فصل بهار با نوسانات دمایی، رطوبت و همینطور گردهافشانی گیاهان همراه است و به همین دلیل اثرات مختلفی روی بدن میگذارد.
از برخی از اثرات منفی بهار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
به گزارش خبر آنلاین، در بهار گیاهان شروع به گل دادن و گردهافشانی میکنند که این وضعیت افراد مستعد به حساسیت و مشکلات تنفسی را دچار حساسیتهای شدید، همچون تب یونجه، عطسه، آبریزش بینی و خارش چشمها میکند.
نوسانات دمایی و تغییرات در فشار هوا در بهار روی سیستم گردش خون اثر گذاشته و در برخی از افراد موجب کاهش یا افزایش فشار خون میشود. در این مواقع افرادی که به بیماریهای قلبی مبتلا هستند در خطر سکته قلبی قرار میگیرند.
تغییرات دما و رطوبت در بهار، سیستم ایمنی بدن را تحت فشار قرار داده و آن را در برابر ویروسها و باکتریها ضعیف میکند. به همین دلیل افراد بهراحتی دچار سرماخوردگی و بیماریهای ویروسی میشود.
از آنجاییکه نور و دما در بهار بهشدت تغییر میکند، بدن برای هماهنگی با آن به زمان نیاز دارد. همین مساله ممکن است موجب اختلال خواب در افراد شود و آنها را به خوابآلودگی یا بیخوابی مبتلا کند.
از اثرات مثبت بهار هم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
با طولانی شدن روزها و افزایش نور خورشید، نهتنها مقدار ویتامین D و در نتیجه انرژی بدن بالا میرود، بلکه نور خورشید موجب احساس شادابی بیشتر در افراد میشود.
رشد گلها، درختها و سبز شدن طبیعت، در انسان حس امیدواری و نو شدن به وجود میآورد.
در بهار، افراد به بیرون رفتن و دیدن خانواده و دوستان تمایل بیشتری دارند. این تعاملات، روابط اجتماعی را تقویت میکند.
معمولا در فصل بهار، افراد تمایل دارند از عادتهای بد قدیمی دست برداشته و سبک زندگی سالمی را در پیش بگیرند.
پیش از اینکه قدم به فصل بهار بگذارید، از خواب منظم، رژیم غذایی سالم، ورزشهای روزانه، مصرف مکملهای ضروری بدن استقبال کرده و به بدن خود کمک کنید تا بتواند بهسرعت خود را با فصل بهار تطبیق دهد.
منبع: