به گزارش بهداشت نیوز، کارشناسان تغذیه تأکید دارند که مصرف مواد مغذی و متعادل در این ماه نه تنها به حفظ انرژی و پیشگیری از کمبود آب کمک میکند، بلکه نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از مشکلات گوارشی ایفا میکند.
مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجان شرقی در این خصوص افزود: ماه مبارک رمضان علاوه بر آثار روحی و معنوی از لحاظ جسمانی نیز در کنترل وزن کمک کننده است و در بیماریهایی که به عادت غذایی وابسته است نقش مهمی ایفا میکند.
فتحاله پورعلی ادامه داد: روزه گرفتن فرصتی برای اصلاح رفتارهای ناسالم تغذیهای است.
وی با بیان اینکه در وعدههای افطار و سحری غذاهای چرب و شیرین در سفرهها بیشتر خودنمایی میکند، گفت: روزه داری بدون رعایت اصول تغذیهای سالم نه تنها ضامن سلامتی نیست بلکه سلامتی را به خطر میاندازد. آثار جسمانی روزه داری زمانی محقق میشود که تغذیه ما در سحری، افطار و شام با برنامه ریزی پیش رود.
وی به چند اصول تغذیهای مهم که رعایت آن ضروری است اشاره و : افطار تا سحر زمانی برای تأمین غذا و آب مورد نیاز بدن است، با خوردن آب، مواد اضافی و سموم تولید شده در بدن دفع میشود.
پورعلی خاطرنشان کرد: توصیه میشود تغذیه در ماه رمضان با روزهای عادی تا حدودی شبیه هم باشد و غذاهای ساده مصرف شود یعنی تعادل، تنوع و هرم غذایی را در رژیم غذایی رعایت کنیم و از مصرف گروههای متفرقه مانند نمک، شکر و روغن پرهیز شود.
مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه با روزه گرفتن بدون سحری، غذا به کبد در مدت طولانی نرسیده و بدن با افت قند خون مواجه میشود، گفت: از کم خوری و بیشخوری پرهیز کنیم، برخی افراد فکر میکنند اگر در سحری غذای بیشتری میل کنند راحت تر روزه میگیرند، درحالی که اینگونه نیست.
وی ادامه داد: اگر فردی در این ماه قصد دارد وزن خود را کاهش دهد باید طبق اصول نسبت به روزهای عادی ۲۰ درصد از غذای مصرفی خود را کاهش دهد.
وی با بیان اینکه اگر غذای کمتری به بافتهای بدن برسد ماهیچهها در اندامهای مختلف از بین میرود، گفت: غذا را باید آهسته خورده و جویدن کامل اتفاق بیفتد.
پورعلی خاطرنشان کرد: توصیه میشود از غذاهای پر فیبر از جمله میوهها، سبزیها، حبوبات و غلات سبوسدار استفاده شود که ویتامین مینرال بدن را تأمین میکنند و چون هضم و جذب آنها تدریجی است میتوانند در مدت طولانی ما را سیر نگه دارند.
وی با اشاره به اینکه طبق منابع علمی چربیهای حیوانی کلسترول خون را افزایش میدهند بنابراین باید مصرف این روغنها محدود شود، گفت: روغنهای نباتی از روغنهای حیوانی مضرتر است بنابراین روغنهای مایع از جمله کلزا، کانولا و روغن زیتون جایگزین آنها شود.
مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجان شرقی اظهار کرد: در این ماه هر چقدر غذاها آب پز و کبابی باشد به همان اندازه بهتر است چراکه غذای سرخ شده چربی خون را افزایش میدهد.
وی ادامه داد: از نوشیدنیهای کافئیندار مانند چای پررنگ، کوکا و قهوه که ادرار آور بوده و طول روز ما را تشنه میکنند، پرهیز کنیم.
وی افزود: مصرف گوشت و لبنیات مانعی ندارد به ویژه برای نوجوانان که در مرحله رشد هستند توصیه میشود.