محققان: مصرف منظم تخم مرغ می‌تواند خطر ابتلا به آلزایمر را 47 درصد کاهش دهد

عصر ایران سه شنبه 05 فروردین 1404 - 11:21
محققان می‌گویند مصرف منظم تخم مرغ می‌تواند نقش محافظتی در برابر بیماری آلزایمر و زوال عقل ایفا کند.

با افزایش جمعیت، بیماری آلزایمر به نگرانی بزرگی تبدیل شده است. علاقه روزافزون به زندگی طولانی‌تر و سالم‌تر باعث شده تحقیقات زیادی درباره تأثیر رژیم غذایی بر پیشگیری یا کاهش سرعت این اختلال مغزی انجام شود. اکنون محققان می‌گویند مصرف منظم تخم مرغ، هفته‌ای حداقل یک تخم مرغ، می‌تواند نقش محافظتی در برابر بیماری آلزایمر و زوال عقل ایفا کند.

به گزارش دیجیاتو، براساس گزارش یاهو و مقاله منتشرشده در ژورنال Nutrition، محققان دانشگاه تافتس آمریکا داده‌های 1024 شرکت‌کننده با میانگین سنی ​​81 سال را در یک دوره 6.7 ساله تجزیه‌وتحلیل کردند. آنها دریافتند افرادی که حداقل یک تخم مرغ در هفته می‌خورند در مقایسه با افرادی که تخم‌مرغ کمتری مصرف می‌کنند، 47 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به آلزایمر قرار دارند.

تأثیر مصرف تخم مرغ بر کاهش خطر ابتلا به آلزایمر

محققان فواید تخم مرغ برای سلامتی را شناسایی کرده‌اند که آن را به یکی از اصلی‌ترین رژیم‌های غذایی برای تقویت مغز تبدیل کرده است. پژوهش حاضر بر ارتباط بین مصرف تخم مرغ و کاهش خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر در افراد مسن متمرکز بود.

در طی دوره‌ای ​​6.7 ساله، 280 شرکت‌کننده (27.3 درصد) به زوال عقل و آلزایمر مبتلا شدند. محققان دریافتند که کسانی که به‌طور منظم تخم مرغ مصرف می‌کردند، به ویژه بیش از یک عدد در هفته، کاهش قابل‌توجهی در خطر ابتلا به این بیماری را نشان دادند.

محققان همچنین داده‌های کالبدشکافی مغز 578 شرکت‌کننده فوت‌شده را بررسی کردند. این داده‌ها نشان داد که مصرف بیشتر تخم مرغ با بروز کمتر نشانه‌های بیماری آلزایمر در مغز مرتبط است. یک ماده مغذی کلیدی در تخم مرغ به نام «کولین» که در زرده به وفور یافت می‌شود، حدود 39 درصد اثر محافظتی در برابر زوال عقل آلزایمر دارد. البته تخم مرغ سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 و لوتئین است که هر دو با سلامت مغز و قوای شناختی مرتبط هستند.

پیش‌تر محققان دانشگاه موناش (Monash) استرالیا نیز دریافته بودند که خوردن یک تا 6 عدد تخم‌مرغ در هفته می‌تواند مرگ در اثر بیماری‌های قلبی را تا 29 درصد کاهش دهد. محققان می‌گویند تخم‌مرغ منبع غنی پروتئین، ویتامین‌های B، اسید فولیک، اسیدهای چرب غیراشباع، ویتامین‌های محلول در چربی (E ،D ،A و K)، کولین و مواد معدنی است و برای تغذیه افراد مسن غذای مناسبی محسوب می‌شود.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.