روزی برای شهر

الف شنبه 09 فروردین 1404 - 20:50
پنجم فروردین در مناسبت ها « روز داراب » نامگذاری شده است. روزی برای شهر با جشن عمومی مردم که از زمانهای گذشته این سنت حسنه در میان مردم شهر برجاست. ۴ روز اول نوروز دیدار با پادشاهان و حکما و مقامات و روز پنجم جشن عمومی مردم بوده است. آنچه من در مراسم روز ملی داراب در پنجم فروردین ۱۴۰۴ دیدم، شهر همه یک جا گرد هم آمده بودند.

برای شرکت در مراسم روز ملی داراب به دعوت دکتر محمد جواد عسگری؛ نماینده مردم و رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در داراب بودم. از ساعت ۲۰ تا ۲ بامداد انبوه جمعیت در پارک مرکزی شهر گردهم آمده بودند و جشن و سرور با حضور مردم و قاطبه مسئولان از امام جمعه، فرماندار تا همه مقامات بودند. 

داراب یا دارابگرد (داراب جرد) شهری تاریخی به قدمت ۷ هزار ساله است. نخستین مقر حکومتی ساسانیان بوده است. و به شهر امام حسن مجتبی (علیه‌السلام) معروف است. 

 نکته آن است که در عهدنامه صلح امام حسن (علیه‌السلام) با معاویه ، امام (ع) تصریح فرمودند که خراج سپاه امام از دارابگرد باشد. 

حکیم بلند آوازه – ابوالقاسم فردوسی که رحمت بر آن تربت پاک باد! در شاهنامه درباره داراب آورده است: 

چو دیوار شهر اندرآورد گرد
ورا نام کردند داراب گرد»

داراب پر از آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری

"نقش برجسته شاپوریکم" که در جنگ با والرین امپراتور روم پیروز شده و در حال زانو زدن و تسلیم شدن به پادشاه ایران است، *مسجد جامع داراب* تنها مسجد جامع دنیا که ۴ مناره دارد و از دوران سلجوقی است (که نماز جماعت مغرب و عشاء به امامت حجت الاسلام خسروی امام جمعه داراب را در انجا اقامه کردیم) *مسجد سنگی* که از عهد ساسانیان است از جمله مراکزی بود که بازدید کردم. این دو مسجد در فهرست پرونده زنجیره ای ثبت جهانی مسجد ایرانی است.

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.