به گزارش ایسنا. مقامات صهیونیستی گفتند این پیشنهاد جدید شامل بازگرداندن نیمی از اسرای باقیمانده که گمان میرود هنوز زنده هستند (تعدادشان ۲۴ نفر است) و اجساد حدود نیمی از اسرایی که گمان میرود جان باختهاند (تعدادشان ۳۵ نفر است) در طول آتشبسی است که بین ۴۰ تا ۵۰ روز به طول میانجامد.
از سوی دیگر، جنبش حماس از جامعه بینالمللی خواست برای توقف جنگ در غزه، بازگشت به توافق آتشبس و تسهیل تبادل اسرا بر اشغالگران فشار بیاورد.
حماس، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی را جنایتکار جنگی توصیف کرد و تاکید کرد آنچه او را به ادامه بیاعتنایی به قوانین بینالمللی تشویق میکند، عدم پاسخگویی و ناتوانی جامعه بینالمللی است.
شبکه ۱۲ اسرائیل گزارش داد حماس پیشنهاد اسرائیل که نتانیاهو یکشنبه ارائه کرد را رد کرده است.
نتانیاهو درباره این پیشنهاد گفت رژیم صهیونیستی آماده است درباره مرحله نهایی جنگ صحبت کند، اما مشروط به اینکه این مذاکرات شامل کنار گذاشتن سلاح توسط حماس و اجازه خروج رهبران آن از نوار غزه باشد.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی بر ادامه جنایات خود در غزه و علیه حماس تاکید کرد و گفت اسرائیل فشار بر حماس را افزایش خواهد داد و در عین حال به مذاکرات ادامه خواهد داد. وی مدعی شد ادامه فشار نظامی بهترین راه برای تضمین بازگشت اسرا است.
از سوی دیگر، سخنگوی اتحادیه اروپا تاکید کرد این اتحادیه خواهان از سرگیری مذاکرات بین حماس و رژیم صهیونیستی است زیرا این تنها راه پیشرفت است.
این سخنگو افزود بازگشت به آتشبس ضروری است به گونهای که منجر به آزادی همه اسرا و توقف دائمی اقدامات نظامی شود. وی بر لزوم شکستن چرخه خشونت، از سرگیری ورود و توزیع کمکهای بشردوستانه و بازگرداندن برق به نوار غزه تاکید کرد.
اوایل مارس، مرحله اول توافق آتشبس و تبادل اسرا بین حماس و اسرائیل که از ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ با میانجیگری مصر و قطر و حمایت آمریکا آغاز شده بود، به پایان رسید. در حالی که حماس به مفاد مرحله اول پایبند بود، نتانیاهو که تحت تعقیب دادگاه بینالمللی کیفری است، برای جلب رضایت تندروها در ائتلاف حاکم خود، از آغاز مرحله دوم خودداری کرد.
۱۸ مارس، اسرائیل جنگ نسلکشی خود را علیه نوار غزه که ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شده بود، از سر گرفت که منجر به شهادت و زخمی شدن بیش از ۱۶۴ هزار فلسطینی شد که بیشتر آنها کودک و زن بودند و بیش از ۱۴ هزار نفر نیز مفقود شدهاند.