به گزارش بهداشت نیوز، یک متخصص اعصاب و روان دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه معتقد است که اختلال استرس پس از سانحه تصادف، زندگی کودکان را تا بزرگسالی متأثر و مختل خواهد کرد.
دکتر عاطفه رضائی اظهار داشت: زمانی که مرگ برای اعضای خانواده و نزدیکان اتفاق میافتد، حالا به هر شکلی و در هر سنی که باشند، میتواند بر اطرافیان، خصوصاً کودکان شوک یا ضربه روحی وارد کند.
وی ادامه داد: اگر تصادف به قدری شدید باشد که منجر به فوت یکی از عزیزان ما شود، همه نزدیکان، از جمله کودکان، سوگ یا داغدیدگی را تجربه میکنند که معمولاً سوگ پاتولوژیک یا فراموش نشدنی خواهد بود.
این متخصص اعصاب و روان اضافه کرد: اختلال استرس پس از سانحه میتواند چندین هفته یا ماه بعد از مواجهه با حادثه دیده شود و اگر درمان نشود، میتواند تبدیل به یک دوره طولانیمدت شود. این موضوع معمولاً در کودکان بیشترین تأثیر را دارد و تا مدتها زندگی آنها را درگیر میکند.
وی افزود: هر علامتی که یادآور آن حادثه برای کودک باشد، علائم اضطرابی مانند اختلال خلق، اختلال خواب و بیماریهای جسمی را تا بزرگسالی و گاه تا پایان عمر با وی همراه خواهد بود.
بعضی از این علائم در کودکان کمی متفاوت رخ میدهد. به عنوان مثال، کودکی که دچار ضربه روحی و حتی آسیب جسمی شده، ممکن است بهسختی بتواند راجع به آن صحبت کند و آن را بیشتر در قالب کابوس دیدنها نمایان کند.
دکتر عاطفه رضائی خاطرنشان کرد: با رعایت موارد ایمنی و به سادگی میتوانیم از ایجاد این بیماری پیشگیری و زندگی با نشاطی را برای کودکانمان رقم بزنیم.