فنگشویی برای ما ایرانیان بیگانه و نا آشنا نیست و بسیاری از راه کار هایش از قدیم در فرهنگ ما نیز وجود داشته و بخشی ازباور های کهن ما بوده است مثلا رسم خانه تکانی و انداختن سفره نوروز سبب پاکسازی انرژی منفی شده و سبب می شود ما با انرژی جدید و تازه به استقبال سال جدید برویم. در این بخش از نمناک در مورد فنگشویی سفره هفت سین توضیحاتی را ارائه می کنیم.
سیر، سیب، سبزه، سنجد، سرکه، سمنو، سماق از اجزای اصلی سفره هفت سین هستند. سفره هفت سین به جز چیزهایی که با سین شروع می شوند اجزای دیگری هم دارد که گاهی برای زیباتر کردن سفره هستند و گاهی معنا و مفهومی پشتشان است.
از نظر فنگشویی مفهوم استفاده از آینه این است که افراد در لحظه تحویل سال به خود درون آینه نگاه کنند و ببینند که آیا توان روبرو شدن با خود را دارند و آیا از عملکرد سال گذشته خود راضی هستند یا خیر؟ آینه در سفره هفت سین می گذاریم که سال را بدون دروغ شروع کنیم و به پایان برسانیم. آینه نماد روشنایی، شفافیت و پاکی است و باید بالای سفره قرار گیرد.
سیر نگهبان سفره و نگهبان انرژی های خانه می باشد. سیر به دلیل خاصیتش سمبل سلامتی بوده و از ورود انرژی های منفی به خانه جلوگیری می کند. همچنین سیر نماد مناعت طبع هم محسوب می شود برای یادآوری سیرچشمی و حریص نبودن در سفره هفت سین قرار می گیرد.
سبزه یکی از سین های سفره هفت سین ما ایرانیان است که یادآور سبزی و رویش طبیعت است. ما ایرانی ها به این دلیل بر سر سفره عیدمان سبزه می گذاریم که سال جدید برایمان شاداب سرسبز و خرم باشد. سبزه نماد نوزایی و تولد مجدد به حساب می آید و با دیدنش در میان سفره احساس سبکی و نشاط روح می کنیم. در میان سبزه ها سبزه گندم از همه بهتر است پس سبزه گندم بکارید و برای جلوگیری از نابسامانی دور آن را با روبان قرمز ببندید. هیچ وقت ارزن سبز نکنید زیرا ارزن سمبل فقر می باشد.
سنجد سمبل محبت و میوه درخت عشق است. سنجد پرورش دهنده قوای احساسی است و نماد عشق انسان ها به یکدیگر می باشد. همچنین سنجد را به عنوان نماد فرزانگی و خرد نیزمی شناسند و در هفت سین قرار می دهند که همه در سال نو هرکاری را سنجیده انجام دهند.
سیب در سفره هفت سین نماد زیبایی و سلامتی است. ما سیب را داخل سفره هفت سین قرار می دهیم تا از آسیب و گزند دورشویم.بهتر است سیب به اندازه تعداد افراد خانواده در سفره قرار داده شود و قبل از خراب شدن خورده شود.
سمنو سمبل برکت و فراوانی است و آن را در سفره قرار می دهند تا سالی پر از خیر و برکت داشته باشند. برای تکمیل و تقویت نقش سمنو آن را همراه شیرینی بر سر سفره عید قرار می دهند.
سماق نماد طلوع و آغاز دوباره است زیرا سرخی خورشید هنگام طلوع را به یاد ما می اندازد. سماق به دلیل همرنگ بودن با طلوع خورشید یادآوری می کند که پس از هر سختی آسانی است.
سرکه به دلیل فرآیند طولانی به عمل آمدن سمبل صبر و شکیبایی است. سرکه را بر سر سفره قرار می دهیم که در سال جدید در برابر ناملایمات و مشکلات صبور باشیم. برای صبوری بیشتر لیوان سرکه را پر کرده و بر سر سفره قرار دهید.
سکه یکی از اجزای سفره هفت سین است که نماد دارایی و ثروت است. سکه را بر سر سفره قرار می دهیم که سالی پر از ثروت و مکنت داشته باشیم. بهتر است برای جاری شدن برکت و ثروت بیشتر به زندگیتان سکه را داخل ظرف برنج یا گندم قرار داده و بهتر است تعداد سکه ها فرد باشد.
تخم مرغ نماد زایش و تولد است. تخم مرغ هایی که سر سفره هفت سین می گذارید، نباید سفالی و پلاستیکی باشند بلکه باید طبیعی بوده و قبل از خراب شدن خورده شوند.
ما دپایرانی ها در سفره هفت سین خود شمع نیز قرار می دهیم. شمع چرخش جریان انرژی را به همراه دارد و تعادل بر اساس یین و یانگ را برقرار می کند.
آب سمبل روشنی، خلوص و پاکی است. اگر بر سر سفره هفت سین خود آب قرارمی دهید هر روز آب کاسه را عوض کنید و نگذارید آب راکد بماند.
بهترین قسمت خانه برای پهن کردن سفره هفت سین
بهترین قسمت برای پهن کردن سفره، قسمتهای غرب یا شمالغربی خانه یا اتاق پذیرایی است زیرا در این بخش ها انرژی مثبت بیشتری جریان دارد ولی اگر امکان پهن کردن سفره در این قسمتها نبود، سفره را در یکی از بخشهای شمالشرقی، جنوبشرقی یا جنوبغربی پهن کنید اما هرگز سفره را در گوشهها قرار ندهید.