چالش‌های پیش روی خراسان شمالی در عرصه سرمایه‌گذاری

خبرگزاری مهر پنج شنبه 07 فروردین 1404 - 11:11
بجنورد- سرمایه‌گذاری برای تولید، نسخه درمان مشکلات اقتصادی خراسان شمالی به عنوان استانی با پتانسیل‌های قوی اما محروم است، که نیاز به تلاش و همت مجدانه و همدلی مدیران با مردم دارد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، محدثه جوان دلویی؛ مقام معظم رهبری سال ۱۴۰۴ را سال تولید برای سرمایه گذاری نامیدند و بسیار هوشمندانه مردم را از سرمایه گذاری در حوزه طلا و ارز برحذر داشتند. قطعاً برای داشتن ایران قدرتمند باید در تمام حوزه‌ها برنامه داشت. اما آنچه در خراسان شمالی شاهدش هستیم حمایت از سرمایه گذار در حد جلسات مدیران است اما در عمل سرمایه گذاران در پیچ و خم‌های اداری بسیار سرگردان می‌شوند و درنهایت سرمایه‌گذاری در استان را به لقایش می‌بخشند.

راهکار عزتمندانه و شرافتمندانه

رئیس مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین درباره شعار سال اظهار می‌کند: در سال‌های اخیر توجه مقام معظم رهبری به بحث اقتصاد، تولید، اشتغال و سرمایه گذاری معطوف است. مشکل اصلی که کشور به دلیل تحریم‌های ظالمانه درگیر آن است مباحث اقتصادی است که مهمترین راهکار عزتمندانه و شرافتمندانه در حال حاضر حل این مشکلات با توان داخلی است.

محمد حاتمی که از دانشمندان برتر دنیا در حوزه انرژی تجدید پذیر است در ادامه عنوان می‌کند: توجه به حل مشکلات اقتصادی از طریق نامگذاری سال‌های اخیر است. اما تفاوتی که نام امسال (سرمایه گذاری برای تولید) با سال‌های قبل دارد، بنظرم این است که هنوز در برخی از موضوعات اول راه هستیم و نیاز به سرمایه گذاری، شروع و تلاش برای تولید و اشتغال و خودکفایی داریم.

وی ادامه می‌دهد: یک سوال در این زمینه مطرح می‌شود، در خراسان شمالی که بیش از ٢٠ سال از قدمتش می‌گذرد، چقدر سرمایه گذاری مؤثر برای تولید انرژی‌های پاک و تجدید پذیر (از جمله خورشیدی) انجام شده است؟ چقدر سرمایه گذاری مؤثر برای استخراج و تولید در صنایع معدنی انجام شده است؟ در حالی که استان ما در این حوزه غنی است ولی پاسخ تقریباً صفر است و نیاز به توجه ویژه مسئولین دارد.

چالش‌های پیش روی خراسان شمالی در عرصه سرمایه‌گذاری

پیام مهم برای مردم و مسئولان

کارشناس ارشد علوم ارتباطات اجتماعی شعار سرمایه‌گذاری برای تولید از سوی مقام معظم رهبری را پیامی مهم و هوشمندانه می‌داند و می‌گوید: این پیام برای مردم، سران مملکت در سه قوه، فعالان حوزه تولید، صنعتگران و عموم جامعه در راستای منافع ملی است.

محسن آگاهی ادامه می‌دهد: شاید در بحبوحه حاکم بر منطقه انتظار دیگری از شعار سال وجود داشت ولی این انتخاب و تکرار اهمیت تولید نشانگر توجه ویژه به وضعیت اقتصادی و درک معیشت جامعه و مردم از دیدگاه رهبری در میان تمامی مسائل مختلف ملی و بین‌المللی است و باید دید آیا این شعار با همراهی دولت و مردم به سرانجام خواهد رسید یا خیر؟

آگاهی در سال‌های گذشته در حوزه پرورش شترمرغ و پرورش اسب از فعالان این عرصه در استان بود، عقیده دارد: در طول سال‌های اخیر آنچه که مردم در نظرشان می‌آمد: تولید را مساوی با عدم حمایت و شکست می‌پنداشتند که نتیجه همین نگاه و تفکر تا حدودی با کم رونق شدن و تعطیلی کسب و کارهای کوچک و بزرگ و شرکت‌های تولیدی اعم از صنعتی، کشاورزی، دامی و غیره همراه بود.

وی ادامه می‌دهد: خراسان شمالی یکی از قطب‌های پرورش اسب ترکمن است اما متأسفانه در حوزه سرمایه گذاری در این زمینه غفلت‌ها و سوءاستفاده‌هایی شد و با افزایش هزینه‌های پرورش و نگهداری و عدم حمایت واقعی مسئولین و نبود زیرساخت‌های مناسب این صنعت منحصر به فرد استان به حاشیه رانده شده است.

چالش‌های پیش روی خراسان شمالی در عرصه سرمایه‌گذاری

بخش خصوصی به تنهایی راه به جایی نمی‌برد!

آگاهی اضافه می‌کند: هم اکنون سرمایه گذاری در این پروژه مهم اقتصادی خراسان شمالی همت مضاعف و توجه ویژه دولت را می‌طلبد وگرنه بخش خصوصی به تنهایی نمی‌تواند راه به جایی ببرد.

وی تاکید می‌کند: امید است با رفع موانع تولید و تسریع در صدور مجوزهای قانونی با پرهیز از موازی کاری با سرعت بخشیدن به تقویت زیر ساخت‌های توسعه از قبیل حمل و نقل، ایجاد صنایع فرآوری در بخش‌های مختلف تولید، ایجاد مشوق‌ها و جذب سرمایه گذاران و بخش خصوصی و همچنین تقویت حوزه اجتماعی و مشارکت مردمی شاهد تحقق شعار سال باشیم.

این کارشناس رسانه با نگاه به شعار سال ۱۴۰۴ عنوان می‌کند: بیان این نکته تأثیرگذار از سوی رهبری انقلاب نیازمند فرهنگ سازی و همراهی و ایجاد گفتمان در بطن جامعه می‌باشد و می‌طلبد دولت در سطوح صدر تا ذیل از وزارتخانه‌ها تا کوچک‌ترین اداره در دورترین نقاط کشور به صورت عملیاتی با بخش خصوصی، همراهی ملموس و قابل مشاهده داشته باشد تا زمینه ساز اطمینان بخشی و ایجاد اشتیاق در مردم و سرمایه گذاران جهت گام نهادن در عرصه تولید و حضور مطمئن در میدان اقتصادی به وجود آید.

آگاهی اظهار می‌کند: یقیناً برای سربلندی ایران اسلامی در میان کشورهای منطقه و جهان تمام ارکان نظام و مردم بازیگران اصلی این شعار هستند و می‌بایست فارغ از هر نگاه، حزب، اعتقاد، سلوک و فرهنگی به دور از اختلافات دوشادوش یکدیگر از صمیم قلب گام برداشت تا برگ جدیدی در تاریخ اقتصادی و توان کشور رقم بخورد.

اثر بخشی سرمایه گذاری

این کارشناس رسانه می‌گوید: اثر بخشی سرمایه‌گذاری یکی از موارد مهم برای گشایش کشور است و در این میان نقش رسانه‌ها فرهنگ سازی، ایجاد گفتمان با مردم، سرمایه‌گذاری داخلی می‌باشد.

وی به نقش رسانه‌ها در راستای شعار سال اشاره و بیان می‌کند: نقش رسانه‌ها باید در مسیر اطمینان بخشی به مردم باشد انعکاس و تبیین ظرفیت‌ها و نشان دادن تضمین در سرمایه گذاری، بررسی و استخراج و بازگو کردن به سرانجام رسیدن یک فعالیت تولیدی، یافتن نقاط ضعف و بازگو کردن با هدف رفع موانع و نشان دادن بازدهی و بازگشت سرمایه به صورت روشن و آشکار تا محقق شدن یک تولید توسط رسانه‌ها برای به میدان آوردن مردم می‌تواند شعار سال را به مرحله اجرا در بیاورد.

چالش‌های پیش روی خراسان شمالی در عرصه سرمایه‌گذاری

تکمیل زنجیره ارزش

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی می‌گوید: خراسان شمالی دارای ظرفیت‌های مناسبی برای سرمایه گذاری در حوزه‌های مختلف کشاورزی و صنعت و معدن و خدمات است.

با توجه به شعار سال و نگاه دولت به موضوع سرمایه گذاری، در سال جدید، در پرداخت تسهیلات تبصره‌ای برای تکمیل زنجیره‌های ارزش و کمتر نمودن خام فروشی تولیدات در استان برنامه ریزی می‌کنیم.

محمودرضا معموری ادامه می‌دهد: در راستای حمایت از سرمایه گذاری در سفر اخیر دولت و با پیگیری استاندار، رقم تسهیلاتی مناسبی برای خراسان شمالی مصوب گردید که در کنار ظرفیت‌های بکر خراسان شمالی و اهتمام موجود متولیان بخش دولتی برای تسهیل و تسریع در امور سرمایه گذاران به عنوان مشوق‌های سرمایه گذاری در خراسان شمالی می‌تواند قلمداد کرد.

ضعف در زیرساخت‌ها

وی در پاسخ به این سوال که علت ضعف در سرمایه گذاری در خراسان شمالی چیست، عنوان می‌کند: در خصوص علت ضعف سرمایه گذاری در استان شاید بتوان به عواملی نظیر ضعف در زیر ساخت ارتباط هوایی و ریلی و جاده‌ای و نبود زیر ساخت آب و برق و گاز در برخی نقاط مستعد سرمایه گذاری و طولانی کردن فرآیند امور سرمایه گذاران در مسیر دستگاه‌های اجرایی استان اشاره کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تاکید می‌کند: در خصوص موارد مرتبط با زیرساخت عمرانی مصوبات مناسبی در سفر دولت به استان انجام شده که با اجرایی شدن این مصوبات نقش بسزایی در توسعه استان دارد.

معموری اضافه می‌کند: در خصوص سرعت بخشیدن به امور سرمایه گذاران در دستگاه‌های اجرایی حتماً در سال ۱۴۰۴ تدابیر ویژه‌ای در دستور کار ستاد سرمایه گذاری استان قرار خواهد گرفت.

خراسان شمالی به گفته کارشناسان و مدیران و حتی مردمانش استانی غنی و ثروتمند در حوزه‌های کشاورزی و دامپروری و صنعت است اما برای به ثمر رسیدن این ثروت، به برنامه ریزی دقیقی نیاز است تا بتوان مردم را در امر قوی سازی استان و کشور سهیم کرد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.