به گزارش رکنا، حدود دو هفته مانده به عید نوروز، مردم دانههای مختلفی مثل گندم، ماش، عدس، ذرت و … را در ظروف و یا روی کوزههای زیبا میکارند تا در لحظه سال تحویل، سبزه ذرت، سبزه گندم یا سبزه عدس خود را روی سفره هفت سین قرار دهند. در اوستا از کاشتن سبزه صحبت شده و از آن به عنوان نماد حقیقت و فضیلت یاد کرده است.
از طرفی در ایران باستان، اهریمن، خشکسالی بر روی زمین فرستاده بود. پس از پیروزی جمشید بر اهریمن، مردم به پاس برکت بهار دوباره، در ظروف مختلفی جو کاشتند. احتمالا این قسمت از آداب و رسوم نوروز به آن واقعه بر میگردد. در دوران کهن، افراد هر خانواده مخصوصا زرتشتیان گندم، جو و ارزن را در 3 قاب به نشانه اندیشه نیک، پندار نیک و گفتار نیک میکاشتند تا اهورا مزدا به آنها رشد و بالندگی عطا کند.