به گزارش رکنا، از اجزای اصلی سفره هفت سین می توان به سنجد (به نشانه سنجیده عمل کردن)، سیب (نماد سلامتی و عشق)، سبزه (به نشانه خرمی و شادابی)، سمنو (نماد مقاوت و عدالت)، سیر (به نشانه نشانه قناعت)، سرکه (نماد رضا و تسلیم) و سماق (به نشانه صبر و بردباری) اشاره کرد.
علاوه بر سین های اصلی، سکه (به نشانه افزایش دارایی)، کتاب مقدس ادیان مختلف (مسلمانان قرآن، زرتشتیان اوستا و … به نشانه توکل به خداوند)، آینه (به نشانه روشنایی)، ماهی (به نشانه زایش و تکاپو)، شمع (نماد فروغ و روشنایی) و نان (نماد برکت)، از دیگر اجزای سفره هفت سین هستند.
معمولاً سفره هفت سین یک روز قبل از شروع سال نو پهن می شود و تا سیزده بدر پهن می ماند. بهترین مکان برای سفره هفت سین سالن پذیرایی و محلی از خانه است که مهمانان به راحتی بتوانند آن را ببینند. پس پیشنهاد می شود از ظروف تجملاتی مناسب هفت سین مانند ست ظروف برنجی هفت سین استفاده کنید.