغزی و بهبود عملکرد حافظه خصوصاً برای سالمندان و دانشجویان در دورههای پر استرس تحصیلی، بسیار حائز اهمیت است.
یکی از مکانیسمهای علمی که این موارد را توضیح میدهد، نقش ترکیباتی به نام کاتچینها است. این ترکیبات به عبور از سد خونی_مغزی قادرند و به محافظت از سلولهای عصبی کمک میکنند. کاتچینها اثرات آسیبزای اکسیداتیو در مغز را کاهش داده و جلوی ایجاد پلاکهای آمیلوئید، که عامل اصلی بیماری آلزایمر هستند، میگیرند.