نتایج مطالعه جدیدی از سوی محققان دانشگاه هاروارد که بر روی حدود ۲۲۱ بزرگسال انجام شد و بیش از سه دهه به طول انجامید، نشان داده که افرادی که بیشترین میزان کره را مصرف میکنند، ۱۵ درصد بیشتر از سایرین در معرض خطر "مرگ زودرس" قرار دارند. در مقابل، افرادی که بیشترین میزان روغنهای گیاهی را مصرف میکنند، ۱۶ درصد کمتر از دیگران در معرض خطر مرگ زودرس هستند. به گفته دانشمندان، چربی موجود در کره عمدتاً چربی اشباعشده است که باعث افزایش "کلسترول بد" (LDL) در خون شده و خطر ابتلا به سرطانها و بیماری قلبی را افزایش میدهد.
تازههای پزشکی هفته اختصاص دارد به این که مصرف بیش از حد کره با افزایش خطر مرگ زودرس مرتبط است و همچنین به تاثیر کاهش مصرف کربوهیدرات بر افزایش خطر سرطان روده بزرگ میپردازد.
به گزارش انتخاب به نقل از دویچه وله؛ نتایج مطالعه جدیدی از سوی محققان دانشگاه هاروارد که بر روی حدود ۲۲۱ بزرگسال انجام شد و بیش از سه دهه به طول انجامید، نشان داده که افرادی که بیشترین میزان کره را مصرف میکنند، ۱۵ درصد بیشتر از سایرین در معرض خطر "مرگ زودرس" قرار دارند. در مقابل، افرادی که بیشترین میزان روغنهای گیاهی را مصرف میکنند، ۱۶ درصد کمتر از دیگران در معرض خطر مرگ زودرس هستند.
به گفته دانشمندان، چربی موجود در کره عمدتاً چربی اشباعشده است که باعث افزایش "کلسترول بد" (LDL) در خون شده و خطر ابتلا به سرطانها و بیماری قلبی را افزایش میدهد.
در مقابل، روغنهای گیاهی عمدتاً شامل چربیهای غیراشباع هستند که میتوانند پروفایل چربی خون را بهبود بخشیده و التهاب را در بدن کاهش دهند.
مطالعات قبلی نیز نشان دادهاند که چربیهای غیراشباع چندگانه و تکغیراشباع، در مقایسه با چربیهای اشباعشده مانند کره، باعث کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی میشوند.
مطالعه جدید نشان داده که مصرف تنها یک قاشق غذاخوری کره در روز (حدود ۱۳ تا ۱۴ گرم) میتواند خطر مرگ زودرس را افزایش دهد.
جالب اینجاست که بر اساس نتایج این مطالعه، اثر منفی کره بر طول عمر، بیشتر به میزان "مصرف آن با نان" بستگی داشت تا استفاده از آن در پخت و پز.
به گفته محققان، سه نوع روغن که بیشترین تأثیر را در کاهش خطر مرگ زودرس دارند، عبارتند از روغن کانولا، سویا و زیتون. با این حال این مطالعه نشان داد که روغن ذرت و روغن گلرنگ تأثیر قابلتوجهی بر طول عمر ندارند.
به طور خاص، در این تحقیق که در نشریه پزشکی "JAMA Internal Medicine" منتشر شد، مصرف هر ۱۰ گرم (حدود دو قاشق چایخوری) روغن گیاهی در روز با ۱۱ درصد کاهش خطر مرگ زودرس ناشی از سرطان و ۶ درصد کاهش خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی همراه بود.
در مقابل، مصرف هر ۱۰ گرم کره اضافی در روز با ۱۲ درصد افزایش خطر مرگ زودرس ناشی از سرطان همراه بود.
به گفته متخصصان، اگرچه روغنهای گیاهی برای سلامت مفیدند اما نحوه مصرف آنها نیز بسیار مهم است. برای مثال مصرف روغنهای گیاهی در سس سالاد، پخت سبزیجات یا سرخ کردن پروتئینهای کمچربی مانند مرغ یا ماهی میتواند به افزایش طول عمر کمک کند. اما مصرف این روغن ها در غذاهای فرآوریشده مانند چیپس، کیک و شیرینیها چنین فوایدی را به همراه ندارد.
حتی در مورد روغنهای گیاهی، رعایت اعتدال مهم است و افراد باید ۲۰ تا ۳۵ درصد از کالری روزانهخود را از چربیها، از جمله روغنهای گیاهی، دریافت کنند.
آیا کاهش مصرف کربوهیدارت تاثیری بر افزایش خطر سرطان کولورکتال دارد؟
رژیمهای کم کربوهیدرات، مانند "رژیم غذایی کِتوژنیک"، در سالهای اخیر محبوبیت زیادی پیدا کردهاند، اما بسیاری از متخصصان نگران هستند که رژیم هایی غذایی محدود کننده برخی ریزمغذیها و درشت مغذیها ممکن است پیامدهای منفی برای سلامتی داشته باشند.
محققان دانشگاه تورنتو در کانادا اخیراً مطالعهای را برای بررسی تأثیر رژیمهای کم کربوهیدرات بر باکتریهای مرتبط با سرطان روده بزرگ انجام دادهاند.
در این مطالعه که بر روی موشها انجام شد، محققان آنها را با رژیمهای کم کربوهیدرات و رژیمهای غذایی معمولی تغذیه کردند. سپس تأثیر این رژیمها بر روی انواع مختلف باکتریهای دستگاه گوارش را بررسی کردند.
نتایج نشان داد که یک نوع خاص باکتری به نام "باکتری اشریشیا کلی" (E. coli) در رژیمهای کم کربوهیدرات تحت تأثیر منفی قرار گرفته و موجب افزایش تشکیل پولیپ در روده شده است. برخی از این پولیپها پتانسیل تبدیل شدن به سرطان روده بزرگ را دارند.
در این تحقیق، ۶۰ درصد از موارد سرطان روده بزرگ با حضور باکتری E. coli همراه بودند.
مطالعه اخیر همچنین نشان داد که رژیم کم کربوهیدرات غشای مخاطی محافظ روده را نازک میکند. در موشهایی که دارای باکتری E. coli بودند، این اتفاق باعث شد که کُلیباکتین (یک ژنوتوکسین) به سلولهای کولون برسد. کُلیباکتین باعث آسیب به DNA میشود.
علاوه بر این، این موشها دچار پیری زودرس سلولی شدند که این امر میتواند به سرطان منجر شود. رژیم کم فیبر و کم کربوهیدرات همچنین باعث کاهش تنظیم سلامت روده و افزایش التهاب در موشها شد.
سرطان روده بزرگ که در کولون و رکتوم رخ میدهد، یکی از شایعترین سرطانها در ایالات متحده است. این بیماری از هر ۲۴ مرد و هر ۲۶ زن، یک نفر را درگیر میکند.
آمارها نشان میدهد که بین سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۲۰، میزان ابتلا به سرطان روده بزرگ در افراد ۳۰ تا ۳۴ ساله حدود ۷۱ درصد و در ۳۵ تا ۳۹ سالهها حدود ۵۸ درصد افزایش یافته است.
هیچ راه قطعی برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ وجود ندارد، اما برخی اقدامات میتوانند ریسک ابتلا را کاهش دهند، از جمله ترک سیگار، کاهش مصرف الکل، داشتن رژیم غذایی سرشار از سبزیجات، میوهها و غلات کامل، کاهش مصرف غذاهای فراوری شده و گوشت قرمز.
منبع خبر "
فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.