فراروـ در روزهایی که به ایام نوروز نزدیک میشویم، پخت شیرینیهای خوشمزه و خانگی برای پذیرایی در این ایام رونق میگیرد و همه به تکاپوی تهیه شیرینی میافتند. شیرینیهای مخصوص نوروز که در خانه تهیه میشوند، بسیار متنوع، رنگارنگ و خوشمزه هستند. در این میان شیرینیهای شکلاتی بسیار متنوع هستند و طعم ویژهای دارند که برای پذیرایی در این ایام مناسباند. شیرینی الماسی نوعی شیرینی شکلاتی و کرهای است که عطر و طعم بینظیری دارد و به دلیل اینکه روی این شیرینی دارای دانههای ریز شکر است، به آن شیرینی الماسی میگویند. اگر دوست دارید این شیرینی خوشمزه را با روشی آسان در منزل برای ایام نوروز تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه شیرینی الماسی همراه ما باشید.
آرد سفید قنادی: حدود دو و نیم لیوان
کره حیوانی: ۱۲۵ گرم
روغن: نصف لیوان
تخم مرغ: ۱ عدد
پودر قند: ۱ لیوان
پودر کاکائو: ۲ قاشق غذاخوری
وانیل: نصف قاشق مرباخوری
بکینگپودر: نصف قاشق چایخوری
شکر دانهریز برای تزیین: به میزان لازم
شکلات برای تزیین: به میزان لازم
ابتدا کره به دمای محیط رسیده را همراه با روغن، تخم مرغ، وانیل و پودر قند داخل یک کاسه مناسب بریزید و با همزن دستی هم بزنید تا مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. در مرحله بعد آرد، بکینگ پودر و پودر کاکائو را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد سفت شود، سپس با دست خمیر را ورز بدهید تا جمع شود. این خمیر نیازی به استراحت ندارد. از خمیر به اندازه گردو بردارید و کف دستتان گرد کنید. حالا خمیر را داخل شکر بغلتانید و بعد با نوک انگشت وسط خمیر را فشار بدهید تا یک حفره ایجاد شود. شیرینیها را کف سینی فر که از قبل کاغذ روغنی پهن کردهاید، بچینید و سینی را داخل فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردهاید، به مدت ۱۵ دقیقه قرار بدهید تا شیرینیها بپزد. بعد از پخت اجازه بدهید شیرینیها کاملا خنک شود، سپس داخل حفره شیرینی را با شکلات آب شده یا شکلات صبحانه پر کنید. شیرینی الماسی خوشمزه ما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
ـ توجه داشته باشید که شیرینیهای کرهای را باید حتما داخل یخچال و در ظرف سربسته نگهداری کنید.
ـ برای تهیه شیرینی بهتر است همیشه از کره حیوانی استفاده کنید، زیرا کره گیاهی موجب خشک شدن شیرینی میشود. کره باید به دمای محیط برسد، در حدی که نرم و منعطف باشد، ولی نباید اصلا گرم و شل شده باشد.
ـ نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شما هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.
ـ حتما پودر قند را قبل از استفاده در شیرینی الک کنید. پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر کرده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که داخل کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت شود؛ بنابراین قبل از اینکه آن را به مواد شیرینی اضافه کنید، حتماً با گوشتکوب بکوبید و سپس الک کنید.