به گزارش مشرق، زارعی در رابطه با جنگ غزه در برنامه خبری شبکه یک گفت: نزدیک به ۱۸ ماه از جنگ غزه میگذرد و ۱۵ فروردین وارد ۱۹مین ماه میشویم. روزه در ادیان مختلف مخصوص اسلام نیست و یک امر معنوی مورد احترام است. اما میبینیم که در ماه مبارک رمضان، اسرائیلیها این رسوایی که را در نزد ملل دنیا که به هر دینی که اعتقاد دارند، به جان میخرد و کارشکنی میکند. دلیل واضح روشن آن هم این است که اسرائیلیها بعد از هجده ماه هنوز برای چیزی که روز اول اعلام کردند، دارند میجنگند و الآن هم مؤفق نشدند؛ آن هم علیه نقطهای کوچک که بارها آن را بمباران کردهاند و ۵۰ هزار نفر را به شهادت رساندهاند.
او در ادامه گفت: هر نقض عهدی اسرائیل را در افکار عمومی در موضع ضعیفتر قرار میدهد. چون کسی قاعده را نقض میکند که از طریق آن نمیتواند به آن چیزی که میخواهد برسد و اصول و قواعد مورد پذیرش کشورها کمکی به او در رفع میثسأله نمیکند، بنابراین میآید و دست به جنایت و اقدامات اینچنینی میزند.
کارشناس غرب آسیا در پاسخ به این پرسش که آیا رژیم صهیونیستی از طریق نقض عهدها به اهداف خود خواهد رسید یا خیر؟، اظهار داشت: پاسخ این مسأله را مقاومت فلسطین و مقاومت یمن در این چند روز دادهاند. الآن مقاومت فاسطین خود را برای مرحله جدیدی از جنگ آماده میکند و حماس رسما اعلام کرد که ما وارد مرحله جدیدی از جنگ میشویم. این بدین معنی است که حماس توانایی و آمادگی این کار را دارد و اسرائیلیها در شرایطی که در نزد افکار عمومی بهشدت زیر سوال هستند، حالا باید به جنگ با حماس ادامه دهند.
زارعی خاطرنشان کرد: شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزبالله لبنان در بیانات خود اعلام کرد که ما نمیتوانیم این وضعیت فعلی را که اسرائیلیها یکطرفه آتشبس را نقض کنند و طرفهای بینالمللی هم تماشاچی باشند، تحمل کنیم. اگر این دو مورد را کنار هم بگذاریم میبینیم که اسرائیل دارد با آتش بازی میکند و ممکن است که صحنه جدیدی از جنگ با محوریت فلسطینیها و لبنانیها و با کمک بقیه دوباره آغاز شود.
زارعی اذعان داشت: اسرائیلیها از اول بر آتشبس توجه داشتند و آتشبس را بهنفع خودشان ارزیابی میکردند. ما وقتی که رفتار و مواضع اسرائیلیها را مورد مطالعه قرار میدهیم میبینیم که اینگونه نیست؛ یعنی هرباری که اسرائیلیها به آتشبس تن دادهاند، این تن دادن با یک نوع کراهت همراه بوده است، یعنی در واقع در برابر یک فشار و وضعیت تسلیم شدند و آن را بهطور موقت پذیرفتهاند و در عینحال تلاش کردهاند که در یک فاصله زمانی کوتاه به نقطه قبل برگردند.
کارشناس غرب آسیا ادامه داد: وقتی که اسرائیلیها وارد مذاکره شدند، اساس در داخل جامعه خودشان دچار سوال بودند که شما پس چرا ۱۶ ماه جنگیدید و حالا دارید برای آزادی اسرا تن به مذاکره میدهید و با حماسای مذاکره میکنید که شعار نابودساش را داده بودید. این بلوا در داخل بود.
وی اظهار داشت: بعد از اینکه ۴۲ روز تمام شد، اسرائیلیها زیر قولشان زدند. چون در مرحله دوم اسرائیلیها باید نوار غزه را ترک میکردند و تعهد میدادند که نه از طریق هوا و نه از طریق زمینی تهدیدی متوجه غزه نشود و اجازه دهند که این هفت گذرگاه غزه که محل گذر کالاها و عبورومرور بود باز شود. اما این چیزی بود که برای اسرائیلیها قابل تحمل نبود و همانطور که مخالفان نتانیاهو در داخل هم اعلام کردند، در واقع موقعیت نتانیاهو در وضعیت خطر قرار گرفت و هرآن بیم آن میرفت که با اجرای مرحله دوم یک شورش عمده از سوی اپوزیسیون علیه او و دولتش صورت گیرد و دولت سقوط کند. کمااینکه برخی مقامات این رژیم اعلام کردند که اگر جنگ از سر گرفته نشود، ما کابینه را سرنگون میکنیم.
زارعی تصریح کرد: اسرائیلیها در حالی مرحله دوم جنگ را آغاز کردند که مشروعیت قبل را نداشتند. این وضعیتی نیست که برای اسرائیلیها قابلقبول باشد.
به گفته این کارشناس غرب آسیا، الآن وضعیت در غزه، وضعیت دوسر باخت برای نتانیاهو است؛ اگر جنگ را متوقف کند، حماس در حای خود است و سلاح خود را دارد و اگر ادامه دهد، با ضعف مشروعیت و نیروی جدیدی از مقاومت مواجه میشود که اداره چنین جنگی برای نتانیاهو آسان نیست.