طرز تهیه لوز زعفرانی؛ شیرینی خوشمزه و خوش‌رنگ با طعم زعفران

فرارو یکشنبه 10 فروردین 1404 - 21:42
لوز زعفرانی یک شیرینی متفاوت و فوق‌العاده خوشمزه است که به‌راحتی و بدون نیاز به مواد پیچیده آماده می‌شود.

در طرز تهیه لوز زعفرانی شما به پودر بادام، پودر قند، شکر، آب، زعفران و پودر پسته نیاز دارید.

به گزارش اسنپ فود، برای درست‌کردن یک لوز زعفرانی خوش‌طعم و عطر تنها کافی است محلول شکر و آب را به‌درستی قوام بیاورید و به‌کمک همزن برقی یک خمیر یکنواخت درست کنید. این شیرینی خوشمزه نیازی به مواد اولیه خاص و پیچیده ندارد و در نهایت، اضافه‌کردن پودر بادام امضای شیرینی شماست.

شما با رعایت نکات مهمی که در این مطلب به آنها اشاره می‌کنیم، می‌توانید یک لوز زعفرانی خوشمزه بپزید. در این مطلب به‌طور گام‌به‌گام نحوه درست‌کردن لوز زعفرانی و تزئین‌کردن آن را یاد می‌گیرید.

لوز زعفرانی یک شیرینی ساده و کم هزینه بدون فر برای عید نوروز و یکی از دسر‌ها و شیرینی‌های محبوب شهر تبریز است. این شیرینی خوشمزه با عطر و طعم شگفت‌انگیز زعفران برای مهمانی‌ها و دورهمی‌های شما بهترین خاطره را به جا می‌گذارد.

پایه اصلی لوز زعفرانی خوشمزه بادام، شکر و شربت مخصوص است. علاوه‌بر لوز زعفرانی، شیرینی مربایی هم طرفداران خاص خودش را دارد. شما می‌توانید طرز تهیه شیرینی مربایی را از مجله اسنپ فود مطالعه کنید. در ادامه، مواد لازم برای درست‌کردن این دسر خاص را بیان می‌کنیم.

مواد لازم در طرز تهیه لوز زعفرانی برای ۵ تا ۶ نفر شامل موارد زیر می‌شود:

طرز تهیه لوز زعفرانی؛ شیرینی خوشمزه و خوش‌رنگ با طعم زعفران///

مدت‌زمان پخت و آماده‌شدن لوز زعفرانی حدود ۴۵ دقیقه طول می‌کشد. شما می‌توانید به‌راحتی و در کوتاه‌ترین مدت انواع شیرینی عید را از وب‌سایت اسنپ فود تهیه کنید.

طرز تهیه لوز زعفرانی

برای درست‌کردن یک سینی لوز زعفرانی خانگی کافی است مراحل زیر را دقیق و به‌درستی طی کنید. همچنین اگر وقت کافی برای درست‌کردن انواع شیرینی را ندارید، می‌توانید از شیرینی فروشی آنلاین اسنپ فود سفارشات خود را ثبت کنید.

مرحله اول

در طرز تهیه لوز زعفرانی ساده شما باید پودر بادام داشته باشید که می‌توانید آن را به‌صورت آماده تهیه کنید. اگر هم بادام دارید به‌راحتی می‌توانید خودتان آنها را پودر کنید. کافی است روی بادام‌ها آب جوش بریزید و بعد از چند دقیقه پوست آنها را بگیرید. بادام‌های بدون پوست را ۲۴ ساعت در هوای آزاد و روی یک دستمال تمیز قرار دهید تا خشک شوند.

مرحله دوم

بادام‌های خشک‌شده را همراه با پودر قند آسیاب کنید. این کار باعث می‌شود بادام‌های شما روغن اضافی ندهند. سپس، آب و شکر را درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. این ترکیب را به‌خوبی با یکدیگر مخلوط کنید تا شکر‌ها کاملا حل شوند. زمانی که شربت شما به قوام رسید، یعنی شربت شما کاملا چسبنده و کش‌دار شد، می‌توانید زیر شعله را خاموش کنید. اجازه دهید تا شربت خنک شود.

مرحله سوم

در این مرحله باید زعفران‌های خود را آسیاب و سپس دم کنید. شما می‌توانید روی پودر زعفران خود آب جوش بریزید؛ اما، برای رنگ‌دهی بهتر زعفران‌ها توصیه می‌کنیم که از چند تکه یخ استفاده کنید.

مرحله چهارم

در این مرحله، شربت خنک‌شده را با استفاده از همزن برقی به مدت ۱۰ دقیقه هم بزنید تا ترکیبی سفت و سفیدرنگ به شما بدهد. سپس، به‌آرامی زعفران دم‌شده را به آن اضافه کنید و با همزن بزنید تا ترکیبی یکنواخت و یکدست حاصل شود.

مرحله پنجم

در این مرحله باید پودر بادام را به موادتان اضافه کنید و هم بزنید تا یک خمیر نرم به‌دست آید. اگر احساس کردید که خمیرتان کمی شل یا چسبناک شده است، می‌توانید از پودر بادام بیشتری استفاده کنید. 

مرحله ششم

در این مرحله از طرز تهیه لوز زعفرانی باید یک قالب مناسب برای لوز زعفرانی خود آماده کنید. روی آن را با سلفون یا پلاستیک فریزری بپوشانید. مخلوط خود را به هر مقداری که مد نظر دارید درون قالب بریزید و با دست یا پشت قاشق آن را به‌خوبی فشار دهید. سپس، می‌توانید آن را با پودر پسته تزئین کنید.

مرحله هفتم

لوز زعفرانی خوشمزه شما آماده است. فقط باید به مدت ۱۲ ساعت آن را در یخچال قرار دهید تا استراحت کند. پس از ۱۲ ساعت، می‌توانید لوز زعفرانی خود را از قالب خارج کنید. اکنون می‌توانید با استفاده از یک چاقوی تمیز، شیرینی خود را به قطعات دلخواه (لوزی‌شکل) ببرید.

لوز زعفرانی یک شیرینی خوشمزه و بدون نیاز به فر است که در عید نوروز می‌تواند علاوه‌بر کم‌کردن هزینه‌ها، آذین‌بخش مجالس شما باشد. 

تهیه لوز زعفرانی خوشمزه

در طرز تهیه لوز زعفرانی باید به نکات زیر توجه کنید:

- برای اینکه شیرینی شما عطر بهتری داشته باشد، می‌توانید از گلاب یا پودر هل استفاده کنید. اگر به سلامتی خود اهمیت می‌دهید و رژیم هستید، توصیه ما به شما یادگیری طرز تهیه کوکی جو پرک است.

- هر چه پودر بادامی که استفاده می‌کنید تازه‌تر باشد، عطر و طعم شیرینی شما بهتر می‌شود. اگر از پودر بادام خانگی استفاده می‌کنید، بهتر است قبل از مصرف آن را چند بار الک کنید.

- برای آسیاب‌کردن بادام‌ها نباید پشت سرهم دستگاه را روشن نگه دارید. این کار باعث می‌شود که بادام روغن بیندازد. بهتر است دستگاه را چند بار خاموش و روشن کنید.

- زمانی که لوز زعفرانی شما آماده شد، برای نگهداری بهتر از آن باید از ظروف دربسته استفاده کنید. اگر شیرینی شما برای طولانی‌مدت در معرض هوای آزاد قرار بگیرد، خشک می‌شود. در طرز تهیه تارت میوه‌ای هم نکات نگهداری از آن همانند لوز زعفرانی اهمیت ویژه‌ای دارد.

- توجه داشته باشید که شربت شما نباید بیش از حد رقیق یا غلیظ شود؛ زیرا، این موضوع روی لوز زعفرانی شما تاثیر می‌گذارد.

- همان‌طور که از اسم این شیرینی مشخص است، شما باید برای رنگ‌دهی بهتر از زعفران غلیظ استفاده کنید.

- همچنین علاوه‌بر لوز زعفرانی، شما می‌توانید طرز تهیه برشتوک را از اسنپ فود در کوتاه‌ترین زمان ممکن بیاموزید.

شما می‌توانید با مواد مختلف، لوز زعفرانی خود را تزئین کنید. علاوه‌بر پودر پسته می‌توانید از خلال بادام، خلال پسته، پودر نارگیل، گل محمدی یا پودر گل محمدی، کنجد، پودر گردو و… استفاده کنید. این موضوع به سلیقه و علایق شما بستگی دارد. در طرز تهیه شیرینی تسمه‌ای هم می‌توانید از پودر پسته یا گردوی خردشده استفاده کنید.

طرز تهیه لوز زعفرانی؛ دسری متفاوت برای مهمانی‌های خاص شما

لوز زعفرانی یک شیرینی متفاوت و فوق‌العاده خوشمزه است که به‌راحتی و بدون نیاز به مواد پیچیده آماده می‌شود. شما به‌راحتی می‌توانید با مطالعه این مقاله طرز تهیه لوز زعفرانی، فوت‌وفن‌های مهم حین آشپزی و مواد لازم برای تزئین این شیرینی را یاد بگیرید و برای مهمانی‌های خود درست کنید.

مواد لازم برای تهیه لوز زعفرانی چیست؟

اصلی‌ترین مواد در طرز تهیه لوز زعفرانی شامل پودر بادام، شکر، آب، زعفران پودرشده و پودر قند است.

طرز تهیه لوز زعفرانی ساده چگونه است؟

برای درست‌کردن لوز زعفرانی باید شربت قوام‌آمده از شکر و آب که با همزن به‌خوبی مخلوط کرده‌اید، با زعفران دم‌کرده هم بزنید تا یک خمیر یکدست به‌دست بیاید. سپس، پودر بادام را به آن اضافه کنید و به مدت ۱۲ ساعت درون یخچال و در یک قالب مناسب قرار دهید.

از چه موادی برای تزئین لوز زعفرانی می‌توان استفاده کرد؟

پودر پسته، خلال بادام، گردوی خردشده، کنجد، گل محمدی، خلال پسته و… موادی مناسب برای تزئین لوز زعفرانی هستند.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.