شیرینی شکر پاره Şekerpare یک شیرینی ترکیه ای و خوشمزه است که همراه با شربت سرو می شود و با روش های مختلفی تهیه می شود. شیرینی شکر پاره را میتوانید به حالت دوکی شکل یا دایره ای در کف دست فرم بدهید و با زرده تخم مرغ رومال کنید و با مغزهای دلخواه تزئینی نمایید.
کره | ۱۲۵ گرم |
شکر | ۱ لیوان |
روغن مایع | ۱ لیوان |
آرد سمولینا | ۱ لیوان |
تخم مرغ ۳ عدد | ( یک زرده برای رومال شکر پاره ) |
وانیل | ۱ قاشق مرباخوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق غذا خوری |
آرد | تا زمانی که خمیر به دست نچسبه |
مواد لازم برای شربت | |
شکر | ۲/۵ لیوان |
آب | دو لیوان |
ابلیمو تازه | ۱ قاشق چای خوری |
برای تهیه شربت ، شکر و آب را مخلوط کرده و به مدت 10 دقیقه بجوشانید و در آخر آبلیمو را اضافه کرده از روی حررت بردارید تا خنک شود.
برای تهیه شیرینی تخم مرغ ها را همرا با شکر بزنید تا کرم رنگ شود.
شکر و کره هم دما با محیط را اضافه کرده هم بزنید یکدست شود و سپس روغن مایع را اضافه کنید.
آرد سمولینا و بکینگ پودر را اضافه کرده هم بزنید یکدست شود.
آرد را کم کم اضافه کنید تا زمانی که خمیر نرم و لطیفی بدست آید که به دست نچسبد.
کف سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و از خمیر به اندازه گردو بردارید و کف دست گرد کنید و سپس به حالت دوکی شکل فرم دهید و در سینی بچینید و با زرده تخم مرغ رومال بزنید.
شیرینی را به مدت 20 دقیقه در فری ک از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده است قرار دهید تا بپزد.
روی شیرینی داغ شربت بریزید تا جذب شود سپس با پودر پسته تزئینش کنید.
آرد سمولینا | ½ پیمانه |
تخم مرغ | ۲ عدد |
کره | ۱۲۵ گرم |
پودر شکر | ½ پیمانه |
روغن | ½ پیمانه |
آرد | حدود ۳ پیمانه |
بکینگ پودر | ۱ قاشق غذا خوری |
وانیل | ۱ قاشق مربا خوری |
مواد لازم برای شربت | |
شکر | ۲ پیمانه |
آب | ۲ پیمانه |
پودر هل | ½ قاشق مربا خوری |
زعفران دم کرده | ۴ قاشق غذا خوری |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق مربا خوری |
مواد میانی | |
پودر گردو | ½ پیمانه |
برای تهیه شربت بار ف آب و وشکر را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید شکر کاملا حل شود. بعد از این که شربت شروع به جوشیدن کرد ، 5 دقیقه صبر کنید و سپس آب لیموترش و زعفران دم کرده و پودر هل را به شربت اضافه کنید و بعد از 1 دقیقه شعله را خاموش کنید و شربت را کناری بگذارید تا خنک شود.
برای تهیه شیرینی 1 عدد تخم مرغ کامل و 1 عدد سفیده تخم مرغ و کره نرم شده هم دمان با محیط را با دور تند همزن بزنید تا یکدست شود.
پودر قند و آرد سمولینای الک شده ، بکینگ پودر و وانیل را اضافه کرده مخلوط نمایید تا یکدست شود.
آرد را کم کم اضافه کرده مخلوط نمایید ، تا جایی که خمیر نرم و لطیفی شکل بگیرد و به دست نچسبد.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشایند و به اندازه گردو از خمیر برداشته صاف کنید مقداری پودر گردو وسط خمیر بگذارید و کف دست گرد کنید و به شکل دوکی فرم دهید و داخل سینی فر بچینید و با زرده تخم مرغ رویش را رومال بزنید.
میتوانید یک تکه مغز گردو روی شیرینی ها بزنید و سپس به مدت 25 – 35 درقیه در فری که با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده است بزید.
سینی را از فر خارج کرده و شربت را روی شیرینی ها بریزید و 15 دقیقه صبر کنید تا شیرینی کاملا نرم شود و سپس شیرینی ها را در ظرف مورد نظر بچینید .
کره | 175 گرم |
آرد سمولینا | نصف لیوان |
پودر شکر | یک لیوان سرخالی |
تخم مرغ | 2 عدد |
آرد | تقریبا 4 لیوان سر خالی |
بیکینگ پودر | 1 قاشق غذا خوری |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
رنده پوست پرتقال یا لیمو | به اندازه دلخواه |
فندق | به تعداد شیرینی ها |
مواد لازم شربت شیرینی شکر پاره | |
شکر | 4 لیوان سر خالی |
آب | 4 لیوان سر خالی |
آبلیمو | چند قطره |
شربت را مطابق دستورهای قبل آماده کنید.
همه مواد به جز آرد و فندق را مخلوط کرده هم بزنید یکدست شود.
آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی بدست آید.
میتوانید خمیر را با وردنه صاف کنید و با کاتر قالب بزنید یا این که کف دست به شکل دلخواه فرم دهید و در سینی فر روی کاغذ روغنی بچینید.
روی هر خمیر یک فندق بگذارید و با کمی فشار به خمیر بچسبانیدش سپس فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود و شیرینی ها را داخل فر به مدت 25 دقیقه بپزید تا کف شیرینی ها طلایی شود.
سینی فر را به مدت 5 دقیقه کناری بگذارید تا از داغی بیوفتد.
شیرینی ها را از کاغذ روغنی دا کرده و در ظرفی کوچک بچینید و شربت ولرم را روی شیرینی ها بریزید و 5 دقیقه صبر کنید تا شربت جذب شیرینی شود.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی بیتوته