فرارو- با نزدیک شدن به ایام نوروز پخت انواع شیرینیهای خوشمزه خانگی رونق میگیرد. شیرینیهای خانگی مخصوص نوروز معمولا خشک، ریز و بسیار متنوع و رنگارنگ هستند. شیرینی سه آرد یکی از شیرینیهای خشک و آردی مخصوص نوروز است که از ترکیب سه آرد گندم، آرد برنج و آرد نخود تهیه میشود و به همین دلیل طعم بسیار دلچسبی دارد. این شیرینی همچنین به خاطر داشتن آرد نخود در ترکیباتش بسیار نرم و لطیف است و طعمی نزدیک به نخودچی دارد. اما شیرینی سه آرد با ترکیب زعفران روش ویژهای برای پخت این شیرینی است که عطر و بوی دوچندانی دارد. اگر دوست دارید این شیرینی خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه شیرینی سه آرد زعفرانی همراه ما باشید.
آرد سفید قنادی: ۱۲۰ گرم
آرد برنج: ۶۰ گرم
آرد نخودچی: ۶۰ گرم
روغن جامد: ۱۳۵ گرم
پودر قند: ۱۰۰ گرم
زرده تخم مرغ: ۱ عدد
پودر هل: ۱ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق چایخوری
برای درست کردن این شیرینی خوشمزه ابتدا روغن جامد را داخل یک کاسه مناسب بریزید و پودر قند را به آن اضافه کنید با همزن برقی چند دقیقه بزنید تا مواد با هم یکدست و سبک شود، سپس پودر هل، زعفران دم کرده غلیظ و زرده تخم مرغ را به آن اضافه کنید و دوباره یک دقیقه با همزن برقی بزنید. حالا مخلوط سه آرد را اضافه کنید و با دست هم بزنید تا کم کم خمیر جمع شود. خمیر ممکن است کمی خشک و ترد باشد. خمیر آماده را داخل کیسه فریزر بگذارید و حدود ۲ ساعت در محیط آشپزخانه قرار بدهید تا استراحت کند، سپس خمیر را دوباره ورز بدهید و آن را روی میز کار به قطر ۵ میل باز کنید و با کاتر دلخواهتان قالب بزنید. شیرینیهای قالب زده را داخل سینی فر بچینید و سینی را توی فر ۱۷۰ درجه که از قبل گرم کردهاید، به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه قرار بدهید تا بپزد. بعد از پخت به شیرینی دست نزنید تا کاملا خنک شود، سپس شیرینی را از سینی جدا کنید و داخل ظرف سرو بچنید. برای تزیین این شیرینی خوشمزه میتوانید کمی عسل روی شیرینی بمالید، سپس با پودر پسته روی شیرینی را تزیین کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ برای تهیه شیرینی آردی بهتر است از روغنهای مخصوص شیرینی آردی استفاده کنید که به صورت حلبی در فروشگاههای فروش روغن موجود است و چربی آنها مخصوص شیرینی آردی است. در صورتی که به این روغن دسترسی ندارید، از روغن جامد نباتی استفاده کنید. توجه داشته باشید که هرگز از روغنهای صاف قنادی که در لوازم قنادیها موجود است، استفاده نکنید؛ زیرا باعث خشکی بیش از حد شیرینی میشوند. توصیه ما این است که اگر از روغن مخصوص شیرینی آردی استفاده نمیکنید، حتما از مخلوط روغن جامد نباتی و روغن صاف قنادی استفاده کنید.
ـ پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر کرده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که داخل کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت شود؛ بنابراین قبل از اینکه آن را به مواد شیرینی اضافه کنید، حتماً با گوشتکوب بکوبید و سپس الک کنید.
ـ برای تهیه شیرینی حتماً از پودر هل سبز استفاده کنید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیشتری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسبتر است.
ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد.
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.