به گزارش رکنا، مطالعات جدید نشان دادهاند که ترکیبات موجود در قهوه اسپرسو قابلیتی دارند که میتوانند روند پیشرفت بیماری آلزایمر را کند یا حتی متوقف کنند.
بر اساس گزارش منتشرشده در مجله «شیمی کشاورزی و مواد غذایی»، آزمایشهای اخیر نشان دادهاند که ترکیبات اسپرسو شاید بتوانند بر آغاز بیماری آلزایمر تأثیر بگذارند. اما این تحقیق هنوز به مرحلهای نرسیده است که بتوان بهطور قطع مدعی شد اسپرسو در انسانها جلوی این بیماری را میگیرد.
یکی از نقاط کلیدی این تحقیق، بررسی پروتئینی به نام تاو است. پروتئین تاو در مغز سالم به تثبیت ساختار سلولها کمک میکند اما در شرایط خاص، تودهها یا فیبریلهایی ایجاد میکند که ممکن است به بروز آلزایمر یا دیگر بیماریهای تخریبکننده عصبی منجر شوند. این روند در توسعه و پیشرفت بیماریهای مرتبط با سیستم عصبی نقشی حیاتی دارد.
دکتر ماریاپینا دی اونوفریو و همکاران وی در دانشگاه ورونا برای بررسی این موضوع تصمیم گرفتند آزمایشهایی را روی اسپرسو انجام دهند. هدف این بود که مشخص شود آیا ترکیبات موجود در این قهوه میتوانند جلوی تجمع پروتئین تاو را بگیرند یا خیر.
نتایج اولیه نشان داد که مصرف اسپرسو به میزان متوسط– دو تا سه فنجان در روز– میتواند مولکولهای زیستی خاصی را به بدن وارد کند که اثر ضد انباشتگی دارند. این یافتهها امیدهایی را در مورد قابلیت محافظتی اسپرسو در برابر بیماریهای عصبی به وجود آوردهاند.
اگرچه این یافتهها امیدوارکننده هستند، اما برای اثبات قطعی تاثیر اسپرسو بر کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر در انسانها، پژوهشهای جامعتر و بیشتری لازم است.