به گزارش رکنا، توجه کنید که استفاده از ظروف پلاستیکی برای گرم کردن غذا در مایکروویو میتواند تهدیدات جدی برای سلامتی شما به همراه داشته باشد. علیرغم امکانات و راحتی استفاده از این ظروف، محققان برجسته هشدار میدهند که این عادت میتواند خطرات خطرناکی را به دنبال داشته باشد.
براساس گزارشهای یورونیوز و با استناد به نظرات دکتر شانا سوان، اپیدمیولوژیست شناختهشده و استاد دانشگاه مونت سینای در نیویورک، قرار دادن ظروف پلاستیکی در مایکروویو تهدیدی جدی برای سلامتی محسوب میشود. دکتر سوان هشدار میدهد که حتی اگر روی ظرف نوشته باشد "مناسب برای مایکروویو"، بهتر است از انجام این کار خودداری کنید.
دکتر سوان توضیح میدهد که مواد شیمیایی مانند BPA و فتالاتها، که در تولید ظروف پلاستیکی استفاده میشوند، به راحتی به پلاستیک متصل نیستند و با گرم شدن میتوانند آزاد شده و وارد غذاهای شما شوند. بنابراین، توصیه میشود که برای گرم کردن غذا از ظروف شیشهای یا سرامیکی استفاده کنید که هیچ ماده مضری آزاد نمیکنند.
فتالاتها گروهی از مواد شیمیایی هستند که برای افزایش انعطافپذیری پلاستیکها استفاده میشوند و در بستهبندیهای غذایی و ظروف پلاستیکی بسیار رایجاند. تحقیقات نشان داده است که قرار گرفتن در معرض این مواد میتواند با افزایش خطر ابتلا به اختلالاتی مانند بیشفعالی، اوتیسم و حتی دیابت و سایر بیماریهای قلبی و عروقی مرتبط باشد.
بیسفنول اِی یا (BPA) ترکیبی شیمیایی است که از دهه ۱۹۶۰ در تولید پلاستیکها مورد استفاده قرار میگیرد و در محصولات مختلفی مانند بطریهای پلاستیکی و ظروف ذخیرهسازی غذا وجود دارد. مطالعات نشان دادهاند که این ماده با بیماریهایی مانند چاقی، دیابت نوع دوم و مشکلات قلبی-عروقی ارتباط دارد و حتی میتواند خطر ابتلا به برخی سرطانها مانند سرطان سینه و پروستات را افزایش دهد.
پیشنهاد دکتر سوان این است که تا حد امکان از تماس مواد غذایی با پلاستیک خودداری کنید، خصوصاً زمانی که این مواد با گرما مواجه میشوند. استفاده از ظروف شیشهای یا سرامیکی، روشی ساده و مؤثر برای جلوگیری از این خطرات میباشد.