به گزارش رکنا،
احمد اسماعیلزاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در ارتباط با اصول تغذیه در ماه رمضان گفت: یکی از مشکلات رایج میان روزهداران، احساس تشنگی در طول روز است که با رعایت برخی نکات تغذیهای میتوان آن را کاهش داد.
nbsp;
اهمیت کاهش مصرف نمک
وی اظهار داشت: برای پیشگیری از تشنگی در ماه رمضان، رعایت چند اصل مهم است. اولین قدم، کاهش مصرف نمک است. این مورد نهفقط در ماه رمضان، بلکه در تمام روزهای سال توصیه میشود، چرا که نمک مقدار آب بدن را کاهش داده و احساس تشنگی را افزایش میدهد.
اسماعیلزاده ادامه داد: بدن روزانه فقط به معادل یک قاشق چایخوری نمک نیاز دارد و این مقدار شامل همه انواع نمک مصرفی از مواد غذایی متفاوت است. خوراکیهایی مثل نان و پنیر دارای نمک پنهان هستند، بنابراین کم کردن استفاده از نمکدان میتواند کمک بزرگی به سلامتی باشد.
حذف نمکدان از سفره
وی تأکید کرد: استفاده از مقدار کمی نمک هنگام پخت غذا مشکلی ندارد، اما بهتر است نمکدان از کنار سفره، بهخصوص در وعده سحر، حذف شود. کاهش مصرف نمک در وعده سحری تأثیر قابل توجهی در کاهش تشنگی روزانه خواهد داشت.
سبزیجات و میوهها، منبع غنی آب
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه توضیح داد: استفاده از سبزیجاتی مانند کاهو و سبزیجات خوراکی که در نگهداری آب بدن موثر هستند، میتواند از بروز تشنگی جلوگیری کند. همچنین، میوهها به تأمین آب مورد نیاز بدن کمک کرده و از تشنگی مفرط در طول ساعات روزهداری میکاهد.
مصرف مناسب غذاهای پروتئینی
وی اظهار داشت: خوردن مقدار زیاد غذاهای پروتئینی مانند مرغ، کباب یا استیک، ممکن است باعث افزایش تشنگی شود. چراکه مصرف بیش از حد پروتئین موجب دفع آب از بدن شده و افرادی که فقط پروتئین در وعده سحری استفاده میکنند، بیشتر با مشکل تشنگی روبهرو خواهند شد.
اسماعیلزاده تأکید کرد که هرچند حذف کامل پروتئین توصیه نمیشود، اما زیادهروی در آن نیز مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد. میزان متعادل پروتئین برای بدن لازم است، اما مصرف بیش از حد آن، بهویژه در وعده سحر، میتواند موجب بالا رفتن احساس تشنگی شود. علاوه بر این، توصیه میشود برای جلوگیری از این مشکل، از پرداختن به فعالیتهای بدنی سنگین در ساعات روز اجتناب شود. تحرک پس از افطار یا در ساعات نزدیک به آن، بهترین زمان ممکن است تا از بروز تشنگی شدید جلوگیری شود.
پرهیز از مصرف بیرویه آجیل شور
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه با اشاره به همزمانی ماه رمضان و
عید نوروز هشدار داد: در مصرف آجیلهای شور دقت کنید، زیرا استفاده زیاد از این نوع خوراکیها، بهویژه در دید و بازدیدهای شبانه، میتواند نیاز بدن به آب را افزایش دهد و تشنگی را در طول روز تشدید نماید.
تأثیر نوشیدنیهای مدر
وی یادآور شد: نوشیدنیهایی مانند چای، قهوه و نسکافه خاصیت مدر دارند و باعث افزایش دفع آب از بدن میشوند. این امر نیاز به مایعات را افزایش داده و احساس تشنگی را تشدید میکند. بنابراین توصیه میشود از مصرف بیش از حد این نوشیدنیها خودداری کنید و برای جبران کمبود آب بدن، تنها از آب استفاده کنید.