همشهری آنلاین- بهاره خسروی : دکتر حسین محمدزاده صدیق، زبان شناس، مترجم و ادیب معاصر کشورمان است که در سال ۱۴۰۱ و در ۷۷ سالگی از دنیا رفت. کتابخانه ۱۴ هزار جلدی دکتر صدیق، بهصورت تقریبی نیمی به زبان فارسی و نیمی به زبانهای عربی، انگلیسی، روسی، ازبکی، ترکمنی، ترکی استانبولی و ترکی آذربایجانی است. او طبق وصیتنامهاش، کتابخانه خود را وقف مردم ایران کرده است. تا در قالب یک کتابخانه تخصصی مورد استفاده متخصصان، زبانشناسان و آذربایجانپژوهان قرار گیرد.
خواندنیهای بیشتر را اینجا دنبال کنید
به گفته «ائلدار محمدزاده صدیق» فرزند استاد، این کتابخانه علاوه بر خدمات آموزشی و فرهنگی و پژوهشی در صورت حمایت مسئولان میتواند بانی جذب توریست به ایران هم شود. کتابخانه این مرحوم در منزل شخصی استاد در خیابان کلهر موجود است. فرزند استاد، در باره تشکیل و شکلگیری این کتابخانه ارزشمند توسط پدرش چنین توضیح میدهد: «بنیان تشکیل این کتابخانه به سال ۱۳۳۴ میرسد. زمانی که پدرم۱۰ سال داشت با شور و شوقی تمام، کتابهای خود را بهصورت مجموعهای ممهور به کتابخانه شخصی ثبت کرده و در جای مشخصی قرار میداد. بعضی از این کتابها هنوز هم در کتابخانه ایشان وجود دارند.»
محمدزاده صدیق، نظم وترتیب را یکی از بزرگترین خصایص پدرش عنوان کرده و میگوید: «پدر از همان سالهای کودکی علاقهمند به کتاب و داشتن کتابخانه بود. او با عشق و علاقهای که به کتاب و از طرفی فرهنگ و ادبیات مردم ایران و خطه آذربایجان ایران داشت، مجموعهسازی نفیسی را در این کتابخانه برای فرهنگ و ادبیات مردم آذربایجان ایران انجام داده است. این کتابخانه کامل و نفیس که در طول ۵ دهه جمعآوری شده و به خوبی مجموعهسازی شده است، میتواند محل استناد، تحقیق، مطالعه و پژوهشهای تخصصی در این حوزه باشد.»
به گفته « «ائلدار محمدزاده صدیق» طبق وصیتنامه پدرش، این کتابخانه را وقف مردم ایران و به خانوادهاش وصیت کرده تا این کتابها را در اختیار نهادهای متولی قرار دهد تا در قالب یک مرکز تخصصی، مزین به نام ایشان در اختیار و دسترس صاحبنظران و پژوهشگران قرار گیرد.